Review: het MediActive NASA traagschuimkussen van Living Comfort

geplaatst in: Lifestyle | 1

Onlangs ontving ik van Living Comfort een mailtje met de vraag of ik hun MediActive NASA traagschuimkussen zou willen reviewen. Nu ben ik best een lastige klant en slaap al jaren vrij slecht doordat ik geen fijn kussen heb. Ik nam de uitdaging dan ook graag aan en kreeg een week later een MediActive NASA traagschuimkussen van onze pakketbezorger. Vandaag vertel ik meer over dit kussen en deel ik mijn bevindingen met jullie. Lees je mee?

medisch kussen nasa traagschuim 1
medisch kussen nasa traagschuim 2

Wat vertelt MediActive over het kussen:

“Het MediActive traagschuim kussen kan naar eigen wenst in hoogte worden aangepast. Immers een rugslaper heeft het meeste baat bij een middel hoog kussen en een zijslaper bij een wat hoger kussen. Een buikslaper komt het beste uit de voeten met een plat kussen.

Maar ook de hardheid van een matras is van invloed op de hoogte van een kussen. Vaak is op een stevig ligoppervlak een hogere ondersteuning nodig dan op een soepel matras.

Traagschuim vlokken

Het MediActive kussen is bij ontvangst maximaal gevuld met losse traagschuim vlokken. Naar gelang van uw persoonlijke omstandigheden kunt u vlokken verwijderen. Door zelf te doseren is de schouderlijn in een perfecte stand te brengen ten opzichte van het matras. Ook de hoofdpositie kan naar eigen comfort worden aangepast.

Door het traagschuim past het kussen zich perfect aan de schouders aan. Hierdoor ontstaat niet alleen de vereiste ondersteuning van uw nek en hoofd maar biedt het kussen ook rust aan de nek en wervels.

Of het MediActive kussen voor u de juiste oplossing biedt, kunt u zelf vaststellen tijdens het 14 dagen gratisproefslapen.

Oplossing tegen huisstofmijt allergie

Het MediActive kussen in combinatie met de ClimaBest Protector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. Het kussen is behandelt met Purotex®.  Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras en kussen verwijdert.  De beschermer om het kussen kan worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct het kussen verlaten.”

medisch kussen nasa traagschuim 3

Wat belooft dit kussen te doen, kort samengevat.

  • Correcte ondersteuning van het hoofd.
  • Ontspant hoofd, nek en schouders.
  • Juiste houding van de nekwervels.
  • Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie.
  • Geschikt voor elk type slaper
  • In hoogte verstelbaar

Mijn bevindingen.

Tijdens de mailwisselingen krijg ik het advies om dit kussen ten minste 10 dagen te testen. Dit omdat mijn lijf hoogstwaarschijnlijk zal moeten wennen aan het kussen. Dat kan ik me wel voorstellen want ik ga nu van een low-budget ding naar een fancy kussen. Ik ben benieuwd, zeker met de medische achtergrond die ik heb. Ga ik hier beter van slapen? Hoe reageert mijn lijf er op? let’s find out!

De eerste nacht.
Wanneer ik voor het eerst op dit kussen ga liggen, voel ik het meteen: dit kussen ligt echt heel erg lekker! Ik besluit om er geen vulling uit te halen en laat het kussen lekker dik, heerlijk vind ik dat. Ik kruip in bed, kruip knus en comfortabel in mijn favoriete foetushouding en doe mijn ogen dicht. Volgens mij ben ik binnen 5 minuten in slaap gevallen, iets wat me maar zelden gebeurt. De volgende ochtend word ik met een lichte hoofdpijn wakker. Begrijpelijk want je lichaam moet even aan de nieuwe slaaphouding wennen. Gelukkig is de hoofdpijn al snel weer weg.

Eén week later
De lichte hoofdpijn die ik de eerste paar dagen had is weg. Ik ben inmiddels goed gewend geraakt aan dit kussen. Ik vind hem erg lekker liggen en ik merk dat ik ‘snachts vaster doorslaap. Ik woel minder en ben daardoor de volgende dag een stukje beter uitgerust. I like it!

Na twee weken
Inmiddels durf ik toe te geven dat ik niet meer zonder dit kussen kan. Mijn oude kussen ligt stof te happen in een hoekje, ik hoef hem ook niet meer terug. Dit kussen werkt voor mij en mijn nachtrust erg goed, ik ben er dan ook zeer tevreden over. Vaak lig ik ‘smorgens nog wat wakker te worden en wil dan eigenlijk mijn bed nog niet uit: ik lig véél te lekker. Zonder gekheid, dit had ik voorheen eigenlijk maar zelden.

Conclusie.

Ik was erg benieuwd naar de werking van dit MediActive NASA traagschuimkussen, ik kon me in eerste instantie niet echt voorstellen dat dit kussen beter zou liggen dan mijn budget kussen. Maar het kussen blijkt écht goed te werken. Ik woel ‘snachts stukken minder, voel me goed uitgerust en ik lig gewoon erg comfortabel. Je kunt dit kussen 14 dagen op proef proberen dus mocht je het willen overwegen: probeer het gerust eens.

medisch kussen nasa traagschuim 4

  1. Henny

    Deze kussens zijn so fijn, ik heb er jarenlang een gehad totdat mijn peuk m in brand stak. Toch eens een nieuwe bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.