Recept: warme chocolade fudge cake

geplaatst in: The Food Life | 1

Ik heb soms van die dagen dat ik zin heb in chocola, chocola en nog meer chocola. Voor zo’n dag is dit een perfect recept. Ken je van die lava cakejes? Deze cake lijkt heel erg hier op vind ik. Maar waar lava cakejes snel mislukken, kan dit eigenlijk niet mislukken. Tenminste als je het recept volgt.

En sommige stappen in het recept klinken misschien wel een klein beetje raar. Dit is voor mij comfort food op zijn best.
En schijnbaar niet alleen voor mij. Ik was druk bezig met deze blog en vooral met het maken van de foto’s. Dus ik zeg tegen mijn vriend dat hij nog geen bord mee mag pakken omdat ik nog foto’s moet maken. ‘KLIK’ hoor ik naast me. ‘Zo heb jij je foto. Kan ik het dan nu meenemen?’ Met deze foto als resultaat. Tsja, toch nog maar even zelf een foto maken.

klik (002)

Warme Chocolade Fudge Cake

8 personen (als de rest snel genoeg is tenminste)

Ingrediënten:

  • 250 gram kristalsuiker (verdeeld in 150 gram en 100 gram)
  • 130 gram bloem
  • 50 gram cacao (verdeeld in 2x 25 gram)
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 125 ml melk
  • 80 gram gesmolten boter
  • 1 ½ tl vanille extract
  • 90 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 310 ml heet water

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Meng in een grote kom 150 gram kristalsuiker, de bloem, 25 gram cacao, het bakpoeder, zout, melk en de boter tot een gladde massa.
  3. Giet het beslag in een NIET ingevet bakblik van 20x20cm.

beslag

  1. Meng de rest van de kristalsuiker, cacao en lichtbruine basterdsuiker door elkaar. Strooi dit over het mengsel in het bakblik heen.

strooi

  1. Schenk het hete water over het geheel heen. Let op, hier komt het rare stukje. Meng het water niet door de rest heen. Klinkt gek en ziet er raar uit, maar alles komt goed.

water

  1. Bak je cake voor 35 tot 40 minuten of tot het midden wat stevig begint te worden. Kijk uit dat je het niet te lang bakt, want dan vind je niet het lava-achtige in de pudding.

uit de oven

  1. Laat het geheel een minuut of 15 afkoelen voor je de cake verdeelt, vergeet niet om het vloeibare gedeelte van de bodem over de cake te scheppen.
  2. Heb je een heel decadente bui? Doe er dan nog een flinke bol ijs en chocoladesaus overheen.

Eet smakelijk! Ennuh, vergeet je vingers niet af te likken :wink:

eind

 

Annelieke

 

 

 

 

  1. Ellen

    Wat klinkt dit goed zeg! Eindelijk eens een recept wat niet op het hysterische af #healthy is. Yas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.