Postcrossing update

geplaatst in: Creatief & DIY | 4

Het is al weer een hele poos geleden dat ik een blogje schreef over Postcrossing. Sterker nog: het was het allereerste echte blogartikel op dit blog, na het ‘welkom-op-dit-blog’ berichtje. Een paar maanden later schreef ik nog een ander blogartikel, namelijk eentje waarin ik uitleg geef over hoe je met Postcrossing kunt beginnen. Er kwamen veel leuke reacties op, zowel hier op het blog als op het forum. Een enkeling van jullie heeft me zelfs nog een mailtje gestuurd met vragen. We zijn nu ruim anderhalf jaar verder. Hoe is het nu met mijn postcrossing verslaving? Heb ik nog veel leuke kaarten ontvangen? Lees snel verder!

Allereerst mijn excuus aan iedereen die ik verslaafd heb gemaakt aan Postcrossing. Ik heb nogal wat mensen enthousiast gemaakt en aan het Postcrossen gebracht het afgelopen anderhalve jaar. Zo zijn er op het forum een hoop nieuwe Postcrossers bijgekomen (en een aantal uiteindelijk ook weer gestopt) maar ook via Facebook, Twitter en via bovengenoemde blogartikelen zijn er een heleboel mensen in aanraking gekomen met Postcrossing. Op dit moment telt Nederland ruim 23.000 Postcrossers, en wij Nederlanders hebben gezamenlijk al ruim 1,2 miljoen kaarten verstuurd. WOW! En, hebben jullie nog veel mooie kaarten ontvangen? En verstuurd? Nou, ik wel!


Mijn huidige score staat momenteel op 156 kaarten ontvangen. Dat zijn er best veel he? Maar….we zijn er nog niet! Zo heb ik, vlak na de geboorte van mijn zoontje, ook voor hem een account aangemaakt. Een account voor een kind, wat is daar het nut van hoor ik je denken. Nou, lees even mee:

Hello,
My name is Ruben and I am born on 7 december 2010. So, at this moment I’m only 1 year old. My mommy wants to collect cards for me, for when I grow older. Then I can learn some geography, English and learn more about our world in a fun and educative way.

Kortom, ik ben kaarten voor Ruben aan het sparen. En als hij straks wat ouder is, ga ik al zijn kaarten uitgebreid met hem bespreken. Waar komt deze kaart vandaan? Wat hebben de afzenders er op geschreven? We kunnen op een wereldkaart laten zien waar al die vreemde landen liggen. Ruben kan wat woordjes Engels (of welke andere taal er op de kaart staat) bijleren. Op dit moment heb ik al 56 kaarten voor Ruben verzameld, dus we kunnen al een poosje vooruit als het zover is :love
Omdat Ruben nog een kind is, vraag ik de afzenders om hier rekening mee te houden. Hier wordt gelukkig heel goed naar geluisterd! De meeste kaarten die Ruben krijgt zijn echt ‘Child friendly’. Zo krijgt hij veel kaarten met tekenfilm figuurtjes en allerlei schattige dieren erop. Maar, soms zit er een kaartje tussen, daar krijg je gewoon bijna kippenvel van. Zo kreeg ik in oktober 2011 dit kaartje voor Ruben:

Ik weet niet wat men in Rusland schattig vindt, maar ik kreeg een beetje de gruwels van dit beest, haha! :grins Ik ben benieuwd wat Ruben er van zal vinden straks. Wie weet vindt hij dit kaartje wel helemaal lief en leuk.

De mensen achter de kaarten.
Dankzij social media als Facebook en Twitter leer ik sommige (buitenlandse) mede Postcrossers net een beetje beter kennen. Zo heb ik een paar van hen op mijn Facebook. We kletsen wat over nieuwe aanwinsten en Liken elkaars statussen. Heel soms stuurt een mede Postcrosser me ook een e-mail. Vaak het verzoek om kaarten te swappen (een ander woord voor ruilen), soms omdat ze gewoon even willen zeggen dat ze Ruben zo’n geweldig kind vinden, en dat ze het tof vinden dat ik ook voor hem aan het sparen ben. Ik vind dat wel wat hebben, dat extra contact. Het hoeft voor mij niet té persoonlijk te worden, maar een beetje bijkletsen vind ik best gezellig.  Maar het kan ook anders. Een poos terug kreeg ik namelijk bericht van nabestaanden. Hun moeder was overleden en ze bedankten iedereen voor de mooie kaarten die zij heeft mogen ontvangen. Van mij kreeg ze een mooie kaart met zeehondjes er op, bij gebrek aan kaarten met echte honden. Ter compensatie had ik de schrijfkant van de kaart extra versierd met allerlei honden stickers. Die had ik dan weer wel op voorraad. De dame in kwestie, 83 jaar was ze, kon de humor er wel van inzien en was erg blij met de kaart ♥ Toch heel fijn dat je iemand op haar oude dag nog aan het lachen kunt krijgen.

Favorieten.
Ik heb de afgelopen anderhalf jaar heel wat kaarten mogen ontvangen. De meesten kaarten zijn heel mooi, en een enkel keertje zit er een gedrocht tussen. Gelukkig gebeurt dat maar zelden. Een aantal van de ontvangen kaarten vind ik echt pareltjes, en ik ben er extra blij mee. Dit zijn ze. Komt ie!

RU-953057
TW-595904
IT-154270
DE-861912
LV-76825 is een kaart voor Ruben. Deze kaart is absoluut favoriet ♥

Eigen ontwerp.
Ook heel leuk: ik heb zelf een leuke kaart ontworpen. Ik heb een vijfluik gemaakt met verschillende bloemen. Deze kaart is gratis te verkrijgen via Gratis Ansichtkaarten. Het idee dat ‘mijn bloemetjes’ straks de hele wereld over zullen gaan vind ik erg leuk. Hopelijk gaan veel ontvangers blij worden bij het zien van m’n bloemenkaart ♥ Ook zit ik er aan te denken om een tweede kaart te ontwerpen, maar ik weet nog niet precies hoe of wat. Wat ik wel weet is dat het een origineel kaartje moet zijn: mooi en opvallend. Hopelijk gaat het me lukken.


Nou, tot zover dus mijn update. Postcrossing is en blijft geweldig leuk, zeker nu ik ook kaarten aan het verzamelen ben voor zoontjelief. Het blijft gewoon ontzettend leuk om op deze ‘ouderwetsche’ manier contact te maken met mensen van over de hele wereld. Regelmatig leuke, nieuwe kaarten bij de post maakt het een stuk leuker om post te ontvangen. Mocht je willen gaan Postcrossen maar nog twijfelen of vragen hebben, stel ze gerust in een reactie of op het forum. Ik zal je vragen met alle plezier beantwoorden :laptop

 

4 Responses

 1. Anouschka

  Ik doe sinds juni aan postcorssing en ik vind het geweldig. Ik had er en artikel over geschreven op mijn blog en er kwamen enthousiaste reacties (dat had ik echt niet verwacht) Dus ik heb er ook een par verslaafd bij gemaakt :P haha. Maar super leuk dat je ook jaartjes voor je zoon verzamelt. Ik wilde de kaarten gebruiken voor op mijn werk op de bassischool om de leerlingen op een leuke manier te leren over het buitenland. Helaas heb ik moeten stoppen met de opleiding. Maar dat mag de pret niet drukken, elke keer ben ik weer blij als er een kaartje op de mat valt. Maar wat super leuk dat die bloemenkaart van jou is! ik heb hem helaas nog niet mogen ontvangen omdat ik elke keer pech heb met kaartjes bestellen op gratisansichtkaarten :( hopelijk binnenkort meer geluk! Liefs anouschka

  • Sandy

   Hoi Anouschka,
   Wat leuk dat je kaarten hebt verzameld voor je leerlingen! Alleen wel heel jammer dat je hebt moeten stoppen daar. Hopelijk kun je dat project in de toekomst nog eens oppakken.
   Wat betreft de bloemenkaart, ik heb gemerkt dat het tegenwoordig moeilijker is om een gratis setje ansichtkaarten te scoren. Weet niet of je lid bent van ons forum, maar daar gooi ik wel eens een bericht neer, als ik zie dat de kaarten gratis zijn, zo houden we elkaar mooi op de hoogte. Misschien dat dat iets voor jou is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.