DIY: Oud hout recyclen.

geplaatst in: Creatief & DIY, Inspiratie | 2

Recyclen is steeds meer terug aan het komen. Mensen lijken het steeds leuker te vinden om van allerlei oude spullen weer iets nieuws te maken. Recyclen is niet alleen een creatieve uitdaging, het spaart je ook nog eens een hoop geld uit, en dat is zeker wel zo handig met de huidige crisis. Op Pinterest vond ik een heleboel leuke meubels en andere woonaccessoires, allemaal gemaakt van oude pallets, fruitkistjes, stukken resthout…noem het maar op. Ik wil vandaag graag een aantal van deze geweldige houten creaties met jullie delen ♥

Dit idee vind ik leuk, en is echt übersimpel uit te voeren: maak een moestuintje van een oude pallet. De spleten kun je perfect gebruiken om rijtjes groenten in te zetten. Opvullen met tuinaarde, zaadjes er in en wachten maar tot de zaadjes gaan kiemen. Het resultaat vind ik er erg leuk uitzien.

 

Maak een prachtige (boeken)kast van houtresten. Geweldig dit! Persoonlijk vind ik zo’n robuust effect erg mooi. Ik vind bijvoorbeeld steigerhouten meubelen ook helemaal fantastisch ♥

 

kapstok pallet diy
Kijk, dit vind ik nou helemaal leuk! Een kapstok van een pallet, daar was ik zelf nou nooit op gekomen. En het ziet er nog leuk uit ook, zo met die kleurtjes. Uitleg met foto’s (Engelstalig) vind je hier terug: http://www.shelterness.com/colorful-diy-coat-rack-from-a-wood-pallet

 Ook vogelhuisjes kun je prima maken van restjes oud hout. Ik heb verschillende exemplaren gezien op Pinterest. Zorg er wel voor dat de binnenkant splintervrij is, als je er eentje gaat maken. Meer inspiratie nodig? Kijk dan even op deze pagina…Vogelhuisjes overload!Ik ben op Pinterest een heleboel leuke dingen tegengekomen. Een aantal er van lijken me erg leuk om te gaan doen als we ooit eens gaan verhuizen. Met name de kapstok en de vogelhuisjes spreken me erg aan. Tja, ik ben een dierenvriend, dan krijg je dat :heart

2 Responses

  1. Jenny

    Leuk zeg, heb al veel ideeen voorbij zien komen van steigerhout maar hier zitten weer een paar frisse nieuwe voor mij tussen. Ik vind vooral de robuuste boekenkast geweldig!

  2. Jes

    Wauw, dat zijn echt mooie creacties. Heb zelf altijd al wel een muur vol willen hebben met oud pallethout.
    Of leuke kistjes voor aan de muur. Met oud hout kun je een hoop doen. Leuk artikel :-D

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »