Boekrecensie: kinderboek De Grot, Rob Hodgson

geplaatst in: Boeken, Kids | 11

Van BBNC Uitgevers mocht ik deze keer een kinderboek recenseren, het is een prentenboek bedoeld voor jonge kinderen. Omdat ik als gastouder werk en zelf moeder ben van 2 kinderen kan ik mijn eigen mening over het boek plaatsen maar ook hoe de kinderen er op reageren. Dus een leuke uitdaging om er een review over te schrijven.

Wat zegt BBNC Uitgevers over dit boek?

Hoewel de wolf alles probeert om het kleine diertje uit de grot te lokken, lijkt niets te werken. Maar wat gebeurt er als het hem eindelijk toch lukt? Dit vrolijke verhaal laat je niet alleen hardop lachen – het zal je ook ENORM verrassen.
Rob Hodgson.
Rob Hodgson werd in 1988 geboren in een plaatsje aan de zuidkust van Engeland. Hij studeerde Illustration aan de Plymouth University. Tegenwoordig woont hij in Bristol, waar hij hele dagen lekker knutselt (en knoeit) en zo de mooiste illustraties, papieren kwaliteitsstationery en boeken maakt. Rob noemt Picasso, John Cage en The Beach Boys van grote invloed op zijn werk. Robs hobby’s zijn dieren, skateboards, waarnemingspsychologie en het verzamelen van gek speelgoed. ‘De grot’ is zijn eerste prentenboek.

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is bedoeld om voor te lezen aan peuters en kleuters of voor beginnende lezers om zelf te lezen: er worden eenvoudige woorden in het boek gebruikt. Let op: dit boek is wel een beetje spannend maar tegelijkertijd ook verrassend.

Het boek:

De grot is een verhaaltje over een klein diertje dat maar niet uit de grot wilt komen: geef hem eens ongelijk. Voor de grot staat een grote wolf die van alles probeert om hem er uit te lokken. De Wolf is er dag en nacht, weer of geen weer. Maar het kleine diertje komt maar niet naar buiten… tot op een dag het kleine diertje besluit naar buiten te komen voor een lekkere donut met hagelslag en ook om buiten te komen spelen.

Maar dan blijkt dat het kleine diertje toch niet zo klein is, maar eigenlijk een hele grote bruine beer is! Waarop de wolf zo hard schrikt en de grot in duikt en niet meer naar buiten komt. Nu vraagt de beer of de wolf die nu dat kleine diertje is geworden in de grot of hij buiten komt spelen maar de wolf komt niet naar buiten want hij wil niet spelen met die grote beer die ook nog eens honger heeft.

Wat vind ik van dit boek:

Ik vond het boek best een beetje spannend voor jonge kinderen toen ik het voor de eerste keer even doorlas en bekeek. De illustraties geven ook een hele spannende sfeer weer, er gebeurt van alles om dat kleine diertje heen. Ik vind het boek tegelijkertijd ook wel weer heel grappig, maar ook heel leerzaam, je kunt er ook een les uit halen, dat je niet zomaar iets moet doen omdat iemand anders het zegt, of vraagt of je naar buiten gaat omdat iemand dat zegt of van je vraagt. Omdat nu eenmaal niet altijd alles is wat het lijkt en dat het andersom ook zo kan zijn!

De reacties van de kinderen.

Ze vonden het wel een erg spannend boek, durfden haast niet verder te luisteren en te kijken hoe het afliep, maar toen eenmaal duidelijk was dat er eigenlijk een grote beer uit die grot kwam moesten ze eigenlijk heel hard lachen, vooral omdat de wolf er zo van schrok. Dat het helemaal geen klein diertje was dat in die grot zat.

Productinformatie.

ISBN: 9789045321622
Oorspronkelijke titel: The Cave
Formaat: 283 x 247 x 10 mm.
Gewicht: 426 gram.
Auteur: Rob Hodgson
Uitvoering: Hardback
Prijs: €12,99

De Grot is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij BBNC Uitgevers/Flamingo.

Groetjes, Anika – Anika Kleurt

11 Responses

 1. Thalmaray

  Leuke recensie die uitnodigend werkt en vooral de nieuwsgierigheid opwekt om meer te ontdekken over het boek. Super!

 2. Hanneke

  Jammer dat ik geen kinderen heb of nichtjes/neefjes die in de leeftijdscategorie vallen. Super leuk boek lijkt het me!

 3. Jessie

  Mooi, kan me de reactie van je kinderen wel voorstellen. Ik houd van boeken met een goed en verrassend verhaal waar ook nog eens een waardevolle les in verwerkt zit.

 4. Martiena

  Heeeel leuk! Ik heb zelf geen kinderen, maar ik vind het geweldig om verhalen voor te lezen aan mn nichtje. Kinderen kunnen zich helemaal verdiepen in het verhaal, vooral met de plaatjes! Klinkt als een leuk en spannend boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.