Mijn favoriete sushi (afhaal)restaurants

geplaatst in: The Food Life | 1

Ken je mij goed genoeg dan weet je dat ik ietwat lichtelijk verslaafd ben aan sushi. Het is voor mij het allerlekkerste wat er is, zalig vind ik het en je mag me er ‘snachts echt wakker voor maken. In de loop der jaren heb ik dan ook verschillende plaatsen bezocht alwaar ik verschillende sushi toko’s heb bezocht. Van supermarkt tot afhaal tot fancypancy restaurant: ik heb er al aardig wat op mijn lijstje staan. Vandaag vertel ik je over mijn favoriete (afhaal)restaurants en deel ik een vijftal tips. Lees je mee?

Oishi Sushi – Barneveld.

Oishi Sushi Barneveld is een afhaal & catering en zit aan de Langstraat 121 in Barneveld. Het personeel is er zeer vriendelijk en behulpzaam. Zo kan ik natuurlijk nooit een keuze maken en kan ik ook niet te veel bestellen. Ik bestel daarom vaak van 2 soorten Uramaki (hele rollen sushi) een halve portie. Zo kan ik toch een beetje variëren. De sushi, die overigens errug smakelijk is, wordt kakeltjevers voor mijn neus klaargemaakt en terwijl we wachten krijgt Ruben altijd wat cassave aangeboden. Naast een ruime menukaart heeft Oishi Sushi ook een aantal mooie aanbiedingen. Oishi Sushi is ook te volgen op Instagram.

Yoshi Sushi – Gouda.

Yoshi Sushi is een All You Can Eat en Grill Restaurant aan de Constantijn Huygensstraat 123 in Gouda. Ik heb hier vorig jaar met een vriendin gegeten en de sushi daar is echt zalig. De bediening was erg goed en ik kreeg een korting omdat ik door mijn maagverkleining niet echt ‘All You Can Eat’ kan doen. Super netjes! En omdat we tijdens één of andere actiedag kwamen waren de drankjes ook nog eens gratis. We gingen daardoor goedgevuld en met een extra happy gevoel weer naar huis.

Asuka – Oosterhout.

Mijn 3e tip is weer een restaurant: het Japanse restaurant Asuka ligt in het Brabantse Oosterhout aan de Heuvel nummer 18, dit is naast het winkelcentrum. Ik heb hier nu twee keer gegeten en ik heb er een keer sushi afgehaald. De sushi zelf vind ik erg lekker en de sfeer in het restaurant was ook erg goed. Wel miste ik tijdens de afhaalronde echt een stukje klantvriendelijkheid. Een vraag werd nogal kortaf beantwoord en ik werd niet aangekeken. Misschien had het personeelslid net haar dag niet, ik heb geen idee. Maar op Facebook lees ik meer klachten hierover. En dat is jammer, want buiten dit minpunt om is het echt een tof restaurant met heerlijke sushi en erg veel variatie in de gerechtjes. Hopelijk verbetert Asuka het stukje klantvriendelijkheid in de toekomst dus nog.

Sumo – Breda.

De volgende op het lijstje is Sumo. Dit All You Can Eat restaurant ligt aan de Grote Markt 45 in Breda, midden in het gezellige horecagebied bij de Grote Kerk. Ik ben hier een half jaar geleden met mijn jongere zus gaan eten. Het restaurant is echt prachtig ingericht, je kijkt je ogen uit! De sushi zelf was ook erg lekker en er was goed voldoende keuze op de menulijst.

Supermarkt sushi: Lidl & Jumbo Foodmarkt

Supermarkt sushi: je hebt er geluk mee of je hebt er onwijs veel pech mee. Ik heb inmiddels verschillende supermarkt sushi’s geprobeerd en heb erg wisselende ervaringen gehad. Zo had ik ooit eens een portie van de Albert Heijn en sorry, maar die was zó smerig dat zelfs de hond het niet wilde hebben. Het was alsof ik op stuiterballen zat te kauwen. De sushi in de Jumbo zelf was ik ook niet van onder de indruk, helaas. Maarrr! Ga je wel eens naar een Jumbo foodmarkt? Koop daar dan eens wat sushi. De sushi wordt er meermaals per dag vers gemaakt en is daardoor een heel stuk beter te behappen dan de stuiterballen van de Albert Heijn. Ik kocht mijn portie kakelvers en toen was ie erg lekker. Een andere, verrassend leuke ontdekking was onze lokale Lidl. Deze supermarkt blijkt ook sushi te verkopen en mijn portie (van nog geen €3,-) smaakte echt verrassend lekker. Zeker voor dat geld. Wat mij betreft ook zeker een aanrader als het om supermarkt sushi gaat. maar, eerlijk is eerlijk: er gaat echt niets boven een goede, verse sushi van een goed restaurant of een goede afhaal. Supermarkt sushi is al met al echt niet van dezelfde kwaliteit, als je het mij vraagt ;-)

Tot zover enkele van mijn favoriete sushi restaurants. Heb jij een smakelijke sushi tip voor me? Deel hem gerust in een comment. Grote kans dat ik aankomende zomer weer veel op pad ben en dan gebruik ga maken van jullie tips.
Alvast bedankt!

 

De afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Oishi Sushi Barneveld en heb ik met toestemming gebruikt.

  1. Marlieke

    Leuk om eens wat tips te zien die níet alleen over Amsterdam gaan. Ik kom wel eens in Barneveld, ik ga die sushi eens proberen binnenkort. Bedankt voor je tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »