Review: Citrus Hydraterende Bodylotion van Weleda

geplaatst in: Beauty | 4

Met het oog op de lente, begin ik stilletjes aan weer wat meer doucheproducten met een ‘frisse geur’ te gebruiken. De cocos en vanille maken plaats voor zoete, frisse geurtjes. Een van de producten die ik recentelijk ben gaan gebruiken, is de Citrus Hydraterende Bodylotion van Weleda. Een frisse bodylotion met een citrusachtige geur.

Wat zegt Weleda over dit product:
Citrus Hydraterende Bodylotion verkoelt en hydrateert. Ingrediënten zoals biologische aloë vera, kokosolie en sesamolie zorgen voor een gehydrateerde, frisse huid – ook na het zonnen. De geur van zongerijpte citroe­nen stimuleert lichaam en geest. Ideaal om de dag vrolijk te beginnen!

Waarom Citroen? De citroenplant is afkomstig uit het noorden van India en verspreidde zich tijdens de middeleeuwen van China tot aan de grenzen van Spanje. De essentiële olie van citroen is alom gekend omwille van de rijkdom aan vitamine C, de regulerende werking op de vochtbalans van de huid en het verfrissend effect.

De ingrediënten:
• Water
• Bio sesamolie
• Bio alcohol
• Bio kokosnootolie
• Glycerine
• Bio sap van aloë barbadensis
• Olijfolie
• Compositie van natuurlijke etherische oliën
• Bio karitéboter
• Glycerylstearaat
• Vetzuurglyceride
• Kaolien
• Xanthaan
• Carrageen

Mijn ervaringen.
Een hydraterende bodylotion, dat is precies wat mijn droge huid goed kan gebruiken. Omdat de geur fris en opwekkend is, gebruik ik hem het liefst ‘smorgens, na het douchen. De lotion zelf is vrij dun en laat zich goed uitsmeren. Ook trekt hij lekker snel in. Dat dit product veel biologische en natuurlijke ingrediënten bevat vind ik een groot pluspunt. Het hygiënische pompje vind ik erg prettig werken: je moet de fles iets schuin houden als je het pompje gebruikt, er blijft dan geen lotion aan het flesje plakken. Alles komt keurig netjes op je handen terecht.
Mijn zeer droge huid reageert goed op deze lotion: ze voelt zacht en fijn aan als ik de lotion een poosje gebruik. En ook de geur vind ik erg prettig, een ‘typische Weleda geur.’ Dit product is een echte aanrader, wat mij betreft.

Weleda Citrus Hydraterende Bodylotion is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen. De adviesprijs is €11,75

Kort over Weleda:
De producten van Weleda zijn geproduceerd met de intentie om zo weinig mogelijk schade aan het milieu te veroorzaken. Weleda kiest zoveel mogelijk voor natuurlijke basisproducten, eerlijke handel en biologische teelt. Ook testen op dieren worden gemeden. Een Weleda-product staat niet op zichzelf; het past binnen een levensstijl van natuurlijk leven met gezonde voeding, weldadige verzorging, natuurlijke beweging, rustgevende ontspanning en harmonieuze ontwikkeling. Kortom, in een wereld waar welzijn en welbevinden voorop staan.

4 Responses

 1. Lindsay

  Ik had de rozen uitgetest, tevreden over… maar Weleda is niet langer proefdiervrij! Er bestaat nog niet genoeg bewijsmateriaal maar sinds kort wordt Weleda verkocht in China waar alles -moet- getest worden op dieren. De tegenstrijdigheid zorgt er bij mij voor dat ze niet langer op mijn veilige groene lijst staan…. ontzettend jammer!

  • Sandy

   ah echt, dat vind ik heel erg jammer! Ik lees van meer merken/bedrijven dat ze nu meer interesse gaan tonen in China, en dan ineens wel op dieren gaan testen….’alles voor het geld’ :(

 2. Beauty Treasures

  Klinkt goed! Ik hou ook wel van zo frisse geurtjes, maar kokos is voor mij toch ook wel eerder een zomer geurtje. Dan waan ik mij even op een tropisch eiland ;-) hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.