Passion 2 Create – 10 jaar later

geplaatst in: P2C nieuwtjes | 0

In september is het alweer 10 jaar geleden dat ik de digitale deuren van Passion 2 Create opende. Ik weet het nog heel goed. Ik runde op dat moment een groot Paganistisch forum maar kreeg steeds meer de behoefte om mijn horizon te gaan verbreden. Hobby’s, dieren, knutselen en postactiviteiten vond ik ook erg leuk, maar er waren geen algemene hobbyforums. Je hebt aquariumforums, photoshopforums, dierenforums, postzegelforums, noem het maar op. Maar ik wilde me niet bij 12 verschillende forums hoeven aanmelden. En dus startte ik het Passion 2 Create forum. Een klein, underground forum waar we over ál onze hobby’s konden kletsen. Ik freubelde een paar banners ter promotie, maakte zelf een leuke forum header (het logo bovenaan een forum) en dat was dat. We hadden een gezellig klein forumpje met zo’n 50 leden en een paar kleine bannertjes om het forum eventueel te kunnen promoten.

10 jaar later.

Inmiddels ben ik 10 jaar verder. Het kleine forumpje werd een fijne online thuishaven voor inmiddels ruim 400 mensen, ik kreeg er een website bij. Die site veranderde later in een blog en ik kreeg er de nodige social media kanalen bij. Ik runde een tijdje ook een webwinkeltje (weet je nog, met die Lucky Paper Stars?) en Passion 2 Create groeide langzaam maar zeker op tot wat ze nu is. Een ontzettend fijne en gezellige online community voor iedereen met een passie. In 10 jaar is er veel veranderd, of eigenlijk moet ik zeggen, er is vooral ook heel veel bijgekomen. Maar één ding veranderde nooit: mijn logo, mijn huisstijl. Tot afgelopen september: er begon iets te kriebelen, zoals ik dat bij mezelf noem. Mijn handen begonnen te jeuken. Na bijna 10 jaar was het tijd voor wat anders.

 photo testertje.gif
Mijn eerste geanimeerde banners, gemaakt in 2007.

 

Afgelopen september heb ik mijn blog al een kleine make-over gegeven. Het onderschrift waar ik ooit mee begon (als je hobby je passie is) heb ik terug in mijn logo verwerkt. Ik paste het thema van mijn blog aan (creatief lifestyleblog) en besloot op dat moment dat ik alleen nog maar wilde bloggen over de dingen die ik tegenwoordig écht leuk vind. Make-up blogs zul je vanaf nu dan ook vrijwel niet meer tegenkomen. Ik bleek toch niet zo’n make-up meisje meer te zijn, zit liever met mijn handen in de moestuin te wroeten dan dat ik nagels ga zitten lakken. Geen beauty meer dus. Maar wel meer lifestyle artikelen, persoonlijke verhalen, inspirerende creablogs en recensies. Samenwerkingen blijf ik ook doen maar alleen met bedrijven die goed aansluiten bij wat wij leuk vinden. Geen telefoonhoesjes, nagellak of dakramen meer dus. En dat voelt goed: alleen nog maar bloggen over de dingen die ik persoonlijk écht leuk vind. Want dat zijn namelijk de artikelen waarbij ik met gemak 1000 of 2000 woorden tik, zonder er over na te hoeven denken. Deze thema’s passen bij me en ik schrijf dat soort blogs écht met passie, recht vanuit het hart. Zoals het hoort.

Veranderingen.

In september heb ik stilletjesaan de eerste veranderingen doorgevoerd. Ik veranderde het onderschrift in mijn logo en ben gebruik gaan maken van een nieuw font (lettertype). Ook kreeg het blog een viertal nieuwe fotosliders welke goed weergeven wie wij zijn en wat wij zoal leuk vinden. Maar ja, wat doe ik het mijn logo zelf? Ik kon er nog geen afstand van nemen en besloot het logo zelf met rust te laten. Tot vandaag. Vanmorgen werd ik wakker met de voor mij inmiddels bekende jeukende handen. Het was goed zo. Tijd voor wat nieuws. Na bijna 10 jaar mag het ook wel eens een keertje. En dus ben ik gaan knutselen (in Photoshop) en gaf ik mijn blog de finishing touch waar het vanaf september op had zitten wachten. Een nieuwe huisstijl!

Er moet nu nog één klein dingetje veranderen: één van de 4 fotosliders wordt -hopelijk deze week nog- vervangen. Ik wil namelijk graag een slider met daarin wat mooie planten, een kop thee en een leesboek. Om deze foto (buiten) te kunnen maken heb ik echter wel een beetje zonlicht nodig. Edit: hij staat er inmiddels op. Heb jij hem al gespot?

Zelf ben ik erg tevreden met deze veranderingen. Het zijn misschien maar een paar kleine dingetjes maar alles bij elkaar vind ik het toch best een beetje spannend. Na bijna 10 jaar afscheid nemen van mijn dierbare Angelina font en een nieuwe weg inslaan met Sweet Pea, mijn nieuwe font. Hopelijk vinden jullie deze verandering wat, ik vind het in ieder geval helemaal leuk en krijg echt weer zin om weer eens lekker uitgebreid te gaan bloggen. Een frisse nieuwe start doet een mens goed ;-) Nu nog een nieuwe doos visitekaartjes gaan regelen en ik kan er zo weer 10 jaar tegenaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.