Dit was…oktober 2017

geplaatst in: Persoonlijk | 9

Oktober, je bent één van mijn lievelingsmaanden. En dat is natuurlijk niet voor niks: ik vind oktober een heel fijne, knusse maand en het is de maand waarin ik Halloween / Samhain mag vieren. Deze maand kreeg ik een nieuwe telefoon, genoten we ontzettend veel van Floki’s kittenstreken en hadden we een schitterende herfstvakantie….

Even kennismaken. Dit is Percival de Flespompoen. Ik kocht hem in oktober 2016 maar vergat hem op te eten. Nu staat hij hier al een jaar mooi te wezen. Percival heeft op 2 oktober oogjes gekregen van mij.

 

Big hair, don’t care! De ontplofte plant op de foto is een Crassula Hottentot. En hij groeit, zoals je kunt zien, best goed ;-)

 

Op 5 oktober hebben we een Harvest Moon, ofwel Oogstmaan. Deze volle maan is erg sterk verlichtend, waardoor veel boeren letterlijk tot in de nacht buiten kunnen blijven om hun tweede oogst binnen te halen. Mooi!

 

Ik heb, voor het eerst in mijn leven, een onesie. Floki heeft door dat het ding erg zacht en knuffelbaar is: hij is niet bij me weg te slaan. Hij komt steeds heftig knorrend bij me op schoot gekropen, haha <3

 

13 oktober. Ik heb de afgelopen tijd met veel spanning het nieuws rondom Anne Faber gevolgd. Ik hoopte zó dat ze gezond en wel zou worden teruggevonden. Helaas bleek dit verhaal een heel triest einde te hebben. En dan lees je die verhalen over die Michael P……Kippenvel krijg ik er van. Ik zal maar even voor me houden wat ik hem toewens, wat een ellendig monster..! Rust in vrede, Anne :(

 

Ik wilde er eigenlijk niet aan: een nieuwe telefoon. Had al een heel plan bedacht om zo lang mogelijk met mijn huidige toestel te doen. Ik hou niet zo van massaconsumptie. Maar, ik zweer het je, die telefoons zijn er op gemaakt om maximaal 2 jaar mee te gaan. Mijn telefoon liep vast, het geheugen was steeds vol en de camera gaf zwarte spikkels af. Dus tja….Ik ben nu toch maar weer gezwicht voor een ander toestel: een Samsung Galaxy S8. In mooi glimmend roze. In deze telefoon kun je foto’s met beestensnuitjes maken. Zelf het schilderij van Ruben wordt onder handen genomen. Weird, but funny!

 

Ik wilde al heel lang eens een winged eyeliner proberen. Op 17 oktober probeerde ik het eens een keertje. En….dat was geen succes. Ik zit een beetje met mijn oogafwijking en ik zag letterlijk niet wat ik deed. Ik probeerde het met een kwastje en met een vloeibare eyeliner, met zo’n lang puntje. Beide opties waren…dramatisch. Gelukkig kan ik er dan wel weer smakelijk om lachen, dat scheelt.

 

Mijn oude telefoon wordt omgebouwd tot Ruben-mobiel. Hij krijgt een eigen Pokémon GO account en het manneke is helemaal zielsgelukkig. Nu spelen we met zijn drietjes. Ruben koos voor team Valor, de rooien. Jasper zit ook bij team Valor. Zelf zit ik bij team Mystic, de blauwen. Kleine verrader.

 

19 oktober: ik mag invalwerk komen doen op mijn lievelingslocatie. Happiness! In de pauze maak ik deze foto. Het is een klein paars bloemetje uit een hele bos. Die stond in een vaas op de keukentafel. Gezellig! Het bloemetje blijkt overigens een Herfst Aster te zijn. Weer wat geleerd.

 

22 oktober. We gaan met zijn drietjes naar de Efteling. Fijn een dagje Pokémon GO spelen. Er zijn daar namelijk veel pokéstops en pokémon te vinden. Maar we krijgen echt schitterend weer: een perfect herfstzonnetje, heldere blauwe lucht en het is véél minder druk dan voorspeld. En dus duiken we ook lekker allerlei attracties in. We gaan naar een Raveleijnshow, naar de Fata Morgana, eten een Swirl’s ijsje en we gaan met het treintje op pad. We hebben echt een topdag, het leukste Eftelingbezoekje tot nu toe. En dan, om half 6, blijkt Tuttie ineens kwijt te zijn. We hebben de hele route teruggelopen, bij attracties gekeken maar….niks. Bij de gastenservice geven we Tuttie als vermist op, Ruben ontroostbaar. Gelukkig krijgen we de volgende ochtend al bericht dat Tuttie gevonden is. We halen hem meteen op en plakken er nog een uurtje aan vast. We doen een ritje Symbolica en lunchen er ook meteen maar. Wij blij, Efteling blij ;-)

 

24 oktober: mijn moeder komt bij ons thuis pompoenen uithollen. Ze had dit nog niet eerder gedaan maar blijkt een waar natuurtalent te zijn. De grote pompoen (de meest rechter) gaat ‘savonds met haar mee naar huis. De 2 kleine exemplaren blijven hier. Ruben is helemaal blij met zijn Minecraft Creeper (de linker pompoen) <3

 

 

26 oktober. Ik heb een drukke dag voor de boeg. In de middag ga ik op school helpen met een creamiddag, ik moet de administratie en een ramvolle mailbox bijwerken en oh ja, dat huishouden ook nog….Ondertussen gaat het niet goed met mijn knieën en ik merk dat ik het op een gegeven moment helemaal zat ben. Ik kruip achter de pc en besluit de rust op te zoeken: ik ga bloggen. Floki vindt dat een prima plan en houdt me gezelschap. Hij ligt afwisselend op het toetsenbord of gaat op mijn schouder zitten. Hij kijkt dan naar mijn beeldscherm, naar de woorden die ik typ. Hij vindt het erg interessant en dus blog ik gezellig samen met een kleine kater. Het doet me goed, even wat afleiding van de pijn.

 

Hoera, Halloween! Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober loop ik met Ruben en wisselende gezelschappen mee in Halloweentochten. Eerst in Moerdijk, de volgende dag in Geertuidenberg. Dit jaar ben ik een vermoorde clown. Want ja, ik haat clowns. In Moerdijk dachten een paar kinderen dat ik bij de acts hoorde, haha. Gelukkig vonden de meeste kinderen me nog niet te eng, gelukkig maar. Grote mensen bang maken vind ik leuk, maar kinderen bang maken niet. Missie geslaagd! Nu nog dat nepbloed van mijn gezicht af zien te krijgen…..

 

Na een heel drukke week sluit ik oktober rustig af. Bloggend, genietend van een fijne sfeer en vele bakjes thee trek ik me even terug uit de drukte.

 

En dat was hem, mijn oktobermaand. Deze maand sluit ik op 31 oktober af met Samhain, het Paganistisch/Keltisch nieuwjaar. Dit jaar ga ik pompoensoep maken, kaarten leggen en ik wil een klein altaartje maken met namen en/of foto’s van overleden dierbaren die ik wil eren. Ik heb, ondanks de pijn, ontzettend genoten van oktober. Floki doet het heel goed hier in huis, de herfstvakantie was top en de Halloweentochten waren een succes. Heerlijk vind ik dat. Hier kan ik zo ontzettend van genieten. En dan, november. Het belooft een spannende maand te worden. Ik ga in overleg met een praktijkondersteuner kijken hoe ik mijn stresslevel omlaag kan krijgen. Spannend, maar wel nodig. Hopelijk ga ik wat fijne tips krijgen ;-)

Ik ga me voorbereiden op de KreaDoe beurs van dit jaar. Mocht jij op donderdag 2 november naar de beurs gaan: ik ben er die dag ook! Ik ga een live verslag maken en live bloggen. Ik ben in hal 7 te vinden, bij de blogger&vloggerspot. Kom gerust even langs, gezellig!

Wil je meer foto’s en filmpjes zien? En wil je meer Flokispam zien? Volg me dan op Instagram.

9 Responses

 1. Gwendy

  Leuk om te zien hoe jij een feestje maakt van oktober. Zelf moet ik heel erg acclimatiseren aan het weer en het late licht en vroege donker. Ik kan niet wachten tot de lente ;)

 2. Ilona Izabella

  Wat leuk zo’n maandoverzicht. Ik ben nu alweer vergeten wat ik begin oktober deed (behalve de reisjes dan). En Pokemon GO blijft leuk. Ik zit ook bij het blauwe team!

 3. Krystle/Batboy

  Wat zijn jullie pompoenen leuk! Wij hebben ze dit jaar voor het eerst gemaakt en staat er leuk bij de voordeur. Ik heb trouwens ook voor het eerst een onesie gekocht, lekker warm!
  Krystle/Batboy heeft onlangs geplaatst…Mijn poppenhuisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.