DIY: fruitkistje verfraaien

geplaatst in: Creatief & DIY | 1

Hallootjes Allemaal,

Deze keer mocht ik eens wat anders reviewen, ik kreeg van het bedrijf Your Zoap Creatief een pot Deco & Lifestyle decoratieve krijtverf in de kleuren krijtachtig grijs en koper opgestuurd, samen met een een Screen stencil met 2 verschillende vlinders, waarvoor mijn dank! Vandaag doe ik dus eens even wat anders dan een kleurboek inkleuren en al mijn bevindingen met jullie delen: vandaag ga ik op de creatieve toer. Ik moest wel nadenken wat ik hier mee ging doen: zou ik gewoon het speelkeukentje van de kinderen gaan verven of zou ik 1 van de fruitkisten die ik van mijn ouders had meegekregen wat jaartjes terug die inmiddels in de tuin waren beland een opknapbeurtje geven? Het werd optie 2: een fruitkistje verfraaien!

Benodigdheden:

Voorbereiding.

Door de jaren heen was het fruitkistje al aardig vergroend. Dus ben ik eerst begonnen met schuren en een schoonmaakbeurt. De natuur had echter goed zijn best gedaan en het kistje bleef gewoon lekker groen. Zou de verf hier overheen kunnen? We shall see..

Het fruitkistje verven.

Wat me direct opviel toen ik net was begonnen dat de dekking van de verf echt geweldig is! De 1e laag is direct dekkend! Ik ben begonnen met de soft black kleur en heb de hele kist met 1 potje verf kunnen doen. De verf is droogt ook lekker snel wat absoluut een pluspunt is!

Eenmaal droog ben ik begonnen met het Screen stencil (volgens de verpakking eigenlijk bedoeld voor t-shirts) doormidden te knippen omdat ik hiervoor een en dezelfde vlinder wilde gebruiken. Wat absoluut ook erg prettig is is dat het stencil licht kleeft zodat het ook netjes op de plaats blijft liggen. Ik heb op alle zijdes een vlinder aangebracht met de Copper kleur verf: ik heb gewoon met een kwastje het stencil geverfd en daarna het bijgeleverde spateltje er overheen geschraapt. Daarna het stencil schoongemaakt zodat deze later weer te hergebruiken is voor misschien een ander toekomstig project. De verf was ook makkelijk afwasbaar en dat ging prima met water en zeep: nog een Pluspunt!

Hierna heb ik nog even getwijfeld of ik er kleine zwenk/rolwieltjes onder zou monteren, uiteindelijk heb ik dit niet gedaan maar misschien doe ik het in de toekomst als ik het kistje op een andere manier wil gaan gebruiken. Voor nu gebruik ik het kistje multifunctioneel om bijvoorbeeld mijn kleurboeken in op te bergen, en gewoon een gezellig hoekje in huis te creëren. Omdat ik gastouder ben is het toch ook wel erg makkelijk dat ik mijn spulletjes makkelijk, snel en in stijl op kan bergen. Mocht ik van gedachten veranderen dan wordt het kistje in de toekomst een stijlvol verrijdbaar poppenbedje voor de (gast)kinderen. Super gezellig!

Ik wil Your Zoap heel erg bedanken voor het schenken van de verf en de vlinder stencils. Neem gerust eens een kijkje op hun website: Your Zoap verkoopt namelijk nog veel meer leuke, creatieve materialen en producten.

Groetjes, Anika – Anika Kleurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.