Cake pops

geplaatst in: Creatief & DIY | 3

Een poosje terug werd er op ons forum een topic (onderwerp) geopend over Cake pops. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen ik de foto’s in het eerste bericht zag, was ik wel meteen verkocht: ik vond het er heerlijk uit zien! Later ben ik eens gaan googlen, om te zien wat Cake pops nu precies zijn, en vooral: hoe je ze zelf kunt maken…


Tijdens mijn zoektocht naar recepten kwam ik er al meteen achter dat er verschillende manieren zijn om Cake pops te maken. Veel mensen maken de Cake pops met behulp van een (homemade) cake naar keuze, botercrème en stijven de bolletjes op in de vriezer of koelkast. Een mooie uitleg hiervan kun je vinden op de site van De leukste taartenshop. Een andere manier is om ronde minicakejes te maken. Hiervoor kun je gebruik maken van een Babycakes Cake pop maker.

Op sommige sites/forums las ik dat Bakerella een soort van ‘Cake pop Koningin’ is, zij maakt echt prachtige Cake pops: zij is dan ook degene die de Cake pops bedacht heeft. Ze begon met een blog over deze kleurrijke cakejes en later zijn er ook boeken uitgebracht. Wanneer je op haar site gaat kijken kun je dan ook echt barstensveel inspiratie opdoen! ♥
Na het lezen van al deze informatie heb ik op de huishoudbeurs een basispakket voor Cake pops aangeschaft. Het toeval wilde namelijk dat ‘De leukste taartenshop’ daar met een stand aanwezig was. Hier heb ik meteen dankbaar gebruik van gemaakt, haha!

Mijn eerste Cake pops aankoopjes, foto is met een telefoon gemaakt.

Binnenkort wil ik hier mee aan de slag. Ik wil de verschillende manieren van Cake pops maken uittesten, samen met een aantal vriendinnen, en uiteraard zal ik hier verslag van maken, en mijn bevindingen met jullie delen op deze blog :-)

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het volgende: heb jij wel eens Cake pops gemaakt? En zo ja, heb je nog een paar goede tips voor me?

 

Foto’s: Pixabay

3 Responses

 1. Lesley

  Ik heb wel al een keer cakepops gemaakt, niet geheel gelukt, maar zeker ook niet mislukt. Ik had niet genoeg poedersuiker en heb dat tekort aangevuld met kristalsuiker. Hierdoor werd mijn textuur iets meer korrelachtig. Hier thuis waren ze er allemaal dol op en ze vragen me regelmatig wanneer ik ze nog een keer ga maken… Zou ik dringend nog eens moeten doen dus, maar ja ik heb een groot gebrek aan iets wat ik eigenlijk veel nodig heb…. tijd

  Onlangs kwam ik nog eens bij Aveve want de bloem voor brood te bakken was op. Nu blijkt het filiaal bij ons in de buurt zijn assortiment voor te bakken enorm uitgebreid te hebben. Ik zag daar onder andere heel veel candymelts, ze hadden ook cakepop stokjes, folie om de pops in te pakken,… Maar wat vooral in mijn oog sprong was de flexibele bakvorm om cakepops in te maken. Langs de ene kant zie ik er het nut niet echt van in, je bakt cake en moet die dan verkruimelen om te mengen met de frosting. Waarom zou je de cake dan eigenlijk al in bolletjes bakken?

  Nou ja, het wordt hoogdringend tijd dat ik ze nog eens ga maken. Het is echt helemaal niet moeilijk, je hebt alleen maar creativiteit nodig en … tijd.

  Groetjes

 2. Ilda

  Ik heb ze nog nooit gemaakt maar vind ze erg leuk! Ik ben benieuwd naar je bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.