Review: Collage voor volwassen

geplaatst in: Creatief & DIY | 7

Hoi allemaal,
Deze keer mocht ik een nieuw boek recenseren van BBNC Uitgevers – MUS Creatief, in dit geval het boek Collage voor Volwassenen. Waar moet ik dan aan denken hoor ik je vragen? Eigenlijk lijkt het het meeste op 3D-kaarten maken in het groot.

Wat zegt MUS Creatief zelf over dit boek?

Dit boek bevat alles om meteen aan de slag te gaan met een populaire hobby en kunstvorm: collage! Je vindt in dit boek tien prachtige, gedetailleerde projecten die de echte creatieveling in je naar boven halen. Duidelijke stap-voor-stap-instructies en knippagina’s met alle benodigde knipelementjes geven je alle handvatten om je eigen kunstwerken te maken. Je kunt de instructies nauwkeurig volgen of je eigen compositie maken met knipelementjes naar keuze. Het uitknippen van de elementjes zorgt tevens voor rust, zodat het een ideale bezigheid is om te ontspannen.

Voor je aan de slag kunt met dit leuke boek heb je een aantal materialen nodig, afhankelijk wat je van plan bent.

Benodigdheden:

 • Snijmatje
 • Hobbymesje
 • Schaartje
 • Lijm/potlood/liniaal
 • 3d foam / foamtape

Het boek:

Het boek begint met een uitgebreide uitleg hoe je aan je collageproject kunt beginnen, en wat de icoontjes betekenen. Het boek is zo gemaakt dat je als beginner er ook prima mee aan de slag kunt en het steeds een stukje moeilijker wordt zodat je lekker kunt priegelen. Wat ook erg praktisch aan dit boek is je kunt de knipvellen/snijvellen uit het boek halen er zit een handig scheurrandje in dit boek en dat is zeker een pluspunt. Het boek heeft een formaat van 30x30cm

Mijn eigen project:

Ik ben begonnen voorin het boek met het thema de zee. Nu had ik bedacht deze collage op een canvasdoek te maken. Natuurlijk had ik dat niet in huis dus hop op naar de dichtstbijzijnde Action!

Eenmaal  terug thuis ben ik gelijk begonnen met het schilderen van de achtergrond , even een nachtje laten drogen en de volgende dag heb ik mijn project afgemaakt met lekker knippen, snijden 3d foampjes opplakken en dus priegelen. Al met al een leuk resultaat om aan je muur te hangen of om als cadeau misschien wel weg te geven.

Ik vond het een superleuk project om te doen, dit boek zal ik regelmatig er nog wel eens bij pakken voor een leuk nieuw project!

Productinformatie.

ISBN: 9789045321653
Formaat: 302 x 300 x 13 mm
Gewicht: 833 gram
Aeuteur: Nicole Neven
Uitvoering: Paperback
Prijs: €14,99

Collage voor Volwassenen is onder andere te koop bij MUS Creatief en bij Bol.com.

Groetjes, Anika – Anika Kleurt

7 Responses

 1. nicole

  Wauw, ik ben onder de indruk. Wat een gedoe om dat netjes uit te snijden en zo. Het resultaat is prachtig. Zelf zou ik daar helemaal het geduld niet voor hebben.
  nicole heeft onlangs geplaatst…Problemen thuisMy Profile

 2. Sylvia

  Wat ziet dit er Cool!! uit zeg..ik ben meer een knutselaar wat sieraden betreft,.daar kan ik uren mee bezig zijn :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.