Post project: Het Reizende Kleurboek

geplaatst in: Creatief & DIY | 4

Hela, kleurliefhebbers! Ik organiseer samen met 2 dames uit ‘de kleurwereld’, Jacqueline Norder en J.S Koorndijk, een leuke activiteit voor Kleurliefhebbers: Het Reizende Kleurboek. Dit doen we momenteel op Facebook. En: je kunt je er nu al voor aanmelden!

Doorgeefkleurboek.

Het idee is als volgt: we hebben een mooi kleurboek gereserveerd welke we rond gaan sturen. We kozen voor het boek Evi en de gekleurde vlinder, van Johanna Basford. En bij het kleurboek komt ook een schrift. Hierin kun je aantekeningen maken, een boodschap voor elkaar achterlaten, je kleurmaterialen uittesten of gewoon lekker doodlen. Iedere deelnemer mag een kleurplaat uitkiezen en hier helemaal op losgaan. Inkleuren met potlood, krijt, wat jij wilt. Ben je klaar? Dan gaat het boek naar de volgende deelnemer op de lijst. Het is dus eigenlijk een Traveling Notebook, maar dan in kleurboekversie! :lief Zelf ga ik uiteraard ook meedoen :love Dit doorgeefkleurboek krijgt als projectnaam ‘Het Reizende Kleurboek’.

Verzending.

De kleurboeken dienen altijd goed ingepakt en met een Track & Trace code te worden verstuurd. Zet altijd je eigen adresgegevens op de achterkant van het poststuk, onder de noemer ‘afzender’. Zo voorkomen we dat het boek kwijt raakt. Verder gelden de gebruikelijke regels voor het versturen van poststukken. Denk aan het goed verpakken van het boek en het schrift, een afzender vermelden, etc. Het boek moet immers wel netjes bij de volgende deelnemer aankomen.

Aanmelden.

We zijn vrij selectief met wie dat we toelaten in de groep. Mede om misbruik te voorkomen. Forumleden mogen zich aanmelden, maar wel als ik je een beetje ‘ken’ en weet dat je betrouwbaar bent. Het is de bedoeling dat we ná de feestdagendrukte van start gaan: begin januari 2018 dus. Wel is er, uiteraard, een beperkt aantal plekken beschikbaar. En omdat we met de hoge verzendkosten zitten doen we dit project alleen met Nederlandse deelnemres. Als je mee wilt doen dan wil ik je adviseren om niet te lang te wachten met aanmelden. Wil jij graag meedoen? Supertof! Ga naar deze link en meld jezelf in de groep: Het Reizende Kleurboek.

Fotoverslag.

Gedurende de maanden dat dit project loopt zal ik af en toe een update plaatsen. Hierin wil ik foto’s gaan delen die deelnemers ons in de tussentijd kunnen sturen. Zo kan iedereen een beetje meekijken naar hoe het kleurboek langzaam maar zeker helemaal in wordt gekleurd. De foto’s zullen soms resultaten van ingekleurde platen zijn maar kunnen net zo goed leuke sfeerfoto’s zijn. Denk aan een tafel met daarop het kleurboek, helemaal omgeven met kleurpotloden en een gezellige huiskat die er bij komt liggen tijdens het kleuren. Ook mogen deelnemers selfies maken met het kleurboek: ik laat het helemaal aan hun creativiteit over. Ik hoop uiteraard op een hoop leuke en inspirerende foto’s. Doe jij straks mee aan Het Reizende Kleurboek? Je kunt je foto’s dan ook op social media delen. We gebruiken hiervoor de hashtag #hetreizendekleurboek. Ben benieuwd naar de foto’s!

4 Responses

  1. Sanne

    Dit is echt een leuk idee om zo een reizende kleurboek laten rond te gaan. Ben benieuwd naar wie die binnenkort gaat. ;)

  2. Alice

    Oooooh dit vind ik wel echt een tof idee. Zo gaaf om met z’n allen een kleurboek vol te kleuren. Ik ben super benieuwd naar hoe hij uitziet als hij af is. Misschien dat ik me aanmeld :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.