Inspiratie: Lucky Paper Stars

geplaatst in: Creatief & DIY, Inspiratie | 5

Vorig jaar schreef ik een blogartikel over Lucky (Paper) Stars. Hierin vertelde ik in het kort over deze origami sterretjes, die symbool staan voor geluk. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en heb ik een heleboel mensen besmet met het ‘Lucky Paper Stars Virus’. Het vouwen werkt verslavend: als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je het liefst meteen een potje vol met van die vrolijk gekleurde sterretjes hebben! Maar, wat kun je er eigenlijk nog meer mee doen? Inge, op het forum bekend als Inge’s Galerie, kwam met een aantal prachtige ideetjes, kijk snel verder voor een inspirerend fotoverslag!

Om te beginnen hebben we hier een miniatuur weckpotje. Deze kun je onder andere bij de Xenos kopen. Je kunt het potje echter ook leuk aankleden. Zo heeft Inge onderstaand potje een stoer uiterlijk gegeven: ze koos een pakje ‘skull’ strookjes, versierde het potje met een zwart lintje en…maakte met foam (rubber) een skull figuurtje na. Deze hangt nu aan het potje:


Uiteraard kun je dit met verschillende thema’s doen. Schattig, stoer, romantisch, net wat je zelf wilt.

Verder kwam Inge nog op het idee om Lucky Stars tot oorbelletjes om te toveren. Men neme 2 stuks oorstekers, en die doe je héél voorzichtig tussen het papier in het sterretje. Je kunt daarna met een transparante nagellak het oorstekertje ‘vastlakken’ aan je Lucky Star, zodat deze niet loslaat. Voor een wat gewaagder effect kun je ook een glitter nagellak gebruiken.


Het resultaat: een paar super schattige oorbelletjes. Ik vind dit erg knap bedacht, zou hier zelf dus nooit op gekomen zijn.

Verder kwam Inge met nóg een leuk ideetje: je kunt zelf ook heel gemakkelijk papieren zakjes maken voor je Lucky Stars. Inge heeft met restjes gekleurd cadeaupapier, dubbelzijdige tape en stukjes hard plastic (van bijvoorbeeld een doosje druiven) prachtige zakjes gemaakt. Op Inge’s blog kun je een complete uitleg met duidelijke foto’s vinden. Ik zal eens een tweetal voorbeeldjes laten zien, van de zakjes die Inge zoal gemaakt heeft. De foto bovenaan dit artikel is overigens ook een voorbeeld van een zelfgemaakt zakje.

Ook heeft Inge nog een andere manier bedacht om doosjes voor Lucky Stars te maken. Deze maak je met vouwblaadjes. Een duidelijke foto- en werkomschrijving vind je in dit artikel op haar blog.

We blijven nog even bij de potjes en de bakjes, want Inge had ook nog een leuk recycle ideetje: Je kunt namelijk ook lege potjes (van bijvoorbeeld vitaminepilletjes) omtoveren tot een schattig en stevig potje voor je Lucky Stars. Een werkomschrijving van deze recycle-potjes is ook op haar blog te vinden: zie deze link.


Tot slot bedacht Inge nog wat leuks: je kunt je Lucky Stars namelijk ook prima in een transparante plastic bol bewaren. Deze kun je onder andere bij de Pipoos en zijn ook in andere vormen verkrijgbaar. Het resultaat ziet er dan als volgt uit:

Ik vind dit allemaal echt heel erg mooi om te zien. Dankzij Inge heb ik er weer een hoop inspiratie bij, en krijg ik meteen de neiging weer om eens flink wat sterretjes te gaan vouwen. Heb jij ook nog een leuk idee voor Lucky Stars? Dan lees ik hem graag in de reacties terug. Wie weet staat jouw idee binnenkort wel in een nieuw blogartikel vermeld ;-)

 

Ideetjes en foto’s: Inge’s Galerie

5 Responses

  1. melisa

    lucky paper stars zijn inderdaad verslavend ik was er net één aan het maken toen ik dit artikel las :hihi het is zeer creatief wat Inge allemaal gedaan heeft met de lucky paper stars. de oorbellen ga ik zeker ook eens proberen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.