Review: Nfu Oh nummer 40 en 51

geplaatst in: Beauty | 2

Van nature ben ik niet gezegend met mooie, lange en sterkte nagels. Ik heb als kind altijd heel extreem nagelgebeten, en hoewel in in 2005 ‘Cold Turkey’ gestopt ben met het bijten van mijn nagels, blijven ze kort, en breken om de haverklap af.
Echter, toen ik zwanger was werden mijn nagels in één klap een heel stuk langer en sterker, ik vermoed door de hormonen in mijn lijf. In die tijd heb ik flink geëxperimenteerd met allerlei soorten nagellak: heerlijk vond ik dat! Tijdens deze periode kwam ik ook in aanraking met de lakjes van Nfu Oh. In dit artikel vertel ik over mijn ervaringen met deze schitterende lakjes.


Ik beken: ik ben echt een ekster en heb een zwak voor alles wat schittert en glimt. Holografische nagellakjes vind ik prachtig, net als deze twee Flakie lakjes: de #40 en de #51 van Nfu Oh. Toen ik ze voor het eerst zag, moest en zou ik ze aanschaffen. De hele zomer liep ik rond met prachtige glimmende nagels. Hier heb ik alleen geen foto’s meer van, en inmiddels zijn mijn nagels weer net zo triest als voorheen, dus ik heb de swatches van dit artikel op een nagelwiel gedaan.

Links op de foto hierboven zie je #51, een donker, mysterieus lakje welke af en toe andere kleuren laat zien, afhankelijk van de lichtval. Rechts zie je #40, een doorzichtige lak met voornamelijk groen/blauwe flakies.

Wanneer ik deze lakjes aanbreng op het nagelwiel, krijg ik dit resultaat na 3 laagjes:


Zoals je ziet krijg je met #51 een donkerpaarse kleur met overwegend roze flakies, wow! Lakje #40 blijft transparant, de groen/blauwe flakies zijn duidelijk zichtbaar. Echter, het leuke van deze lakjes is dat je ze als toplaag kunt gebruiken op allerlei andere kleuren nagellak. Voornamelijk bij de donkere kleuren geeft dit bijzondere resultaten…

Want kijk eens wat er gebeurt, als ik deze lakjes aanbreng op een zwarte ondergrond? Jawel, je ziet het goed, de lakjes krijgen ineens een heel ander effect! De roze flakies van #51 worden nu rood, en het lakje bij #40 krijgt ineens een veel stoerder effect: de flakies knallen je tegemoet, schitterend!

Uiteindelijk heb ik bijna het hele wieltje volgepropt met verschillende kleurcombinaties: van zwart en donkerpaars tot knalrood en geel. Er kwamen verschillende resultaten tevoorschijn:


Heel bijzonder, dat je zulke verschillende resultaten kunt krijgen, ik vind het wel mooi om te zien. Persoonlijk vind ik de lakjes het mooist uitkomen op een donkere ondergrond, maar zoals je ziet: ook op lichtere kleuren pakken ze prima. Nog even een close-upje van een aantal donkere ondergrondkleuren:

Overigens, wanneer je deze lakjes als toplaag gebruikt, heb je aan 1 of 2 laagjes meer dan genoeg.
Het lakken zelf gaat overigens prima: de kwastjes vind ik fijn werken en ze smeren de lak goed uit over de (kunst)nagel.

Nfu Oh lakjes zijn verkrijgbaar bij verschillende distributeurs. Ik weet niet precies wat ik er voor betaald heb, ik geloof dat de prijs ongeveer €9,- per potje (exclusief verzendkosten) was toen ik ze kocht.

2 Responses

  1. Jolinda

    Deze lakken zijn inderdaad prachtig! De lakken van Nfu Oh zijn wat duurder, maar ze ogen ook wel erg luxe in de mooie flessen. Er zijn overigens meer merken met mooie lakken met flakies erin, die ook wat makkelijker verkrijgbaar zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.