DIY: Theedoos

geplaatst in: Creatief & DIY | 7

Een tijdje terug was ik bij de Formido een heel leuk houten kistje tegengekomen. Nou ben ik gek op houten kistjes en kon deze niet laten staan. Volgens mij, als ik het nog goed heb, kostte dit kistje €12,95.  Vandaag ga ik laten zien hoe je van zo’n kistje een leuke theedoos kunt maken.

Wat heb je nodig:

 • Kistje
 • Meetlint
 • Scrapletters of andere spullen om je theedoos te pimpen
 • Dun houten schot
 • Houtvijl of Houtbeiteltje
 • Hamer
 • Theezakjes natuurlijk!

Als je wilt kun je ook hele leuke andere kistjes kopen bij de Xenos of Action. Of als je heel handig bent, zet je zelf een kistje in elkaar :wink

Het volgende wat je doet is een sleufje maken in het midden van de binnenkant van de kist. Als eerst meet je je schotjes uit hoe en waar ze moeten komen. Sowieso 2 sleufjes aan beide kanten.

Je beitelt een klein sleufje met een klein hamertje en beitel. Doe dit wel voorzichtig, anders splintert het hout teveel. Voor afwerking kun je de sleuf nog bijvijlen. Net zolang tot het schotje past. Het schotje mag er wel strak inzitten, dat voorkomt schuiven en dan blijft hij mooi op zijn plek.

Daarna meet je de rest van de vakjes op en hoe je de schotjes wilt hebben. Zaag ze in de gewenste stukken.

Je hoeft eigenlijk maar 2 sleuven te hebben aan de zijkanten van de kist. De rest is het beste om dat allemaal strak langs elkaar te puzzelen. Zo blijft het ook mooi stevig en ben je ook niet al te moeilijk bezig met sleuven maken of lijmen. Dat hoeft dan allemaal niet ;)

Het eindresultaat:

Je kunt de kist afmaken met leuke vintage scrapletters door ze op de bovenkant of voorkant te plakken. Eventueel kun je ook nog andere leuke spullen erop plakken, of eraan vastmaken. Bevalt de kleur nog steeds niet? Geef de kist een andere kleur of een white wash eroverheen. Het kan allemaal.

P.S.: Zo’n houten kistje kan best wel raar ruiken. Als er eenmaal thee inzit heb je er geen last meer van en ruikt het vanzelf naar de thee. Ik weet alleen niet zeker of die geur effect heeft op losse zakjes.

7 Antwoorden

 1. oh! wat leuk gemaakt zeg! Ik ga ook eens goed opletten bij de action! Heb een grotere doos nodig! Inderdaad een erg leuk diee, om die saai dozen zelf te upgraten:D

 2. Wauw wat mooi gedaan zeg, echt leuk!

 3. wauw gave theedoos!

 4. Die is echt super leuk geworden zeg… Heb gewoon een gekochte theedoos, waar ik heel blij mee ben.

 5. Goed plan! Ik zit me wel eens te ergeren aan de beperkte hoeveelheid thee die in zo’n kistje past (als dat de grootste ergernis van mijn dag is valt het geloof ik allemaal nog wel mee :wink: ) Ik ga er ook maar zelf één bouwen. Dan hoef ik niet elke keer de lade uit mijn kast te halen om m’n bezoek te laten kiezen. :-D .

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »