DIY: pimp je kaarsen dienblad met…thee!

geplaatst in: Creatief & DIY | 7

Ik ben dol op kaarsen. Grote stompkaarsen, kleine theelichtjes, geurkaarsen…Al vanaf mijn vroege tienerjaren ben ik er dol op. Kaarsen zorgen voor een heerlijke, warme sfeer in je huis. Tijdens de winterperiode brand ik ze dan ook elke avond. De ene keer zet ik wat stompkaarsen neer, en een andere keer plaats ik wat theelichtjes op mijn paarse kaarsen dienblad. Nu vond ik het alleen een kaal gezicht: een groot blad met daarop 3 grote of 2 kleine kaarsen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een creatieve oplossing en ik kwam op….thee!

Als theeliefhebber heb ik altijd thee in huis. Standaard thee van bijvoorbeeld Pickwick, maar ook verse theekruiden. Deze haal ik doorgaans bij reformhuis Erica, maar een lokale Lunchroom hier in Barneveld heeft het ook. En zo gebeurde het dat ik laatst op het idee kwam om een zakje thee leeg te gieten op mijn kaarsen dienblad. Het resultaat zag er leuk uit:

Een sfeervol dienblad, met al die verse (thee)kruiden er op. En dat niet alleen, het ruikt ook nog eens lekker, zeker wanneer de lichtjes branden. Het is maar een subtiel geurtje, maar ik vind het wel heel lekker ruiken zo ♥
Het leuke is, je kunt de theekruiden regelmatig eens afwisselen. Ben je, net als mij, een liefhebber voor zoet, dan kun je eens wat experimenteren met deze theekruiden:

Lente thee, deze heb ik zelf in huis.

De bovenste thee heb ik zelf ook in huis. Hij smaakt en ruikt lekker. En op je dienblad zal hij niet al te druk ogen. Houd je echter van wat meer kleur, dan zou je bijvoorbeeld een echte vruchtenthee kunnen kiezen. Die zijn nog wat zoeter en er zit veel meer kleur in een verpakking.

Theekruiden op je kaarsen dienblad: het is weer eens wat anders dan de standaard schelpjes of felroze en knalgroene gedroogde bloemetjes die naar chemische troep ruiken. Simpel maar leuk!

Enne, mocht je nu liever voor wat sterkers gaan, dan kun je dit trucje ook eens proberen met koffiebonen. Deze kun je in elke supermarkt wel vinden. Voor mij een heel handige oplossing: ik vind koffie namelijk echt heerlijk ruiken, maar ik lust het absoluut niet. Nu ruikt mijn woonkamer heel erg  ‘huiselijk, naar vroeger”, en hoef ik er geen koffie voor te drinken.

7 Responses

 1. Joella van den Broek

  een top idee!!!!!

  ik ga hem eens in het nieuwe huis proberen met koffie

 2. Jolinda

  Staat erg leuk, maar wat vinden de katten ervan? (ik denk dat mijn katten er gaan graven/ er een zooi van maken.. :( )

  • Sandy

   Onze katten vonden het dienblad met thee heel even interessant, ik kon er een pootafdrukje in terugvinden en Remy had een stukje thee in zijn snorhaar ;-). De koffiebonen doen ze hier helemaal niks aan. Maar ik kan me wel voorstellen dat andere katten die heel leuk speelgoed zouden vinden ja, dus dan is het een overweging, wel of niet doen.

 3. Ragna

  Wat een creatief idee! Ik hou ook van thee en heb zelf drie soorten kruidenthee in huis. Binnenkort maar eens wat kaarsjes en een dienblad zoeken en dan ga ik deze creatieve DIY zeker nabootsen. Bedankt voor de tip!

 4. Ilda

  Wat een leuk idee! En dat zal vast lekker ruiken! Ik lust ook geen koffie maar vind de bonen dan wel weer lekker ruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.