Chain Maille sieraden + winactie [gesloten]

geplaatst in: Lifestyle, Winacties | 7

Chain Maille, ik had er nog nooit van gehoord. Tot dat één van onze forumleden er een topic over startte en wat van haar werkjes liet zien. Later kwam ik deze sieraden weer tegen op een Hobbybeurs. Ik moest meteen denken aan een maliënkolder, zo’n harnas voor Ridders die uit tig duizend ringetjes bestaat. En zo gek was die gedachte eigenlijk helemaal niet….

Het idee is namelijk precies hetzelfde. Chainmaille/Chain maille/Chainmail/Mail: Allen zijn juiste benamingen voor deze techniek die reeds in de middeleeuwen werd toegepast (maliën).

Ridders droegen beschermende vesten/pantsers (kolder) van soms wel 40.000 aan elkaar gesmede ringetjes. De ringetjes worden nu niet meer aan elkaar gesmeed, maar worden verwerkt in speciale patronen (weaves genaamd). De maliënkolders en overige beschermende kleding worden nog steeds gemaakt/toegepast in onder andere LARP (live action role-playing). Verder is deze techniek zeer populair voor het maken van sieraden. De ringetjes zijn er in verschillende maten en materialen, zoals aluminium, RVS, koper, brons, messing, niobium, goud, zilver enz. De aluminium, koper en niobium ringetjes zijn er ook nog eens in diverse kleuren, zodat een vrolijk, lichtgewicht sieraad wordt verkregen.

De “weaves” (dus de patronen die je maakt) worden onderverdeeld in: European-, Japanese-, Persian-, Spiral-, Captive/Orbital- and Hybrid weaves.

Zoals gezegd, ik was laatst op een Hobbybeurs, en daar ontmoette ik Monique. Zij is eigenaresse van webwinkel BijouxMonique en verkoopt onder andere dus…Chain Maille sieraden! Ik heb ter plekke kunnen zien hoe deze sieraden er uit zien, en hoe ze worden gemaakt. Ik vind het er prachtig uit zien. Oorbellen, armbanden, kettingen en zelfs theelichthoudertjes, je kunt er echt alle kanten mee op. En het resultaat is keer op keer echt schitterend om te zien.

Winactie!
En nu komt het leuke nieuws, ik mag van Monique een schitterende DIY set weggeven. Je kunt met dit geweldig leuke doe-het-zelf pakket een prachtige sterhanger maken. Er staat op de verpakking dat het een modelletje ‘Kerstster’ is, maar je kunt hem ook heel prima zo dragen. In het pakketje zitten alle materialen voor maar liefst twee sterhangers: één rode en één groene. Kun je er mooi eentje aan je beste vriendin of aan je moeder geven :loving

Wat moet je er voor doen?
Ga naar de website van Monique, en neem een kijkje bij haar Chain Maille sieraden. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten met daarin een link naar het sieraad dat jij het mooist vind. Voorbeeldje: http://www.bijouxmonique.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=553
Een motivatie vind ik altijd leuk om te lezen, maar is niet verplicht.

Meedoen kan t/m 4 september aanstaande. De winnaar/winnares krijgt persoonlijk bericht. Enjoy!

Edit: ik heb de einddatum vervroegd van 6 naar 4 september, aangezien ik op 7 september geopereerd moet worden. Ik kan de prijs dan nog vlak voor de ziekenhuisopname naar de winnaar/winnares opsturen.

 

Afbeeldingen 1, 3, 4, 5 en 6 zijn eigendom
van BijouxMonique en zijn met toestemming gepubliceerd.

7 Responses

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »