Budget shoptips voor scrapspullen

geplaatst in: Creatief & DIY | 5

Soms kom je weleens leuke scrapwinkels tegen met gigantisch veel materialen, alleen het probleem is vaak, dat het voor mij te duur is. Denk maar aan Pipoos. Natuurlijk liggen er ook wel goedkopere dingen tussen of spulletjes met korting, maar toch is het nog best veel geld.

Terwijl dit allemaal veel goedkoper kan. Denk maar aan de Action, Wibra of de Xenos. Ik laat jullie een paar spullen zien die ik daar gekocht heb en die mij goed zijn bevallen. Ook vertel ik jullie nog enkele handige tips om nóg goedkoper uit te zijn :wink:


Action:

Verschillende diktes scraptape.

Waar ik erg blij mee ben zijn de Glitter papierblokken, deze gebruik ik erg vaak:


En deze parelmoeren kaarten en enveloppen. Een handige basis om zelf een kaart mee te maken.
De zwart/witte is trouwens geen parelmoer, maar wel even leuk om te laten zien:

Craft paper: dunne velletjes papier met structuur erin. Daarbij zitten ook kleine frutseltjes zoals blaadjes, bloemetjes, sterretje, etc.


Wibra:


Sticker glitter foam.
Let op!
Deze glitters kruimelen wel. Niet gelijk schrikken dat alle glitters eraf zullen gaan, want er zitten er genoeg op :wink:

Zeeman:

Crêpepapier en vilt stofjes.

Tips!
Van alle cadeautjes die je krijgt kun je kijken of daar een lintje bij zit. Gewoon bewaren. Wie weet komt het van pas en anders kun je het altijd nog weggooien. Ik heb zelfs nog een strik van een kledingstuk bewaard. Ik heb zelf  het meeste plezier van gewoon een stukje touw!

Wat ook erg leuk is, is behang verzamelen. En het is nog gratis ook! Struin de Formido, Praxis, Karwei en de Gamma maar eens af. Dit zijn sowieso de bekendste winkels voor mij. Je hebt er heel leuke motiefjes waar je veel mee kunt doen.

En zo heb je al snel een stapel verzameld.

Nog een tip:
Ik weet niet of dit bij elke DA geldt maar in Putten in ieder geval wel. Als je bij de DA wat koopt, vragen of ze of ze het voor je kunnen inpakken. Het klinkt misschien erg gemeen dat ze wat moeten inpakken terwijl het geen cadeautje is, maar wat zij kunnen maken zeg! Dat is echt mooi.
Lintjes, papier en strikjes en nog meer. En je kunt het vaak makkelijk weer hergebruiken.

Voor meer budget spullen moet je gewoon een middagje winkelen en de goedkoopste winkels ingaan. Zoeken tussen de kinderspullen kan ook soms nog wel wat verassends opleveren.

Dit waren mijn tips voor lowbudget spulletjes!

Weet jij ook nog een goede tip? Deel hem dan met ons :heart

5 Responses

 1. Sakura Imogen Yakarin

  In die Action kan je blijkbaar nog leuke dingen krijgen, maar het probleem is een beetje dat ik helemaal niet weet waar ik een Action kan vinden in mijn buurt :( Die stomme site werkt niet goed om het te zoeken!

 2. Jess

  De glitterblokken en het behang werk ik eigenlijk nog het meest mee.

  *Alle mensen rennen nu naar de Action :laugh *

 3. Sandy

  Ik moet voor de dichtst bijzijnde Action 10 km reizen dus ik kom er niet zo vaak, zo zonder rijbewijs en met een jong kindje. Maar als ik er dan ben scheur ik doorgaans meteen richting creabea spullen, effe lekker hamsteren, ghehe :laugh

 4. Xaviera

  Leuk al die tips! Ik heb hier een hele stapel met gratis behang stukjes liggen van de bouwmarkten, daar kun je echt leuke dingen mee maken :laugh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »