ASMR

geplaatst in: Lifestyle | 1

Bijna een jaar terug bracht ik een bezoekje aan het blog van Mascha, van Beautygloss. Ik kwam toen een ASMR filmpje tegen wat ze had opgenomen. Sinds die tijd ben ik helemaal weg van ASMR. Maarre, wat is het nou eigenlijk precies?

Wat is AMSR?

ASMR (Autonomous Sensory Meridian Respons) is een reactie vanuit je hersenen op bepaalde geluiden, aanraking en beelden: bijvoorbeeld blaadjes die zacht knisperen, een fluisterende stem, zacht rinkelende belletjes, aanraking wanneer je bij de kapper of visagist bent of het geluid van schelpjes in zacht klotsend water. Sommige mensen reageren daar op, door middel van een tintelend gevoel in de hersenen en op de hoofdhuid. Soms kan het gevoel van tintelen ook helemaal doortrekken over je rug, armen etc. Het gevoel wordt als dusdanig fijn en ontspannend ervaren, dat bij ASMR ook wel wordt gesproken van een ‘braingasm’. Niet iedereen heeft deze ontspannen ervaringen overigens. Sommige mensen vinden de ASMR filmpjes zelfs ronduit irritant. Ook kan het zijn dat je wel ervaringen met ASMR hebt, maar weer net bij andere geluiden of beelden dan de meeste andere mensen. Het is een kwestie van uitproberen en jezelf goed observeren: krijg je tintelingen op je hoofdhuid bij het zien en horen van rinkelende armbanden, dan is dat jouw triggerpoint.

Zen modus.

Zelf ben ik heel gevoelig voor de effecten van ASMR. Zo vind ik het heel erg ontspannend om op mijn rug gekriebeld te worden, maar ook een middagje in de kappersstoel of mijn haren laten uitkammen vind ik zalig, net als het geluid van regen: ik raak daar helemaal in een soort Zen modus van. Verder reageer ik ook heel goed op specifieke geluiden van materialen en op fluisteren. Sinds het zien van mijn eerste ASMR filmpje ben ik dan ook aan het zoeken geslagen naar meer filmpjes. En wat blijkt: youtube staat barstensvol met leuke ASMR filmpjes, er is letterlijk vanalles te vinden: nice!

Mijn favorieten.

Ik zal nu enkele van mijn persoonlijke favoriete ASMR filmpjes met jullie delen. Om te beginnen is er natuurlijk het ASMR filmpje van Mascha, waar het voor mij allemaal mee begon. En ik zal nu wat van mijn huidige favoriete filmpjes, laten zien.

 

 

 

Youtube.

Wanneer je op youtube rond gaat snuffelen kom je nog veel en veel meer leuke ASMR filmpjes tegen. Zo ben ik onder andere ook helemaal fan van WhispersRed ASMR, Made in France ASMR en natuurlijk Gentle Whispering ASMR, het kanaal van Maria. Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wie van jullie ook gevoelig is voor ASMR, en zo ja: waar reageer jij goed op? Ik vind zelf het gefrunnik aan (mijn) haren en kriebelen het meest ontspannend maar eigenlijk reageer ik op bijna alle filmpjes wel goed. Zeker voor het slapen gaan zijn ze fijn om naar te kijken en naar te luisteren: na het kijken van een ASMR filmpje ben ik altijd zó ontspannen dat ik heel gemakkelijk in slaap val….

 

 

 

 

Uitgelichte foto: Pixabay.

  1. shannaaa

    Ik heb die filmpjes gezien, ik snap wat je bedoelt met tintels, het werkt bij mijn ook! :hellooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.