Warme chocolademelklepel, maar dan in cupcake vorm

geplaatst in: The Food Life | 1

Ongeveer een jaar of 5 geleden was ik op zoek naar een verjaardagscadeautje voor mijn vader en in mijn zoektocht liep ik op een gegeven moment tegen een chocolademelklepel aan. Mijn vader houd van lekkernijen en aangezien hij eigenlijk alles wel heeft wat hij wil hebben kom ik vaak op iets eetbaars uit.
Ik had van die lepels nog nooit eerder gezien en zou ze daarna ook voor een langere periode niet meer kunnen vinden tot weer een paar jaar geleden. Ik zat toen samen met mijn man (toen nog mijn verloofde) in onze favoriete theehuisje hier in de gemeente en toen ik warme chocolademelk bestelde kreeg ik zo’n chocolademelklepel. Eigenlijk is het over het algemeen niet meer dan een houten stokje in een blok chocolade die je door je warme (liefst hete, want dan smelt het beter) melk roert. Sinds die tijd zie ik de lepels ook steeds vaker in de winkel liggen.

Hoewel ik het principe van de chocolademelklepel erg leuk vind, vind ik het tegelijkertijd ook niet heel erg praktisch helaas. Op de een of andere manier zitten er altijd stokjes in de weg als je ze op een leuke manier wil verpakken om ze cadeau te doen. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik kan me daar nogal aan ergeren en zo nu en dan kan ik van zoiets stoms ook een heel groot probleem maken.
Gelukkig voor mijzelf, ik hou er dan ook weer van om problemen op te lossen. En eigenlijk is het heel simpel in dit geval. Ik vind die stokjes irritant, dus we halen gewoon het stokje weg.
Daarom presenteer ik met trots, de chocolademelkcupcake.

Foto 1

 

Chocolademelkcupcakes

Wat heb je nodig:

 • Een mini cupcakes bakblik
 • Mini cupcakevormpjes
 • 35 gram chocola (melk, puur of wit naar keuze) per chocolademelkcupcake
 • Eventueel garnering naar keuze zoals mini marshmallows, nootjes of stukjes karamel

Hoe maak je het:

Au bain-marie methode:

 1. Doe alle chocola in een warmtebestendige kom (ik gebruik over het algemeen rvs) en bekleed je bakblik met de cupcakevormpjes
 2. Breng een pannetje water aan de kook (check eerst even of hij niet te groot is voor de kom, je kom moet er op kunnen staan) en zet de kom boven op de pan.
 3. Roer regelmatig de chocola door tot het helemaal gesmolten is.
 4. Schep met een lepel chocola in elk cupcakevormpje tot ongeveer 2 mm boven de rand.
 5. Strooi je garnering op de chocola en druk deze heel zachtjes een beetje aan. Let op dat je chocola niet over de rand van het cupcakevormpje heen gaat.
 6. Zet je bakblik in de koelkast tot de chocola hard is geworden.

Foto 2

Magnetron methode:

 1. Doe alle chocola in een magnetronbestendige kom (ik gebruik hiervoor een aardewerken schaaltje) en bekleed je bakblik met de cupcakevormpjes
 2. Zet de kom in de magnetron en verwarm voor 1 minuut op 600-700 watt. Roer daarna even door.
 3. Zet de kom terug in de magnetron en verwarm telkens voor 30 seconden op 600-700 watt de chocola door tot het helemaal gesmolten is. Vergeet niet na elke 30 seconden even te roeren, zo voorkom je dat je chocola verbrand.
 4. Schep met een lepel chocola in elk cupcakevormpje tot ongeveer 2 mm boven de rand.
 5. Strooi je garnering op de chocola en druk deze heel zachtjes een beetje aan. Let op dat je chocola niet over de rand van het cupcakevormpje heen gaat.
 6. Zet je bakblik in de koelkast tot de chocola hard is geworden.

Foto 3

 

Om de chocolademelk te maken:

 1. Pak een grote mok en doe hier je chocolademelkcupcake in (vergeet hem niet eerst uit het papiertje te halen).
 2. Breng 200 ml melk aan de kook en schenk dit in je mok.
 3. Roer met een lepel totdat de chocola is gesmolten.
 4. Doe eventueel nog een hele grote dot met slagroom bovenop je chocolademelk.
 5. Geniet, maar vergeet niet om het eerst wat af te laten koelen. Chocolademelk is het lekkerste als je tong niet is verbrand :wink:

Foto 4

 

Waarmee maak jij jouw chocolademelk extra speciaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.