Review: Brownie bakmix van Funcakes

geplaatst in: Creatief & DIY | 4

Op 24 juni plaatste ik een blogartikel, waarin ik mijn eerste ervaringen met de Cupcake bakmix van het merk Funcakes met jullie deelde. Ik had nog nooit eerder cupcakes gemaakt, en ik vond het heel erg leuk om te doen. Zo leuk zelfs, dat ik een receptenboekje heb aangeschaft, zodat ik in de toekomst nog wat meer kan experimenteren met cupcakes.
Vandaag ga ik mijn ervaringen met de Brownie bakmix met jullie delen. Deze bakmix is van hetzelfde merk, Funcakes, en komt ook bij DeLeuksteTaartenShop vandaan.


Wat zegt DeLeuksteTaartenShop over dit product:

Deze mix is perfect om de originele Amerikaanse brownies mee te maken. Vol en rijk van chocolade smaak!

Gebruiksaanwijzing voor 1 vierkante bakvorm (20×20);

Meng 500gr. mix, 50gr. boter op kamertemp., 2 eieren formaat L (=125gr) en 100ml water op de laagste stand in 3 minuten tot een beslag. Bakvorm met bakpapier bekleden en beslag in vorm doen. De brownie in een voorverwarmde oven plaatsen en in ca. 45 minuten gaar bakken op 175C. Na het afkoelen evt. met chocolade glazuur afsmeren.

Tip: Wil je een brownie met vulling, roer dan 65gr. noten en/of rozijnen door het beslag.

Ingrediënten: Suiker, tarwebloem, plantaardige olie, cacaopoeder, gemodificeerd zetmeel, gedroogde glucosestroop, aardappelzetmeel, rijsmiddel E450/E500, aroma.

Allergenen: Bevat cacao, melkeiwit, lactose, mais, gluten en tarwe.

Ik moet bekennen: ik had geen vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in huis, dus ik heb een gewone cakevorm gebruikt. Zo’n rechthoekig ding dus. Voor de rest heb ik me keurig aan de gebruiksaanwijzing gehouden. Ik heb er verder geen nootjes of rozijnen doorheen gedaan.

Ik heb voor één Brownie een half pak gebruikt, ik heb nu dus nog een half pak over voor een volgende keer. Je kunt uit één pak Brownie bakmix dus twee Brownies maken.

Om te beginnen heb ik alle ingrediënten netjes klaargezet. Toen alles op kamertemperatuur was heb ik alles netjes afgewogen en bij elkaar in mijn mengkom gedaan.

Tijdens het mengen van de ingrediënten begon onze keuken al een beetje naar chocolade te ruiken. Ik heb toen stiekem een klein likje van een roerijzer van de mixer genomen. Toen we (broertje, zusje en ik) klein waren kregen wij de roerijzers, als mijn moeder cake had gemaakt. Die mochten we dan aflikken, dat vonden we al net zo leuk als het eten van een plakje cake, haha. Een stukje jeugdsentiment dus. Het beslag smaakte overigens erg lekker, ik was dan ook heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Ik heb de mix, zoals omschreven, in een ingevette bakvorm (in mijn geval, cakevorm) gedaan met een laagje bakpapier. Ik had dit nog niet eerder gedaan, dus ik vroeg me even af of dat dit wel klopte. Maar later die dag zag ik op de televisie een programma (een aflevering van Rudolph’s Bakery) waarbij ze precies hetzelfde deden. Voila, problem solved :relax

Wel, ik heb mijn cakevorm met Browniemix dus 45 minuten in de oven gezet. Omdat wij geen 170 graden kunnen kiezen, heb ik hem op 180 graden gezet. De hele benedenverdieping begon al snel heerlijk te ruiken, ik kon niet wachten tot de Brownie klaar zou zijn. Wel was het even spannend of dat hij wel gaar zou zijn, ik heb tenslotte een heel andere vorm gebruikt en kon me wel voorstellen dat de Brownie te dik en daarmee helemaal niet gaar zou worden.

We hebben geluk gehad: de Brownie was net aan gaar:

Testpanel.
Ik heb de Brownie in een aantal groffe stukken gesneden en meegenomen naar…de Apenheul. We hadden die dag een familiedagje gepland staan, en mijn familieleden mochten dit keer voor testpanel spelen. Nou, dat vonden ze geen probleem hoor. En aangezien dit familiedagje alles te maken had met mijn verjaardag, heb ik nu zelf ook een Brownie genomen. Sorry Dr. Frank :tongue

De conclusie: deze Brownies waren echt ontzettend lekker, wow! Ik heb ooit wel eens een Brownie gegeten waarvan je de mix gewoon in de supermarkt kunt kopen, maar ik vind deze echt een heel stuk lekkerder. De Brownie smaakt erg lekker, hij was lekker ‘fluffy’, zoals ik dat zelf noem. Mijn familieleden waren het unaniem met mij eens: ook zij vonden hun Brownie erg lekker smaken en een fijne, fluffy structuur hebben. Echt een aanrader dus. En ik ben heel blij dat ik nog een half pak Brownie mix over heb….kan ik er binnenkort nog eentje maken…*grijns*

Nou, dat lijkt me wel duidelijk, wat mijn vader er van vindt :-)

 

Funcakes Brownie mix is te verkrijgen bij DeLeuksteTaartenShop.
Met één zak mix kun je twee flinke Brownies maken. De prijs per zak is €5,50

 

4 Responses

  1. Mirjam

    Deze mix ga ik misschien toch maar eens uitproberen.
    Ik maak hem altijd volgens een recept van internet en dat is voor een blik van 20 x 20. Daar halen we dan 20 brownies uit en we maken meestal 5 blikken voor de verkoop, maar met een mix zal het sneller gaan, of het net zo lekker is…testen dus :D

  2. Mariam

    Dat ziet er echt super lekker uit! Wij maken thuis ook altijd brownies, moet water in, dus ook niet zoveel ingrediënten, super handig natuurlijk!! En erg lekker! Ook mooi dat je uit 1 pak twee zulke grote brownies kunt halen! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.