Terugblikken en vooruitkijken: 2017-2018

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Hela,
Vandaag is de allerlaatste dag van 2017. Een mooi moment om eens, net als honderdmiljoenmiljard andere bloggers, terug te blikken op 2017. En als we dan toch bezig zijn wil ik er ook meteen een glazen bol bij pakken en alvast voorzichtig een blik op 2018 gaan werpen. Lees je mee?

2017.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: 2017 was niet mijn beste jaar. Er waren echt veel mooie, leuke momenten: zo zie ik mijn familie tegenwoordig weer veel vaker, en daar ben ik erg blij mee. Ik kwam met Passion 2 Create in een tijdschrift te staan en daarmee kon ik gelijk één van mijn bucketlist wensen afstrepen. Ik vond het erg leuk om te zien dat mijn DIY artikel op enkele pagina’s gepubliceerd is, ik voelde me zelfs een beetje trots haha. Verder leerde ik een beetje darten en deed ik zelfs mee aan een wedstrijd. En verrek, ik eindigde niet eens als laatste, woohoo! Ook heel leuk: ons rooie draakje Floki kwam bij ons wonen. Wat is het toch een heerlijk beestje, een echte rooie zoals wij hier zeggen. Floki kan echt donderstenen zoals alleen een rooie dat kan, maar hij is ook ontzettend lief, kroelerig en aanhankelijk. Floki laat zich door iedereen optillen en kroelen, het is echt een allemansvriendje. Ruben sleept hem regelmatig mee naar boven, ze gaan dan samen in zijn bedhut boekjes lezen en gamen. En Floki gaat er dan lekker bij liggen knorren. Heerlijk!

Mindere momenten.

2017 had ook mindere momenten. Ons gezin staat door de vele stress onder druk en dat komt er bij mij nu allemaal uit. Dat heb je in eerdere blogs kunnen lezen. We hebben een time-out ingelast om rust te kunnen creëren en ik weet nog niet hoe dat het straks verder gaat. Met wat geluk redden we het en blijven we samen. Maar we hebben samen ook afgesproken, dat als het niet gaat dat het niet gaat. Dan gaan we knopen doorhakken. We willen namelijk wel reëel blijven. En we gaan liever als goede vrienden verder dan geforceerd samen blijven, met een vechtscheiding als gevolg. Dat willen we absolúút niet. Op dit moment gaat het redelijk: de rust doet ons allemaal goed. Wel merk ik dat alles voor mij heel abstract aanvoelt, heel surrealistisch. Hopelijk trekt dat gevoel nog bij want ik vind het niet erg prettig. Verder zag ik dit jaar de nodige kilo’s er terug aankomen. Door de stress. Vreselijk vind ik dat, we gaan met de psycholoog kijken of ik niet stiekem toch een eetstoornis heb ontwikkeld.

Dit jaar zag ik hoe 2 van mijn jeugdvriendinnetjes hun moeder verloren. Heel bizar was dat en het zette me echt weer met beide benen op de grond. Ik heb mijn beide ouders nog gewoon en ik heb zelfs nog een opa. Prijs jezelf gelukkig met wat je hebt want echt, het kan zo voorbij zijn. Heftig!

Erkenning.

2017 was ook een jaar waarin we keihard hebben geknokt voor ons kind. Voor erkenning. Ik schreef hier eerder al wat over op mijn blog en ik ben blij om te zien dat het nu eindelijk goed gaat met Ruben. Op school zijn ze goed bijgetrokken en zien ze nu ook dat hij meer is dan een zwakke citoscore. Dat stukje erkenning vond ik heel belangrijk. Als we niet hadden doorgezet dan had Ruben wellicht zelfs van school gemoeten. En nu heb ik een vrolijk kind met twee heel fijne juffen die hem goed aanvoelen. Ruben ontwikkelt zich heel erg goed, op sommige vlakken loopt hij zelfs voor. Ook met zijn Autisme en ADHD redt hij het nu prima. Alle goden wat ben ik trots op ons manneke.

Passion 2 Create.

Mijn blog heeft het in 2017 heel erg goed gedaan. We kregen meer bezoekers, leuke reacties en er waren weer diverse mooie samenwerkingen. Mocht je meer over mijn blogplannen willen lezen dan kun je dit artikel eens lezen. Ons team veranderde ook in 2017: Jodie stopte met bloggen en Joella, Anika en Corine zijn bij ons team gekomen. Blogger Annelieke is momenteel met zwangerschapsverlof <3

2018.

2017 was een jaar met pieken, maar ook met flink wat dalen. Een echte rollercoaster dus. Gevoelsmatig ben ik blij dat ik dit hoofdstuk vannacht mag gaan afsluiten. Ik ben hard toe aan een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een fris, nieuw hoofdstuk. Ik ga hard aan mezelf werken in 2018. Ik ga voor het eerst in mijn leven in therapie, praten met psychologen en ga er alles aan doen om terug sterker te worden. Het zal een lange weg gaan worden, denk ik, maar het gaat helemaal goedkomen. 2018 wordt míjn jaar.

Terug naar mijn roots.

In 2018 ga ik niet alleen met allerlei heavy shit aan de slag. Zo heb ik ook wat leuke, mooie dingen om naar uit te kijken. Ik begin eind januari met een nieuwe make-over: mijn haar wordt knalpaars en ik krijg straks een andere bril. Ik heb eerder al besloten om toch weer wat alternatiever te gaan worden, het past meer bij me. Deze wens ga ik in 2018 uitvoeren. En om nog eventjes in dit straatje te blijven: ik wil in augustus 2 dagen naar Castlefest toe. Ik moet alleen nog een slaapplek zien te regelen voor mezelf. Ik kijk er nu al naar uit! De sfeer, de muziek, de mensen….zalig. En om het nog leuker te maken: ik mag aankomend jaar bij een vriendin in Zweden komen logeren. Ik ken haar nog uit de tijd dat ik mijn eerste, Paganistische forum had. Ze woont tegenwoordig midden in de natuur en ik kijk er nu al naar uit. Die omgeving, de rust, de natuur, de dieren…het is precies wat ik nodig heb. Nu nog even €1000,- bij elkaar zien te sparen voor de reis en dergelijke. Fingers crossed!

Hoop.

Als ik nu terug kijk op dit jaar, en vooruit kijk naar 2018, is het eerste wat er in mij opkomt Hoop. Alles komt goed. Ik heb mooie dingen om naar uit te kijken. Ik geniet ondanks mijn thuissituatie toch nog steeds van alles om mij heen en ik voel me dankbaar, gesterkt. 2017 was een les en ik heb er lering uit getrokken. Kom maar op met dat nieuwe jaar, ik ben er klaar voor. Hey ho, let’s go!

Ik wens jullie allemaal een mooi, gezellig, gelukkig en gezond 2018 toe. Dat er wensen vervuld mogen worden, mooie nieuwe hoofdstukken worden geschreven en dat het jaar jullie maar veel moois moge brengen. Skål!

 

 

 

4 Responses

  1. Frederique

    Wens jullie veel moois in 2018. Wat goed dat het goedgekomen is met de school van Ruben. Dat is natuurlijk wel een hele mooie ‘up’ van 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.