Verslag: Skins Institute Amsterdam

geplaatst in: Beauty | 2

Sinds ik ben gaan bloggen over beauty en verzorging, ben ik langzaam maar zeker steeds meer te weten gekomen over lichaamsverzorging. Zo wist ik bijvoorbeeld al, dat ik een milde vorm van psoriasis heb en daardoor niet zomaar van alles in mijn gezicht moet smeren. Of eens even flink scrubben met een gezichtsscrub. Dat is vragen om een kapot woestijnlandschap. Desondanks zou ik toch nog eens heel graag een persoonlijk advies krijgen, zodat ik weet hoe ik mijn tere huidje wel goed kan verzorgen.
Het geluk was aan mijn zijde, want onlangs won ik een winactie van Desirée (Curvacious), waarbij ik een schoonheidsbehandeling van Skins Institute cadeau kreeg. Op 17 oktober ben ik naar Amsterdam afgereisd voor de eerste schoonheidsbehandeling in mijn leven. Wil je weten hoe ik alles ervaren heb, en welke adviezen ik heb gehad, lees dan snel verder!

Wanneer ik de winkel van Skins Institute -> Skins Cosmetics binnenloop, valt het al meteen op: de producten die er staan zijn stuk voor stuk niche: geen standaardmerken die je bij de Etos of de Douglas haalt. Het zijn prachtige producten die stuk voor stuk van zeer goede kwaliteit zijn. Een groot aantal merken kende ik nog niet, en een enkeling ben ik al eens op andere beautyblogs tegengekomen. Skins Cosmetics verkoopt verschillende van deze exclusieve producten als enige in Nederland. Zij vertellen hier zelf over:

Het concept van Skins Cosmetics is het selecteren en importeren van bijzondere wereldmerken op het gebied van verzorging, make-up en geuren die in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn.

Sinds de opening in 2000 heeft Skins Cosmetics een belangrijke groei doorgemaakt en een voor Nederland uniek merkenpakket opgebouwd, met onder andere de merken Creed, Diptyque, REN, dr. brandt, FusionBeauty, Frederic Malle, Mona di Orio en Philosophy.

Skins Institute is gevestigd in de Skins Cosmetics winkel in Amsterdam, op de tweede etage. De salon biedt nog meer merken die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn zoals Marie Veronique Organics, Rodin Olio Lusso en David Mallett.

Ik werd warm onthaald, mocht mee naar boven, en kreeg van tevoren eerst wat uitleg over Skins Institute en de behandeling. Ik kreeg een dieptereiniging, verschillende massages (in mijn gezicht, maar ook mijn handen, voeten en nek zijn niet vergeten), mijn gezicht en decolleté zijn behandeld met serums, ik heb enkele maskers opgehad, mijn wenkbrauwen zijn iets bijgeverfd (deze zijn erg licht van nature) en er zijn zelfs enkele gerstekorrels verwijderd. Deze had ik al een hele poos, maar ik durfde er zelf niets aan te doen. Wel, nu zijn ze allemaal weg, top!


De behandeling, die circa anderhalf uur duurde, kan ik omschrijven als een pure weldaad. Wat is zo’n behandeling ontzettend fijn, ik vond het een fantastische ervaring! Ik kan heel goed begrijpen waarom vrouwen regelmatig naar een schoonheidssalon gaan, je komt er helemaal als herboren uit. Na de behandeling was mijn gezichtshuid ontzettend zacht. Even wennen, aangezien ik een droge en trekkerige huid gewend ben, maar zeker heel aangenaam. Overigens is mijn gezicht nu nog steeds heel erg zacht, en op het moment dat ik dit verslag schrijf, zijn we toch al weer enkele dagen verder.

 

rechts eigenaresse Paulina Moes

 

Meer informatie.

Skins Institute Amsterdam
Prijslijst huidbehandelingen
Skins Cosmetics

2 Responses

  1. Jes

    Heerlijk! Ik heb ook altijd problemen met mijn gezicht. Of het is te vet, of weer te droog. Jammer dat het helemaal in Amsterdam zit. Miss ooit nog een keer wat meer in de buurt ;)

  2. Deb

    Wat geweldig dat je de behandeling hebt gewonnen! Ik zou er ook wel eens een kijkje willen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »