Review: Delfts Blauw flora & fauna kleurboek, Annemarie Vermaak

Hey Hallootjes kleurliefhebbers en fanaten,

Voor mij ligt het prachtige kleurboek van Annemarie Vermaak, Delfts Blauw Flora en Fauna. Ik heb dit leuke kleurboek mogen ontvangen van BBNC uitgevers om een review te schrijven. Het kleurboek heeft als thema Delftsblauw, je kent het vast al wel van de tegeltjes en de bordjes. Een nieuwe uitdaging om lekker met de kleur blauw aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook andere kleuren gebruiken, ik heb er voor gekozen om echt met blauw aan de slag te gaan: in de vorm van kleurpotloden, stiften en alcoholmarkers.

Wat zegt BBNC uitgevers over dit boek:

“Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het werd ontwikkeld als alternatief voor het dure blauwwit Chinese porselein. Delfts blauw werd al snel zeer populair en in vierhonderd jaar tijd zijn er talloze kunstwerkjes op de markt gekomen. Je krijgt nu zelf de kans om aan de slag te gaan met Delfts blauw en om de prachtige tekeningen van Annemarie Vermaak zelf kleur te geven. Wist je namelijk dat Delfts blauw niet alleen maar blauw hoeft te zijn? De schilderingen kennen naast hun vele verschijningsvormen (vazen, potten, tegels en servies) ook verschillende technieken; zo zijn er meerkleurige schilderingen (polychroom) en bestaat er ook Delfts zwart! Annemarie Vermaak neemt je mee op reis door een fleurige wereld voor Delfts blauwe gedetailleerde decoraties met bloemen, planten en dieren.”

Eerste indruk.

Dit is de eerste keer ik de naam Annemarie Vermaak voorbij zie komen, tot voor kort had ik dus nog nooit van haar prachtige illustraties gehoord. Na een beetje researchen op google kom ik wat meer te weten: Ze heeft al een paar kleurboeken gemaakt waaronder Natuurmandala’s en Cut & Colour Kleurboek voor volwassenen. Maar ook een papierkunstboek, Papieren Sneeuwvlokken, is van haar hand.

In het kleurboek staan platen van Flora en Fauna oftewel planten, bloemen en dieren, het kleurboek is grotendeels enkelzijdig bedrukt waardoor je er ook prima met alcoholmarkers (deze drukken altijd een beetje door) in kunt werken. Leg er wel uit veiligheidsoverweging een extra velletje papier tussen voor het geval je gaat kleuren met je markers, met name laag over laag. Achter in het boek vind je ook 2 witte pagina’s waar je uitgebreid kunt testen met je kleurmaterialen, of zelf kunt tekenen.  De platen zijn mooi vormgegeven. Persoonlijk vind ik het ook heerlijk om in kleurboeken te kleuren met verschillende thema’s: kleuren is tenslotte ook je emotie overbrengen op papier.

De kleurplaten.

Ik heb 3 platen ingekleurd voor deze review: de 1e plaat (met 2 vogels) heb ik met mijn Faber Castell Polychromos gekleurd. De 2e plaat (de bloemen in een vaas) heb ik ingekleurd met Stabilo pen 68. En tot slot heb ik de 3e plaat (de tegeltjes) ingekleurd met alcoholmarkers van de Action. Alle materialen pakken goed. Stabilo drukt niet door en de alcoholmarkers uiteraard wel op een enkele plaat. Door er een velletje papier achter te leggen voorkom je doordrukken naar de volgende plaat. Het papier is mooi glad waardoor de potloden erg mooi pakken.

Conclusie.

Ik vond dit een ontzettend leuk kleurboek om in te kleuren en ik zal dit boek er regelmatig nog eens bij pakken om weer een mooie plaat te kleuren in het blauw. Als je het mij vraagt is dit kleurboek ook een echte musthave voor je kleurboeken collectie!

Productinformatie:

– ISBN: 9789045321042
– Het kleurboek heeft  een afmeting van 25 x 25 cm.
– Dit boek weegt 532 gram
– Het boek kost €14,99

 

Het Delfts Blauw flora & fauna kleurboek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij BBNC Uitgevers zelf.

Groetjes, Anika – Anika Kleurt

7 Antwoorden

 1. Wauw mooi zeg. Helaas heb ik hier echt geen geduld voor. Maar het ziet er prachtig uit!

 2. Ik heb ook een paar kleurboeken in de kast liggen. Super leuk! Dit boek ziet er leuk uit!
  Janet heeft onlangs geplaatst…Australia 2.0 PT9My Profile

 3. Ik ben er ooit wel aan begonnen en vond het ook zeker leuk om te doen. Gaf vooral ook wel rust maar na een tijdje is het ook weer verwaterd. Misschien toch maar weer eens oppakken straks in de herfst. De kleurboeken zijn nu in ieder geval een stuk leuker geworden dan toen!

 4. Vooral die met de vogels vind ik prachtig! Heel knap dat je zoveel kan met blauw. Het lijkt me een leuk kleurboek.
  Rinette heeft onlangs geplaatst…Bespaar jij op de boodschappen door te hamsteren?My Profile

 5. Ik wou dat ik daar het geduld voor had….Heel mooi

 6. Wat heb je dat prachtig gedaan. En wat zijn er eigenlijk veel tinten blauw zeg!
  nicole heeft onlangs geplaatst…Hoe houd je koffie warm?My Profile

 7. Mooi hoor. Ik kleur echt nooit meer, terwijl het me wel heel erg leuk lijkt om te doen. Misschien toch eens aan beginnen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »