Voorbereiden en lakken van nagels

geplaatst in: Beauty | 5

Vandaag maken jullie voor het eerst kennis met onze nieuwe blogger, Talitha. Zij zal blogs gaan schrijven over nagels: nagelverzorging, nagellak, nail art, noem het maar op!

Nagels zijn altijd al mijn ding geweest. Als kind beet ik ze af tot bloedens aan toe en toen ik daarover heen was gegroeid, werd het een obsessie om ze zo lang mogelijk te laten groeien. Later wilde ik ze vooral voorzien van allerlei leuke en aparte kleurtjes nagellak om ze maar zo veel mogelijk op te laten vallen. In mijn jeugd, en dan praat ik over zo’n 30 jaar geleden, was er niet zo heel veel keus qua kleur. Ik was dan ook in de wolken als ik een aparte kleurtje had gevonden of ik mengde ze zelf. Dat dat niet altijd even goed uitpakte, is natuurlijk niet zo heel vreemd. Elke nagellakfabrikant gebruikt zijn eigen ingrediënten en samenstellingen en zelfs wanneer je voor potjes van dezelfde fabrikant kiest, gaat het niet altijd goed. Wat een weelde is het tegenwoordige aanbod van nagellak! Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Van simpele éénkleurige nagellak tot holografische nagellak en zelfs nagellak dat reageert op zonlicht of je eigen lichaamstemperatuur.

Niet alleen is nagellak verkrijgbaar in allerlei kleuren maar ook de prijzen verschillen enorm. Ook voor nagellak geldt dat het goedkoopste echt niet altijd het slechtste is en het duurste niet altijd de beste. Het zit hem namelijk niet alleen in een goede nagellak, maar ook in de voorbereiding van je nagels op het aanbrengen van de nagellak. Neem dan ook de tijd om je nagels te voorzien van een leuk kleurtje en probeer het niet tussen neus en lippen door erop te smeren, want dan heb je er hooguit een paar dagen plezier van.

Het begint uiteraard met de voorbereiding en dat is het klaarzetten van alles wat je nodig hebt: vijlen, desinfecterende handgel/lotion, nagellakremover, pluisvrije wattenstaafjes en -schijfjes, een base coat, de kleur(en) die je wilt gebruiken en een top coat. Hierdoor voorkom je dat je tussentijds op moet staan om iets te pakken en bijvoorbeeld je net aangebrachte lak beschadigt en je weer opnieuw moet beginnen.

 • Zorg ervoor dat alle flesjes goed gesloten zijn en rol ze ongeveer 30 seconden ondersteboven tussen de handen. Op deze manier worden de verschillende stoffen weer goed met elkaar vermengd.
 • Was je handen en verwijder eventuele aanwezige nagellak. Doe een klein beetje desinfecterende handgel of –lotion op een wattenschijfje en wrijf hiermee over je nagels en duw voorzichtig je nagelriem en de zijkant naast je nagels opzij. Mochten er velletjes achterblijven op je nagel, haal deze dan voorzichtig weg met een bokkenpootje. Let erop dat je ze niet met bruut geweld eraf haalt, want dat kan je nagelbed beschadigen. Loszittende velletjes laten vanzelf los als je ze “beweegt” door middel van het bokkenpootje.
 • Als het nageloppervlak er netje en glad uitziet, breng dan een dun laagje basislak (base coat) aan en laat dit drogen. Het aanbrengen kan je het beste doen door de penseel uit het flesje te halen, één kant af te strijken tegen de rand van het flesje en vanuit het midden naar beide zijkanten te werken. De nagellak mag niet de huid raken of tegen de nagelriem aangebracht worden.
  Een base coat zal na het opdrogen altijd een beetje plakkerig aanvoelen. Hierdoor hecht de kleurnagellak beter.
 • Breng op dezelfde manier als hierboven de kleurnagellak aan. Gebruik niet te veel nagellak in één keer om de kleur dekkend te krijgen, maar breng een tweede kleurlaag aan als de eerste laag nagenoeg droog is. Hiermee voorkom je dat er nagellak richting de zijkanten van je nagels gaat “lopen”, zich daar ophoopt en slecht droogt.
 • Loop nu je nagels na om te kijken of er ergens nagellak zit waar het niet hoort en verwijder dit met een wattenstaafje gedoopt in nagellakremover.
 • Ben je helemaal tevreden, breng dan de laatste laag aan: de top coat. Deze laag zorgt niet alleen voor een mooie glans, maar beschermt de kleurlaag onder andere tegen stoten waardoor je langer van je nagellak kunt genieten.

Bedenk wel dat hoe vaker je met je handen in aanraking komt met water en/of chemische stoffen bijvoorbeeld tijdens het huishouden of op je werk, dat deze de houdbaarheid van je nagellak danig beïnvloeden en uiteindelijk ook de gezondheid van je nagels.

Als je de basis goed onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren en dingetjes uitproberen. Dat je op elke nagel dezelfde kleur lak droeg, is al tijden achterhaald. Je nagels zijn een onderdeel van je levensstijl en er is zoveel meer dan een enkel kleurtje lak. Je kan alle kanten op om ware kunstwerkjes van je nagels te maken en met een beetje handigheid en oefening of simpelweg een nagelwrap, versier je je nagels als een ware artiest.

 

Bronvermeldingen.
Foto holografische lak
Foto Mood polish

 

Talitha heeft ook haar eigen website:
TT’s World of Embroidery

5 Antwoorden

 1. Heb je ook ervaring met die stickers voor je nagels die tegenwoordig helemaal je van het zijn? Ik snap het principe maar ik vraag me heel erg af hoe ik het er weer af moet krijgen want ik houd er wel van om vaak af te wisselen

  • Die stickers kan je heel makkelijk weer verwijderen met nagellakremover. De stickers die je niet hebt gebruikt, moet je ook afgesloten bewaren anders drogen ze uit. Op YouTube staan heel veel filmpjes hierover. Zoek maar eens op nail wrap. :yup

 2. Ik heb erg slappe nagels. Zit veel in het water, ook met mijn werk.

 3. Handig artikel. Ik ben echt heel slecht in nagels lakken haha.

 4. Wat een leuk artikel :)

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »