Sandy’s boekenlijstje – winter 2018

geplaatst in: Boeken | 10

Hela,
Welkom bij mijn eerste blogartikel van 2018. De afgelopen dagen hebben we genoten van vuurwerk, oliebollen en glühweintjes, en vandaag ga ik weer lekker aan de slag op het blog. Ik wil het nieuwe jaar graag beginnen met mijn boekenlijstje voor de komende periode. Ik heb de afgelopen tijd enkele boeken gekregen welke ik ook allemaal wil gaan lezen. En er zit wat moois tussen, als je het mij vraagt… ;-)

© Stephen King Books

Schone Slaapsters – Stephen en Owen King.

In het Amerikaanse stadje Dooling, waar een vrouwengevangenis het enige gebouw van betekenis is, breekt een vreemde ziekte uit. Alle vrouwen die in slaap vallen, worden langzaam ingekapseld door iets wat lijkt op spinrag, tot er een cocon om hun hoofd is gevormd – en ze worden niet meer wakker. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in Dooling ontwricht. Het is eten of gegeten worden.
Schone slaapsters wordt bevolkt door vele memorabele personages. Zo is er Clint, de vrouw van Lila, die als psychiater van de vrouwengevangenis probeert om het kwaad buiten de deur te houden. De gevangenen die elk met hun eigen achtergrond en verhaal trachten de wonderbaarlijke situatie naar hun hand te zetten. En dan is er nog de raadselachtige Evie, de enige vrouw die in slaap kan vallen en ongeschonden weer wakker wordt. Niemand weet waar ze vandaan komt en over welke bijzondere gaven ze beschikt.
Iedereen in Schone slaapsters wordt op de proef gesteld en gaat tot het uiterste om te overleven. Maar is het genoeg om een catastrofe af te wenden? Stephen King en Owen King hebben een meeslepende roman geschreven die alles op scherp zet, en waarin ze meesterlijk laten zien wat er kan gebeuren als de temperaturen in de samenleving verder en verder worden opgevoerd.

Ik heb de Engelstalige versie van dit enorm dikke boek. Nu ben ik zelf een vrij trage lezer dus ik denk dat ik alleen met dit boek al een hele tijd zoet ga zijn. En ik kijk er enorm naar uit! Overigens: ik heb een Limited Edition in huis, daar kwam ik na aankoop pas achter. Ook blijkt deze versie er in vier verschillende covers te zijn: de covers zijn bedrukt met een glanzend blauwe tijger, slang, mot of vos. Ik heb de versie met daarop de tijger. Nice!

Noorse Goden – Neil Gaiman

Van de auteur van de cult-serie American Gods
‘Door oude Noorse mythologie te combineren met de stijl van de 21e eeuw, weet Gaiman een geheel genre nieuw leven in te blazen voor de moderne lezer.’ – Newsweek

Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

Als Paganist ben ik zeer geïnteresseerd in alles wat met Noorse Mythologie te maken heeft. Ik wil hier alles over leren. Ik vroeg dit boek daarom met Sinterklaas en jawel, ik kreeg hem. Super tof! Ik kijk er erg naar uit om dit boek straks te kunnen gaan lezen.

De dood in de ogen – Tess Gerritsen.

‘Dit is zinloos. Natuurlijk is je vader dood.’ Willy’s vader is een van de vele vermisten die de oorlog in Vietnam heeft opgeleverd. Sinds 1970, het jaar waarin zijn vliegtuig vlak bij de grens met Noord-Vietnam boven Laos is neergehaald, heeft niemand meer iets gehoord of gezien van ‘Wild Bill’ Maitland. Dood? Willy heeft het nooit kunnen accepteren, en nu haar moeder stervende is, besluit ze een laatste poging te wagen. In Vietnam komt ze aanvankelijk geen millimeter verder. En niet alleen ontsnapt ze ternauwernood aan een aanslag, de autoriteiten werken haar aan alle kanten tegen. Pas wanneer ze in aanraking komt met Guy Barnard, een ex-militair met een onduidelijk verleden maar waardevolle connecties, komt er een beetje schot in de zaak. Een zaak waarin een dode meer of minder niet blijkt te tellen.

Het was mijn jongere zusje die mij een jaar of wat terug besmette met het Tess Gerritsen virus. Inmiddels heb ik dan ook een aardig aantal boeken van deze geweldige auteur in mijn collectie. Nieuw is De dood in ogen. Dit boek kreeg ik tijdens kerst, het was een cadeautje van mijn kerstlootje. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar dit boek en kijk er naar uit om hem, in het gezelschap van een bak thee, lekker te gaan lezen.

Keuzes.

De grote vraag is nu, met welk van deze boeken ga ik straks beginnen? Begin ik in Schone Slaapsters? Of ga ik toch voor Noorse Goden? En tja, Tess Gerritsen lonkt ook naar me….. Ik ben nu nog in een ander boek bezig dus ik heb nog heel even om er over na te denken. Maar, eerlijk is eerlijk: ik kan niet zo goed kiezen, haha. Het liefst wil ik ze allemaal tegelijkertijd lezen. Ik denk dat ik maar gewoon heel erg old school iene miene mutte moet gaan doen…Ik heb in ieder geval een leuk boekenlijstje voor de komende periode: de komende tijd ben ik, net als de schone slaapsters, zelf in een coconnetje te vinden: samen met mijn boeken. Wat zijn jouw leesplannen voor de komende periode?

 

10 Responses

  1. Susan

    Sowieso Tess Gerritsen, haha! Haar boeken slepen me altijd heeelemaal mee en kan het dan ook niet wegleggen.

  2. Wanda

    Ik zou voor Tess Gerritsen gaan maar dat komt vooral omdat ik fan van haar boeken ben en niet zoveel heb met het genre van de andere twee boeken. Veel leesplezier in ieder geval!

  3. Lodi

    Goede boeken als ik het zo lees, ik lees erg veel maar ken deze schrijvers nog niet. Leuk, zo krijg ik weer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.