Chain Maille sieraden + winactie [gesloten]

geplaatst in: Lifestyle, Winacties | 7

Chain Maille, ik had er nog nooit van gehoord. Tot dat één van onze forumleden er een topic over startte en wat van haar werkjes liet zien. Later kwam ik deze sieraden weer tegen op een Hobbybeurs. Ik moest meteen denken aan een maliënkolder, zo’n harnas voor Ridders die uit tig duizend ringetjes bestaat. En zo gek was die gedachte eigenlijk helemaal niet….

Het idee is namelijk precies hetzelfde. Chainmaille/Chain maille/Chainmail/Mail: Allen zijn juiste benamingen voor deze techniek die reeds in de middeleeuwen werd toegepast (maliën).

Ridders droegen beschermende vesten/pantsers (kolder) van soms wel 40.000 aan elkaar gesmede ringetjes. De ringetjes worden nu niet meer aan elkaar gesmeed, maar worden verwerkt in speciale patronen (weaves genaamd). De maliënkolders en overige beschermende kleding worden nog steeds gemaakt/toegepast in onder andere LARP (live action role-playing). Verder is deze techniek zeer populair voor het maken van sieraden. De ringetjes zijn er in verschillende maten en materialen, zoals aluminium, RVS, koper, brons, messing, niobium, goud, zilver enz. De aluminium, koper en niobium ringetjes zijn er ook nog eens in diverse kleuren, zodat een vrolijk, lichtgewicht sieraad wordt verkregen.

De “weaves” (dus de patronen die je maakt) worden onderverdeeld in: European-, Japanese-, Persian-, Spiral-, Captive/Orbital- and Hybrid weaves.

Zoals gezegd, ik was laatst op een Hobbybeurs, en daar ontmoette ik Monique. Zij is eigenaresse van webwinkel BijouxMonique en verkoopt onder andere dus…Chain Maille sieraden! Ik heb ter plekke kunnen zien hoe deze sieraden er uit zien, en hoe ze worden gemaakt. Ik vind het er prachtig uit zien. Oorbellen, armbanden, kettingen en zelfs theelichthoudertjes, je kunt er echt alle kanten mee op. En het resultaat is keer op keer echt schitterend om te zien.

Winactie!
En nu komt het leuke nieuws, ik mag van Monique een schitterende DIY set weggeven. Je kunt met dit geweldig leuke doe-het-zelf pakket een prachtige sterhanger maken. Er staat op de verpakking dat het een modelletje ‘Kerstster’ is, maar je kunt hem ook heel prima zo dragen. In het pakketje zitten alle materialen voor maar liefst twee sterhangers: één rode en één groene. Kun je er mooi eentje aan je beste vriendin of aan je moeder geven :loving

Wat moet je er voor doen?
Ga naar de website van Monique, en neem een kijkje bij haar Chain Maille sieraden. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten met daarin een link naar het sieraad dat jij het mooist vind. Voorbeeldje: http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=553
Een motivatie vind ik altijd leuk om te lezen, maar is niet verplicht.

Meedoen kan t/m 4 september aanstaande. De winnaar/winnares krijgt persoonlijk bericht. Enjoy!

Edit: ik heb de einddatum vervroegd van 6 naar 4 september, aangezien ik op 7 september geopereerd moet worden. Ik kan de prijs dan nog vlak voor de ziekenhuisopname naar de winnaar/winnares opsturen.

 

Afbeeldingen 1, 3, 4, 5 en 6 zijn eigendom
van BijouxMonique en zijn met toestemming gepubliceerd.

7 Antwoorden

 1. Wat onwijs leuk zeg…
  Mijn voorkeur gaat uit naar deze: http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=545

  Leuke vorm en ben gek op roze.
  Maar die ster hangers in deze give away is helemaal super, roze was nog leuker geweest hihi.

 2. Ik heb 2 pakketjes gekocht op de beurs in Bleiswijk en ik vind het leuk om te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=646
  Groetjes
  Martine

 3. Ik had dit wel eens gezien op een “ridderfeest” waar allerlei oude ambachten werden vertoont. Prachtig!! Ik ben benieuwd of het moeilijk is om te maken… Dit vind ik een van de mooiste van de site: http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=646

 4. http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=554
  Dit vind ik de mooiste onder de chain maille.
  Maar de sterhangers vind ik nog mooier! Vooral de rose, ik vind het dan ook jammer dat er rood en groen in het pakketje zit en niet de rose maar ja…je kan niet alles hebben toch?

 5. http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=450

  Ik vind deze de mooiste omdat ik wel hou van de pracht die zit in de eenvoud.
  Ik had trouwens nog nooit van deze hobby gehoord, vind het erg leuk om eens verder te gaan opzoeken

 6. http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=646

  Deze vind ik echt leuk! breed, toch fijn en grof tegelijk.
  Het heeft iets chiques en ook iets stoers.

  Ik had er nog nooit van gehoord maar vind de sierraden erg mooi!

 7. http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=645

  Deze armband vind ik toch wel enorm erg mooi en het past ook bij elk kledingstuk omdat het zoveel verschillende kleurtjes heeft.
  Sowieso vind ik het allemaal erg mooie sieraden.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »