Postcrossing

geplaatst in: Creatief & DIY | 7

Postcrossing, het is een hobby met een hoog verslavings gehalte en je leest er steeds meer over in bladen en op het internet. Dat is ook niet zo vreemd, als je weet dat inmiddels ruim 31,387 Nederlanders (op 9 mei 2014) met Postcrossing bezig zijn. Maar wat is Postcrossing nu precies?

 


Hoe werkt het.
Postcrossing is een systeem waarbij je heerlijk ouderwets postkaarten verstuurt en ontvangt, van en naar random personen over de hele wereld. Je kunt hieraan meedoen door je aan te melden op postcrossing.com. Je krijgt dan een eigen account en vervolgens kun je om adressen gaan vragen. Dit zullen adressen van over de hele wereld zijn. Naar wie je een kaart gaat sturen en van wie je een kaart terugkrijgt is elke keer weer een verrassing! Op dit moment heb ik al zo’n 50 kaarten verstuurd en ontvangen. Doordat je net zoveel kaarten terugkrijgt als dat je er verstuurt, blijft het hele spelletje netjes verlopen en raak je vanzelf gemotiveerd om meer kaarten te gaan versturen. Want tenslotte: als jij er 10 verstuurt krijg je er ook 10 terug, en dat werkt best verslavend!

Wat is er zo leuk aan?
Is het misschien dat nostalgische gevoel wat je krijgt bij al die handgeschreven kaarten en postzegels? Zijn het misschien de postzegels zelf, of is het het contact wat je met andere mensen legt, wereldwijd?
Ik weet niet precies wat postcrossing voor iedereen nu zo leuk maakt, dat zal per persoon verschillend zijn denk ik. Maar in dit digitale tijdperk, waarin alles tegenwoordig via de computer gaat, vind ik het heerlijk om ouderwets kaarten te krijgen, en te versturen. Het geeft mij een gevoel van nostalgie, even geen computer, even geen e-mail of wat dan ook. Heerlijk, ouderwets met kaarten en postzegels aan de slag! En….ik ben zeker niet de enige: zoals ik al vermeldde zijn 31,387 Nederlanders inmiddels aangesloten bij postcrossing!

Passion 2 Create en postcrossing.
Wanneer mensen vragen wat postcrossing nu eigenlijk precies is, stuur ik ze tegenwoordig standaard door naar de verschillende artikelen die ik heb geschreven voor Passion 2 Create: daarin wordt alles duidelijk uitgelegd. Zo heb ik bijvoorbeeld een blog waarin ik precies uitleg hoe je met postcrossing kunt beginnen. Ook op het Passion 2 Create forum wordt gezellig gekeuveld over het postcrossen. Nieuwe aanwinsten worden geshowd, er worden tips uitgewisseld en we delen allemaal datzelfde ‘ellendige’ gevoel: geduldig moeten wachten tot er weer een kaart op de mat valt, want oh oh oh dat kan niet vaak genoeg gebeuren natuurlijk en dan duurt wachten ineens wel héél erg lang!

7 Responses

 1. Eline

  Naar aanleiding van je verzoek om op oude artikelen te reageren. Wel leuk dat je al zo lang bezig bent met postcrossing. Hoeveel kaarten heb je inmiddels verstuurd en ontvangen?

 2. Francisca

  De post doet er nu een beetje lang over merk ik. Of het aan de TNT ligt of aan de bezorging van dat land weet ik niet.

 3. Mariam

  Wat een leuke eerste blog!! :D Echt super gedaan!!
  Ik wil ook postcrossen!

 4. Sandy

  Ik had nog wat kaartjes willen versturen maar helaas, ik heb er nog 7 openstaan dus ik kan er momenteel geen versturen. Ben benieuwd wanneer mijn 7 huidige kaartjes arriveren op hun bestemmingen!
  :angel

 5. Francisca

  Volgens de site van Postcrossing, ben ik alweer 269 dagen lid ervan. Ik moet vandaag nog wat kaartjes versturen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.