Mijn favoriete Sinterklaas DIY’s

geplaatst in: Creatief & DIY | 8

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in ons mooie Nederland aangekomen, hoera! De komende weken gaan onze kinderen in spanning afwachten of ze wat lekkers in hun schoentje krijgen en tellen we af richting 5 december: pakjesavond. In deze periode vind ik het leuk om, al dan niet samen met Ruben, creatief bezig te zijn. We knutselen samen heel wat af. Vandaag deel ik een aantal van onze favoriete DIY’s op Passion 2 Create.

De ramen versieren.

Kinderen vinden het vaak leuk om vanalles, behalve hun tekenpapier, te versieren met stift. Zo heb ik in het verleden al eens wat meubelstukken gehad die zijn versierd met neomarkers en permanente zwarte stift. Oeps! Hoe leuk is het dan om eens samen met je kind iets te doen wat normaal gesproken niet mag? Gezellig samen op de ramen tekenen met speciale raamstiften is ontzettend tof. Bij ons in het dorp zie ik steeds vaker versierde ramen langskomen, ik vind het er erg gezellig uitzien. Raamstiften koop je onder andere bij de Action, de Hema, bij de Intertoys, bij bol.com en bij de Albert Heijn.

© Lenneke Wouters

 

Maak je eigen Pietenmuts.

Je kunt heel erg simpel zelf een Pietenmuts maken. Leuk voor je kind(eren), maar stiekem ook heel leuk voor jezelf! Op de website van De Kleine Ladder leggen ze je precies uit hoe je met slechts enkele benodigdheden hele leuke Pietenmutsen kunt maken.

© De Kleine Ladder

Haak je eigen Sinterklaas mijter, mèt baard.

Ben je creatief met wol en garen?  Weet jij wel raad met haaknaalden? Dan is de DIY van Monique van Wolplein misschien wel een hele leuke voor jou. Zij vertelt je precies hoe je een ontzettend toffe mijter kunt haken. Mèt baard!

© Monique @ Wolplein

Kruidnoten bakken.

Kruidnoten, pepernoten, hoe je zo ook wilt noemen: ze zijn erg lekker en heel populair bij kinderen. Wij hebben ze dit jaar voor het eerst zelf gebakken. Ruben vond het erg leuk om te mogen helpen en mijn huis rook de rest van de dag naar vers gebakken kruidnootjes. Zalig! Blogger Annelieke deelde een paar jaar terug meerdere recepten voor allerlei soorten kruidnoten. Ik heb ze toen mogen proeven en ze waren echt heerlijk. Bak ze!

kruidnoten (7)
© Annelieke @ Passion 2 Create

Jute Sinterklaaskrans.

Op het blog van Anne kwam ik een ontzettend toffe DIY tegen: maak je eigen Sinterklaas Krans. Deze krans is ontzettend schattig om te zien en straalt echt een ontzettend mooi Sinterklaasgevoel uit. De jute decoratie maakt hem echt helemaal af!

© Anne @ Badschuim

 

Strijkkralen Sinterklaas en Zwarte Piet.

Ze zijn en blijven ontzettend leuk: strijkkralen. Je kunt er ontzettend veel moois mee maken en natuurlijk mogen ook Sinterklaas en Zwarte Piet niet ontbreken. Op bijvoorbeeld Pinterest kun je een heleboel leuke patroontjes vinden om thuis na te maken. De patroontjes zijn er van heel simpel tot heel gedetailleerd, zoals op het voorbeeldje hieronder.

© Vlokje via Pinterest

 

Tot zover een aantal van mijn favoriete tips. Knutselen met strijkkralen, papier of gezellig samen in de keuken staan om heerlijke kruidnoten te bakken, ik vind het allemaal ontzettend leuk en gezellig. Ik ben benieuwd of jij nog wat leuks gaat knutselen voor de Sinterklaasperiode: laat het gerust weten in een comment ;-)

 

8 Responses

 1. Mieke

  Hier in Vlaanderen wordt Sinterklaas toch minder gevierd. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe het in Nederland is – al van vroeger toen ik de Tina nog las :)

 2. Felice

  Wat een leuke en originele ideeen! ik zie genoeg sinterklaas dingen voorbij komen, maar jij hebt echt aparte dingen, die ook voor niet handige moeders heel goed te maken zijn! Chapeau

 3. Lynn

  Bij mij zijn ze hier allemaal al iets te oud voor, helaas, ik mis het wel, dat afwachten of de sint komt :)

  Die stiften voor op de ramen vind ik wel heel leuk!!
  Die ga ik ook halen denk ik :)

  Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.