Review: Inspirerend Leven Bullet Journal

geplaatst in: Creatief & DIY, Winacties | 39

Onlangs kwam ik in contact met Inspirerend Leven. Als je deze website bezoekt zie je eigenlijk al meteen dat het hele thema in mijn straatje past. Spiritualiteit, lief zijn voor jezelf, hooggevoeligheid, mindfulness…Love it! En Inspirerend Leven heeft dus ook een eigen Bullet Journal. Vandaag vertel ik je er meer over.

Wat zegt Inspirerend Leven over de Bullet Journal:

Bullet Journaling’ is hot! En niet voor niets, want als je eenmaal je eigen weg hebt ontdekt in je Inspirerend Leven Bullet Journal voor al die dingen die je iedere dag weer ergens kwijt moet, dan wil je nooit meer anders. Maar wat is een Bullet Journal eigenlijk? Op het eerste gezicht gewoon een boekje vol met puntjes, maar een Bullet Journal is een volledig gepersonaliseerd organisatie systeem. Het idee van een Bullet Journal is, dat je het heel mooi bijhoudt, bijvoorbeeld met Handlettering en door het gebruik van mooie pennen en stiften. Je bent dus heerlijk mindful bezig met je dagelijkse afspraken en beslommeringen, waardoor die opeens een stuk leuker worden! Een Bullet Journal veel leuker en handiger dan die agenda in je telefoon, omdat het echt een persoonlijk document wordt…
Zo werkt een Bullet Journal: op de eerste pagina maak je altijd de index, waarin je bijhoudt wat je op op welke pagina schrijft (pagina’s nummeren is dus handig!) En daarna ga je aan de slag. Op iedere pagina komen zaken die voor jou belangrijk zijn. Dat kunnen to-do-lijstjes zijn, je agenda, week- of maandplanningen, tekeningen, ideeën, afspraken, noem maar op. Nu denk je vast: ‘Wordt dat geen rommeltje?’. Nee dus, want je werkt met de index, én met een legenda. Voor verschillende activiteiten heb je verschillende icoontjes (bijvoorbeeld voor een taak, een afspraak, een deadline, inspiratie of een idee), waardoor je een heel handig en overzichtelijk systeem krijgt.
Klinkt het ingewikkeld? Dat is het niet! Probeer het zelf uit met het Inspirerend Leven Bullet Journal en ontdek dat ook jij nooit meer anders wilt!

Onderstaand filmpje is van Inspirerend Leven zelf en geeft je een mooie eerste indruk van de Bullet Journal.

Mijn bevindingen.

Voor mij ligt de Inspirerend leven Bullet Journal. Wat me meteen al opvalt is de mooie, rustgevende cover. Er staan planten op (pluspunt!) en er is voor mooie, warme kleuren gekozen. Ik vind het een heel mooie Bullet Journal om te zien. De Bullet Journal heeft 192 pagina’s dus je kunt er heel wat lijstjes in maken voordat je hem vol hebt. Achterin de Bullet Journal zit een aantal pagina’s met tips en inspiratie. Ook wordt er uitgelegd wat een Bullet Journal precies is, wat keys zijn en hoe je het beste een index kunt maken. Tot slot is de Bullet Journal voorzien van 3 handige lintjes welke je kunt gebruiken als boekleggers. Handig!

Book Wishlist.

En dan ga ik aan de slag. Ik weet eigenlijk al meteen wat ik wil gaan maken: een boekenlijstje. Er zijn een paar boeken die ik heel graag wil hebben en het lijkt me leuk om daarvoor een mooi lijstje te gaan maken. Gewapend met pennen, tape en stiften ga ik aan de slag. Korte tijd later heb ik mijn eerste lijstje af. Ik ben lekker losgegaan met diverse soorten materialen: fineliners, een Stabilo stift, glitterpennen en uiteraard mag de tape ook niet ontbreken. Onder het genot van een bakkie thee en een handje chocoladekruidnoten maak ik van een grauwe, regenachtige dag een heel gezellige en creatieve dag. Heerlijk!

Enige puntje: sommige van de materialen drukken wel iets door. Hou daar rekening mee als je aan de slag gaat. Je kunt het schrijven bijvoorbeeld afwisselen met knip- en plakwerk. Via Google kun je een hoop leuke templates en printables scoren ;-)

Conclusie.

Inspirerend Leven is een mooie, nette Bullet Journal waar je heerlijk in kunt freubelen. De extra pagina’s met informatie zijn erg handig en met 192 pagina’s kun je aardig vooruit. De extra tips achterin vind ik erg handig. Hou je rekening met eventueel doordrukken van sommige materialen dan heb je echt een pracht van een Bujo in handen. Zeker een aanrader!

Productinformatie.

Naam: Inspirerend Leven Bullet Journal
Uitgever: AnkhHermes via VBK Media
Bedrukking: met stippen
Pagina’s: 192
Prijs: €11,99

De Inspirerend Leven Bullet Journal is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winactie! [gesloten]

In samenwerking met Inspirerend Leven mag ik zo’n mooie Bullet Journal weggeven aan één van jullie. Hiervoor hoef je niet veel te doen: plaats een comment met een geldig e-mailadres. Vertel me wat voor lijstjes jij graag maakt/zou willen maken in een Bullet Journal. Je maakt extra winkans door dit artikel te delen op je social media. Mocht je dit doen dan zie ik graag een link (of links) zodat ik het kan controleren. En that’s it!

Meedoen aan deze winactie kan tot en met 22 november aanstaande.
De winnaar of winnares ontvangt op 23 november een e-mail om adresgegevens uit te wisselen.

Enjoy!

 

39 Responses

 1. Myrthe

  Ik zou een lijstje maken met alle creatieve projecten die ik nog wil doen. Mijn haakprojectenlijstje, mijn kerstvoorbeireidingslijstje etc.

 2. Chantal

  I’m in! Ik heb een normaal notitieboek omgetoverd in een bullet journal, om eerst maar eens te zien of het geen opvlieging zou zijn. Maar ik doe het nog steeds en een echte bullet journal zou voor het nieuwe jaar erg welkom zijn :) Ik hou to-do-lijstjes bij, habit trackers, films die ik gekeken heb, kleding die ik gekocht heb en sportactiviteiten.

 3. Carola

  Het digitale tijdperk kent ook zijn beperkingen voor mij. Ik wil weer terug naar de papieren lijstjes en een papieren agenda weekoverzicht. In mijn mobiele telefoon verlies ik het overzicht. Dit mooie Bullet Journal zou een mooie uitnodiging zijn tot het maken van creatief vormgegeven lijstjes! Bijvoorbeeld lijstjes met de uitgekozen verfkleuren voor de kamers in mijn huis.

 4. Nicole Francesca

  OOOh die zou ik graag willen winnen…
  Wat ik ermee zou doen….
  Ik heb elke maand een doel wat ik zou willen loslaten of voor mezelf wens
  en hoe ik daar naar toe werk daar zo zo een mooi boekje geweldig van pas komen :love

 5. co

  ik ben vooral gek op lijstjes voor mijn vrije tijd, weekenden en vakanties…. wat ik allemaal wil doen, wat ik in de vakanties wil zien en ook als soort dagboek wat ik allemaal gedaan heb.

 6. Daan

  Ik ben gek op lijstjes maken. Bijv voor het weekmenu, boodschappen, kerstcadeautjes, to do lists en ga zo maar door. Je kan nooit genoeg lijstjes hebben.

 7. Eline

  Ik wil graag meedoen aan deze winactie. Het buletjournal zou ik dan gebruiken om bij te houden wat ik lees. Maar ook een emotie en gedachten logboek bijhouden.

 8. Melanie Bulckaert

  Ik Heb groene vingers en ben dol op bakken! Waarover ik in mijn bullet journal lijstjes zou maken, is dus niet moeilijk: alle toffe receptjes oplijsten die ik hier en daar los tegenkom (zodat ik niet weeral moet gaan denken: “waar vond ik ook alweer dat Bretoense appeltaartrecept”?
  En -tot groot ongenoegen van mijn vriend 😅- komen er vanzelfsprekend lijstjes in over alle planten waarmee ik ons huisje verder zou opvrolijken én kan de journal als moestuinplanner dienen!

  Ik word er nu al helemaal vrolijk van! ☺️

 9. Inge

  Ik zou graag mijn uitgaven en inkomsten bijhouden. Dit doe ik nu op losse blaadjes, maar om het echt mooi bij elkaar te houden lijkt me leuk én handig!

 10. Maaike tH

  Leuke video! Ik zou graag lijstjes willen maken over mooie gedichten, liedjes en boeken. Ik vind het zo leuk omdat soort lijstjes terug te lezen…

 11. Dilara

  Ik zou lijstjes maken van dingen die ik ooit in het leven wil gaan doen en lijsten om beter men best te doen op de universiteit en deze allemaal decoreren natuurlijk!

 12. Kristel brouwers-dijkhuizen

  Ik heb het leven meer leren waarderen door verschillende omstandigheden dus ik heb andere soort lijstjes natuurlijk een bucket list maar bij mij staat er bovenaan toch echt geniet van.elk moment en doe wat je gelukkig maakt meer heb je niet nodig

 13. A.

  Tijd voor rust en creativiteit, dus doe ik mee met dit leuke idee 👍🏻🎁😉

 14. Kelly Groen

  Wat is je review over dit boek leuk geschreven! Ik ben nieuwsgierig haha en maak ontzettend graag kans!

  Fijn weekend!

 15. Yvonne Drenth

  Wauw, die ziet er heel mooi uit! :D
  Ik houd graag lijstjes bij van welke seizoenen/afleveringen ik van bepaalde series al gezien heb, gelezen boeken, de ontwikkelingen bij het afvallen, enz.!

 16. Kim Stolk

  Ik maak echt van alles lijstjes! Boodschapjes, todo lijstjes, verjaardagskadootjes enz enz

 17. Leandra

  leuk en vooral handig boekje. Een heel nieuwe invulling van het ouderwetse notitieboekje. Ik maak diverse lijstjes, dagelijks. Mijn man plaagt mij er zelfs mee. Regelmatig zegt hij ‘maak anders even een lijstje’. Dat doe ik dan en vervolgens raak ik mijn lijstjes kwijt. Niet handig. Het lijstje wat ik hier o.a in zou maken is een lijstje met dingen die ik ooit hier in huis nog wil hebben. Een ‘House-Wish-List’, een Short-Term en Long-Term-Goals. en natuurlijk de meer praktische lijstjes, de to-do en boodschappenlijstjes.

 18. Vyella | VYELLA.NL

  Ik ben een groot fan van lijstjes. Lijstjes wat er allemaal nog in huis moet gebeuren. Een lijstje voor mee naar de supermarkt. Een lijstje wat er allemaal mee moet op vakantie, ga zo maar door :D Dit handige bullet journal is daarom écht wat voor mij!

 19. Susan

  Fijne review, ik heb op de één of andere manier een beetje angst voor een Bullet Journal. Komt denk ik doordat het vaak iets “drukkere” boekjes zijn, leidt mij meer af. Maar doe wel graag mee aan de winactie, want wil ‘m wel graag uitproberen. Net als met eten: als je ‘t niet geproeft hebt, mag je ook niet zeggen dat je ‘t niet lust. Haha.

 20. Felice

  Ik vind het een heldere revieuw en het bullet journal ziet er prachtig uit. Toch doe ik niet mee, ik gun hem iemand die er optimaal van gaat genieten! Ik werk te vaak met kleine papiertjes met lijstjes die ik daarna weg gooi. And old habits, slowly die…

 21. Lodi

  Ik lees steeds meer over de bullet journal en al ben ike echt nog van de ouderwetse agenda, deze is wel erg mooi en inspirerend. Daarom doe ik graag mee met de win actie.

 22. Farah

  Wat een geweldige bullet journal! In een gezin vol adhders is plannen het enige wat je er door heen kan slepen, Ik heb veel verschillende planners maar zo een mooie is toch pareltje die iedereen graag zou willen hebben.

 23. Linda Raaijmakers

  Ik zou hier graag mijn “sportprestaties” bij willen houden. Onze tweeling mag vanaf 26 november naar school en ik ga dan ondanks de cyste in mijn hoofd oefenen voor de avondvierdaagse. Zo kan ik overzichtelijk voor de arts bijhouden hoe mijn lichaam overal op reageert, maar wel op een voor mij leuke manier :D

 24. Rinette - GeldVoorNop

  Wat een prachtige bullet journal! Ik zou graag lijstjes maken van verschillende dingen. Zo vind ik het leuk om bij te houden welke films ik heb gezien in de bioscoop en hoe het gaat met mijn weg naar een gezonder leven. (afvallen en sporten) Ook het bijhouden van mijn blog zou ik goed kunnen doen met behulp van de bullet journal. Dan kan ik leuke lijstjes maken van onderwerpen om over te bloggen.
  Rinette – GeldVoorNop heeft onlangs geplaatst…Geld Terug Acties – November 2017My Profile

 25. Anne

  Hoi!
  Wat een prachtig exemplaar. Ik zou hem willen gebruiken om dromenlijstjes te maken en deze om te zetten in stapsgewijze plannen om ze uit te laten komen. Een mooie bundeling dus! Mooie verzameling om het proces te zien en fijn en heerlijk om je meest uiteenlopende gedachten/dromen een plekje te geven :-)!
  Liefs Anne

 26. Anita H.

  Boodschappenlijst, klussenlijst, checklisten. Ik ben vaak in de weer met lijstjes en nog gaat het .mis…

 27. Stacey

  Ah zo leuk!! Ik wil binnenkort beginnen aan een boeken challenge, hier staan dan verschillende onderwerpen van boeken in die je dan kan lezen. Bijvoorbeeld, lees een boek met in de titel een seizoen. Zo leuk om op die manier bezig te zijn!

 28. Marjan Polet

  Ik zou er een.lijstje in maken van wanneer iedereen moet werken en ook veel ruimte zou in plannen voor leuke dingen..mijn hobby is kleuren dus dit zou een kleurrijk geheel worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.