Fimo Canes

geplaatst in: Beauty, Creatief & DIY | 20

Fimo Canes, ze bestaan al jaren maar zijn sinds kort ineens hélemaal hip. En dat heeft alles te maken met nail art. Maar je kunt er nog veel meer leuks mee doen. Wat je zoal met deze schattige fimo staafjes kunt doen, lees je in dit artikel.


Fimo Canes zijn, de naam zegt het al, gemaakt van Fimo klei. Ze zien er uit als lange dunne staafjes en je kunt ze bij ons in het webwinkeltje kopen. Het is de bedoeling dat je uit zo’n staafje ongeveer 50 tot 100 flinterdunne plakjes snijdt, die je dan weer voor van alles kunt gebruiken.


Zoals gezegd, worden deze canes momenteel ontzettend veel gebruikt voor nailart. Hoe dit werkt? Je brengt de nagellak op je vinger aan, en wanneer deze bijna droog is druk je héél voorzichtig een dun plakje van een fimo cane op je nagel. Je moet er goed op letten dat het plakje meebuigt met de ronding van je nagel, anders zit hij alleen in het midden vast en breekt hij snel af. Hierna kun je nog één of twee laagjes topcoat over je nagel (en ook over je fimo) heen aanbrengen ter versteviging. Op onderstaand filmpje zie je hoe dit gedaan wordt:

Easy Decal Nail Art Tutorial (no drawing required) Fimo Characters Design Animal Flower Bow DIY

Je kunt fimo canes echter nog voor veel meer leuks gebruiken: verwerk ze in sieraden, maak er kralen of sleutelhangers van of gebruik ze tijdens het scrapbooken. Ik kwam nog een leuke, Nederlandstalige website tegen die van alles vertelt over Fimo. Ze laten je ook zien hoe je zelf een fimo cane kunt maken: Fantasner.

Tot slot ter inspiratie nog wat overheerlijke eye candy: enjoy!

Ik ben benieuwd of jij wel eens fimo canes hebt gebruikt, of dat je überhaupt bekend bent met Fimo klei? Ik lees je ervaringen en persoonlijke tips graag in de comments!

20 Antwoorden

 1. Weten jullie waar je het goedkoopst 100 stuks kan kopen?

  van laura

 2. dankje ik wil ze super graag maar wist niet waarmee je ze af kunt snijden.

  super bedankt! :D

 3. heey,
  met wat voor een ding snijd je die staafjes af?? kan dat gewoon met een mes zonder tanden?? of is dat een speciaal mesje/plaatje?

  reageer pleace!!!
  greets my

 4. heyy

  ik vind ze echt super leuk maar kun je ze ook in winkels kopen die niet online zijn want ik mag nog niet online kopen :sad dus weten jullie een winkel??????

  xxxxx kaylee

 5. Heeei,

  Ik vind ze echt geweldig!
  ik ben vandaag allemaal filmpjes bekeken en het ziet er tof uit!
  maar ik heb een probleem, ik heb niet veel geld te besteden en probeer ze dus zo goedkoop mogelijk aanteschaffen, iemand een tip/link ofzo?
  alvast bedankt! ;)

 6. Hallo Fimo Fans,
  Ik heb het artikel geupdate. Sinds korte tijd kun je Fimo Canes bij ons in het webwinkeltje aanschaffen voor een lief prijsje:
  http://www.passion2create.nl/home/webwinkeltje/nail-art/

  Shop ze allemaal!

 7. Fimo canes staafjes zijn zoooooooooooo cool ik heb ze voor mijn verjaardag gevraagt dus nog ff afwachten of ik ze krijg!!! :angel

 8. hallo

  waar kan je die fimo canes kopen want ik wil ze graag kopen maar waar? :cry
  wil het naar mij mailen dankje wel :laugh

 9. waar kun je die krijgen ?

 10. :love geweldig zijn ze! Ik wil het zelf gaan gebruiken voor make-up fotografie maar op internet vind je alleen maar setjes, en kan ik niet vinden of ze ook in de winkel te koop zijn :cry ik wil ze namelijk uitzoeken zelf! Weet iemand iets? Alvast bedankt :pray

 11. Ik ben er wel bekend mee, dankzij een andere blog. Maar heb ze niet in bezit en dus ook nooit gebruikt. Maar echt grappig. Weet dat er zoveel verschillende soorten van die canes bestaan :)

 12. Sandy, kan je ons soms ook wat leuke online winkels aanraden waar ze te verkrijgen zijn? Voor het geval ik niet zo’n cane win via je blog, wilt niet zeggen dat ik ze niet wil uitproberen haha! :blink

 13. Voor de geïnteresseerden, ik ga er binnenkort een stel van deze canes verloten op de blog, omdat ik er 100 nooit alleen op krijg, dusse ff in de gaten houden als je interesse hebt ;-)

 14. Aha daar zijn die staafjes dus goed voor xD snapte ze a niet!

 15. OH wat leuk! Ik vroeg me al af waar die dingen voor dienden, fijn te weten nu. :-) Met mijn lange nagels moet dat vast wel eens lukken. ^^ Heel inspirerend! :hihi

 16. Lijkt me super om te gebruiken bij scrapbooking! Moet ik eens naar op zoek!

 17. hey !
  Ik had er denk ik wel al eens van gehoord ( of gelezen ) maar nooit echt een beeld erbij gezien …
  Dit lijkt mega leuk eigenlijk !
  Als ik wat meer geduld heb met de nail-art ( ben sindskort alvast begonnen met mijn “stock” aan te leggen ) probeer ik misschien wel eens de fimo !!

  ** Fladerd dan maar van hier naar Ebay ! **

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »