Bloglovin’

geplaatst in: Randomness | 8

Op steeds meer blogs kom je een knopje in het menu tegen waar een artistiek figuur met een plusteken (+) of het woord Bloglovin’ op staat. Wat is Bloglovin’ en wat kun je ermee doen?

Wat is Bloglovin’ ?
Bloglovin’ is een gratis online dienst die ervoor zorgt dat geregistreerde gebruikers in één handig overzicht precies kunnen zien welke van hun favoriete blogs een nieuw artikel online hebben geplaatst. Je moet je hiervoor dus eenmalig registreren via de site en vervolgens kun je blogs gaan toevoegen. Dankzij Bloglovin’ hoef je dus niet langer al je favoriete blogs stuk voor stuk te gaan bezoeken om te zien of er een nieuw artikel online staat!

Hoe werkt Bloglovin’ ?
Wanneer je een account hebt aangemaakt is het eigenlijk heel simpel. Alle blogs die bij Bloglovin’  aangesloten zijn hebben namelijk een icoontje op hun blog staan, waar je op kunt klikken. Je kunt er dan voor kiezen om de desbetreffende blog te Followen, ofwel volgen. Wanneer je dit gedaan hebt zal voortaan elke blog die zij maken in jouw overzicht vermeld worden. Dit ziet er bij mij bijvoorbeeld als volgt uit:

Aan de linkerkant zie je een kort overzicht van al mijn favoriete blogs waar nieuwe artikelen zijn geplaatst sinds mijn laatste bezoek aan Bloglovin’. Zo heeft de Passion 2 Create blog 2 nieuwe artikelen geplaatst op het moment dat ik deze printscreen maakte :wink: Wanneer ik alles gelezen heb klik ik op het knopje ‘markeer alles als gelezen’ zodat ik weet waar ik ben gebleven met bijlezen.


Wanneer ik op het knopje ‘Markeer als gelezen’ klik wordt de weergave van de artikelen namelijk dof, zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien.

En als je in het bezit bent van een eigen blog is het natuurlijk ook leuk en een mooi stukje service aan je bezoekers om je aan te melden bij Bloglovin’. Het scheelt namelijk ontzettend in tijd voor bloglezers. Je kunt uit een aantal standaard knoppen kiezen, die je op je blog kunt plaatsen:


Maar je kunt uiteraard ook zelf een knop knutselen, als je daar een beetje handig in bent 8) Onze ‘volg knop’ is rechts in het menu te vinden, hij staat vrolijk met een ‘twitter volg knop’ in een vak geparkeerd.
Maak jij al gebruik van Bloglovin’ en zo ja, wat vind jij ervan?

8 Responses

 1. fallenangels

  Hoe maak je een blog aan? ik bedoel hoe typ je stukjes.

 2. silversbeauty

  maar hoe kan je dan je eigen blog starten? of kan dat niet met bloglovin’?

 3. Sakura Imogen Yakarin

  Handig het wel, maar dan moeten de blogs die jij volgt ook aangesloten zijn bij ‘blogloving’ en dat is bij mij een beetje een probleem. Blogger zelf heeft ook zo’n systeem, maar daar kan je het zien zonder dat de ander ook een bloggeraccount heeft.
  Ik twijfel toch of ik dat ook ga doen allemaal…

 4. Sandy

  Ja die knop heb ik op mijn eigen blog ook, ik heb daar ook 11 volgers, ik vind dat wel leuk om te zien!
  :yay

  • Lieve

   Hoe plaats ik zo’n knop op mijn blog? Ik heb de blog al geclaimd, en heb een widget gekozen, maar geen idee waar ik die tekst op mijn blog moet zetten…

 5. Francisca

  Op mijn eigen blog heb ik een roze button erop staan met het aantal. Ik kwam erachter dat ik er alweer 11 heb! Dus het geeft aan dat mijn blog gelezen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.