Dit was…september 2017

geplaatst in: Persoonlijk | 7

Hola,
Welkom in oktober. Eén van mijn favoriete maanden. Afgelopen maand was leuk, maar ook erg pittig. Mijn lijf heeft moeite met de herfst, met veel pijnen als gevolg. Ondanks de pijn geniet ik wel van het mooie weer en zelfs van de vele regenval word ik niet verdrietig. Ik heb dan ook best veel knusse thuismomentjes gehad, en deze goed kunnen afwisselen met allerlei uitstapjes. Vandaag vertel ik je wat meer over mijn septembermaand.

Ik begin de maand met een bezoekje aan vriendin Jodie. We hebben elkaar al te lang niet gezien en nemen een volle dag de tijd om te kletsen, te winkelen en om te genieten. Ik blijf onwijs veel bewondering hebben voor Jodies huis. Er staan heel veel plantjes, kunstwerken (Jodie is kunstenaar) en momenteel is ze met een verfproject bezig: ze kleurt schapenwol met natuurlijke pigmenten uit bijvoorbeeld eikels, bloemen of walnootbolsters. Haar hele huis is één groot natuurproject, heerlijk vind ik dat.

 

Het shoppen doen we overigens in Amersfoort. Ik ben er al lang niet geweest en vind het leuk om weer eens in deze stad te zijn. We bezoeken o.a. de winkels Waar, Dille & Kamille, Sostrene Grene en de Simon Lévelt. Op straat staan 2 dames Yoni tampons samples uit te delen. En ja, gratis is altijd goed dus ook de Yoni’s gaan mee naar huis.

 

4 september: ik ben thuis druk bezig met poetsen en opruimen. Tussendoor doe ik even een bakkie en besluit een CD’tje op te zetten. System Of A Down it is <3

 

Ik vond één van mijn oude heksenboeken terug en heb hem er in de kast bijgezet: Heksenkruiden & Toverplanten is een boek wat je alles leert over kruiden en hun geneeskrachtige werking. Zeer leerzaam!

 

6 september: Passion 2 Create bestaat gewoon al weer 10 jaar, whut! Ik besluit dit jubileum te gaan vieren met een stukje taart en verse muntthee. En 2 bonbonnetjes.

 

Helloooo Asuka Oosterhout! Op 7 september gaan we spontaan uit eten met een aantal familieleden. Het wordt een supergezellige avond met veel grappen en grollen. Echt, ik moet op een gegeven moment bijna janken van het lachen. Typisch onze familie. Wat heb ik genoten, heerlijk!

 

12 september: druk bezig met de laatste puntjes op de i voor deze review. Ik word blij van deze Samhain/Halloween kleurplaat. We zijn al druk aan het aftellen voor dit jaar: we vieren het met een echte Halloweenavond één dorp verderop en ik ga het nog op mijn eigen, Paganistische manier vieren <3

 

Dagje Barneveld. We nemen Bowie dit keer mee op reis, dan kan hij weer een dagje met Izzy spelen. En dat doen ze goed. Tegen de avond liggen beide honden uitgeteld op de vloer, haha.

 

15 september: ‘savonds kruipt Sam bij me op schoot. Precies op een moment dat de zon ondergaat. Snel maak ik een foto en dat levert dit plaatje op. Kiek hem eens kijken dan!

 

Het is Veerse Dag in Raamsdonksveer. Ruben en ik vermaken ons prima met kraampjes kijken, springkussens en live optredens. Oh, en pizza :-)

 

Een selfie maken als je achterin de auto zit. Het is en blijft een uitdaging, whaha!

 

19 september: dankzij het prachtige herfstweer schijnt de zon hier heel mooi naar binnen. De kamerplanten zijn er heel blij mee, zie ze eens shinen dan!

 

23 september: we gaan weer op pad. De mannen en Bowie gaan naar Barneveld, ik ga weer naar Jodie toe. We maken er een herfstige chilldag van met zijn tweetjes. Een beetje Mabon hier, lekker eten daar, het is weer Genieten met een grote G. Met dank aan het schitterende weer.

 

Tijdens onze natuurwandeling spotten Jodie en ik overal paddestoelen. Waaronder deze prachtige vliegenzwam. Zelf noem ik deze mooierds overigens al jaren heksenzwammen, klinkt toffer.

 

30 september. Ruben komt terug thuis van schoolkamp. Ze hebben veel geluk gehad met het weer: de kinderen hebben heerlijk buiten kunnen spelen met zijn allen. Zelf ben ik niet lekker: ik heb veel last van pijnen, vermoeidheid en endometriose. Ik slaap van vrijdag op zaterdag 15 uur, slechts onderbroken door een stevige migraine aanval. Yay!

 

Toen Remy in 2015 kwam te overlijden was dat heftig. Voor ons, maar nog meer voor Ruben. Hij wilde meteen een ‘nieuwe Remy’ Een nieuwe rooie in huis. Bij toeval kwam deze kleine gup op ons levenspad. Mag ik u voorstellen: Floki! Hij is hier afgelopen zaterdag komen wonen en is nu heel druk de bovenverdieping aan het verkennen. Hij gaat meteen knorren en melktrappelen als ie bij me komt en is heerlijk ondernemend, speels en een echte mauwerd 💖🐱 Sam en Siepje vinden het nog eng en kijken momenteel nog niet echt naar Floki om. Af en toe wat snuffelen aan elkaar of blazen naar elkaar, maar dat komt allemaal wel goed.

 

En zo sloten wij onze septembermaand af: met een nieuwe kitten in huis! Ruben is helemaal blij, hij weet al wat hij vandaag in de klassenkring gaat vertellen, haha. Ik ga vandaag verder niets meer doen, aangezien ik mijn beide knieën overbelast heb. Geen idee hoe, maar het is gebeurd en dus kan ik nu vrijwel niet lopen. Gelukkig mag ik donderdag weer naar de fysio dus dan kan ik dit meteen na laten kijken. Tot die tijd doe ik het maar een beetje rustig aan ;-)

En nu…op naar oktober! Eén van mijn favoriete maanden omdat de natuur nu op haar allermooist is, omdat we deze maand Samhain/Halloween gaan vieren en omdat we ons vanaf nu actief gaan voorbereiden op een aantal feestdagen en verjaardagen. Kortom, een mooie, fijne maand voor ons. Ik wens je een heel gezellige oktober toe, tot blogs!

Wil je meer foto’s en filmpjes zien? En wil je meer Flokispam zien? Volg me dan op Instagram.

7 Responses

 1. Wanda

  Oh, leuk zo’n jong katje in huis! Wij hebben ook een kat maar ze is inmiddels al 15 jaar, dus bepaald niet meer speels. Die rood met witte paddenstoel is ook prachtig trouwens. Ik heb zelf gisteren nog een wandeling gemaakt in de Heemtuin en daar stonden ze ook volop.
  Wanda heeft onlangs geplaatst…Terugblik September 2017: Fietsen, Wandelen & WerkenMy Profile

 2. Judith

  Planten in huis vind ik een goed streven. Ik wil ook echt veel meer planten in huis. Vind dat zo fijn!

 3. nicole

  Dat is zeker een prachtige vliegenzwam zeg. Zelf zag ik er eentje die eruit zag alsof hij was afgekloven helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.