Alles over de Bullet Journal

geplaatst in: Creatief & DIY | 8

Steeds vaker zie ik ze voorbij komen. Bij bloggers, op Instagram, op Facebook en ook op Youtube: steeds meer mensen hebben een eigen Bullet Journal in huis. En dat is heel begrijpelijk want het inrichten van een Bullet Journal werkt lichtelijk verslavend. In dit artikel vertel ik je alles over de inmiddels enorm populaire Bullet Journal.

IMG_20170825_163128_733.jpg

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal, ook wel Bujo genoemd, is een notitieboekje. In dit notitieboekje kun je heel gemakkelijk al jouw lijstjes bijhouden. Denk aan to-do lijstjes, afspraken, tabellen maar bijvoorbeeld ook je dieetschema. Een lijst van films die je nog wilt zien, een lijst met blogartikelen die je nog wilt schrijven, een bucketlist, een verjaardagskalender, een complete jaaragenda of boekenlijst: het kan allemaal. De lijstjes worden altijd vrolijk versierd met bijvoorbeeld tekeningen, washi tape, stickers of aquarelpotlood.

Een Bullet Journal uitkiezen.

Een Bullet Journal is doorgaans voorzien van heel lichte, voorgedrukte puntjes. Deze kun je goed gebruiken om bijvoorbeeld schema’s of blokken uit te tekenen. Maar uiteraard kun je ook gewoon een simpel A5 notitieboekje kopen. Deze zijn meestal blanco of voorzien van lijntjespapier. Bepaal voor jezelf wat jij het fijnst vindt. Zelf vind ik Bujo’s met puntjes het fijnst om in te werken. Er zijn verschillende soorten Bullet Journals verkrijgbaar. Enkele mogelijkheden op een rijtje:

Materialen.

Afhankelijk van hoe creatief je bent en hoe bont je het wil gaan maken, zijn er diverse materialen waarmee je in je Bullet Journal gaat werken. Naast een pen, potlood en lineaal (als je van strakke lijnen houdt) zijn er nog meer materialen erg leuk om te gebruiken. Enkele van de materialen op een rijtje:

 • markeerstiften
 • gekleurde balpennen
 • kleurpotloden of aquarelpotloden
 • stickers
 • rolletjes (washi) tape
 • gelpennen of glittergelpennen
 • fineliners
 • stempels
 • brushpennen
 • foto’s of afbeeldingen uit bijvoorbeeld magazines
 • lintjes
 • lijm
 • gekleurd papier

Inspiratie.

Welnu. Je hebt een Bujo aangeschaft en ook de materialen liggen klaar. Je weet in grote lijnen al een beetje wat je met je Bujo gaat doen. Maar: hoe ga je je Bujo inrichten? Dit hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak. Je kunt je Bujo helemaal vol doodlen maar hem ook meer basic houden. Op internet zijn allerlei leuke inspirerende voorbeelden te vinden. Zo heb ik op Pinterest een Bullet Journal prikbord en kun je er zelf ook allerlei inspirerende foto’s vinden. En op het Passion 2 Create forum hebben we zelfs een eigen Bullet Journal topic. Hierin showen we onze Bullet Journals en wisselen we tips met elkaar uit. Verder leek het mij wel leuk om hier in dit blog ook wat leuke, inspirerende Bujo foto’s met jullie te delen.

Een kijkje in de Bujo van Kimberly.

 

Een kijkje in de Bujo van Vera Sijpkes.

 

Een kijkje in de Bujo van Creasyl.

 

Een tiental handige tips voor je Bujo. Het filmpje is wel Engelstalig.

Crash Course.

Mocht je nou nog wat meer inspiratie willen? Of heb je liever een boek in handen dan dat je het internet opduikt? Dan is een Bullet Journal Crash Course wellicht ook een leuk idee. In dit handige boek staan echt kneiterveel handige tips en inspirerende ideetjes. De Crash Course neemt je stap voor stap mee in de wereld van het Bullet Journaling en neemt je op een handige manier mee op deze reis. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en de teksten zijn voorzien van mooie, duidelijke voorbeeldfoto’s. Een ander voordeel: je hebt alle ideetjes en tips bij elkaar in één boek. Persoonlijk vind ik dat makkelijker dan steeds allerlei websites of pagina’s opslaan. Een Bujo Crash Course bevat 143 pagina’s aan tips en inspiratie en kost €12,50. De Crash Course is onder andere verkrijgbaar bij BBNC Uitgevers/ Mus en via bol.com.

Zoals je ziet: je kunt echt heel erg veel kanten op met een Bujo. Je kunt er allerlei soorten lijstjes in bijhouden, je kunt er een agenda van maken en bovenal: je kunt er al je creativiteit in kwijt. Door je Bullet Journal helemaal zelf en naar eigen smaak in te richten geef je meer structuur aan je leven, en dat met een heel persoonlijke twist. Enne, wil je je werken na het knutselen aan andere liefhebbers komen showen? Of zit je na het lezen van dit artikel nog met vragen? Kom dan eens langs op het Passion 2 Create forum: we hebben namelijk een speciaal Bullet Journal topic voor onze lezers. Veel lees- en knutselplezier!

 

 

Dit artikel bevat recensie exemplaren. Zie mijn disclaimer.

8 Responses

 1. Custodia

  wat ben je creatief bezig, heel leuk om te zien wat je allemaal kan doen met bullet journal, leuk om dit te zien

 2. Farah

  Ik ben ook een ware fan van bullet journals, het is heerlijk om je creativiteit op jouw manier kwijt te kunnen en zo een eigen persoonlijke creatie te maken!

 3. Dhini

  Ik zie vaak voorbij komen over bullet journal. En zo veel leuke creatie. Erg leuk om te zoen zo te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.