Dit was…januari 2018

geplaatst in: Persoonlijk | 13

Hallo allemaal, wat fijn dat je hier bent…! Welkom bij het eerste maandverslag: januari 2018. Zoals je wellicht wel hebt gezien sloot ik december 2017 niet met een maandverslag af maar met een algemene terugblik over het hele jaar. We hebben januari 2018 inmiddels ook al weer afgesloten en dus kan ik nu weer een boel leuke, nieuwe fotomomenten met je delen. Vandaag bespreek ik de afgelopen maand, lees je mee?

4 januari 2018. Thuis zijn we inmiddels goed bekomen van Oud en Nieuw. Ik ben druk bezig met het opruimen van de kerstspullen. Floki blijft graag bij mij in de buurt en ligt heerlijk opgekruld te slapen. Ik smelt zo hard als ik dit soort dingen zie <3

 

Hoera, ik heb een nieuwe bril! De vorige vond ik helemaal niet mooi. Deze past veel beter bij me. Hij is, afhankelijk van hoe het lichte er op valt, afwisselend blauw en roze. I like it! De bril komt overigens van de Hans Anders. Ik ben benieuwd hoe hij gaat staan bij mijn nieuwe paarse kapsel. Op 7 februari komt de kapster…..

 

7 januari: Ruben is met mijn zusje, zwager en neefjes naar de film en dat geeft mij een paar uurtjes vrij. Ik besluit om dit boek te gaan recenseren. Je kunt de recensie hier terugvinden.

 

13 januari: mijn Monstera Monkey Mask, links bovenop de kast, begint eindelijk een beetje uit te lopen. Ik kocht hem vorig jaar als een behoorlijk verwaarloosd plantje maar nu lijkt hij dan toch eindelijk helemaal happy te zijn. Yay!

 

15 januari. Blue Monday. De dag leek goed te beginnen maar al snel heb het ene pechvoorval na het andere. Niet normaal meer! Ik besluit om met Ruben de taartjeswinkel in te duiken. Ik regel troostvoer voor ons tweetjes, en oei wat was het lekker. Het taartje was een Crème Brulee taartje en zeker voor herhaling vatbaar.

 

17 januari. Hoera! De kinderen uit groep 3 krijgen hun letterdiploma uitgereikt. Dit wordt gevierd met kinderchampagne en cake met slagroom (juf Ank, kom er maar in, haha) en het is één groot feest in de klas. Super!

 

Bij thuiskomst uit school blijkt er post voor mij te zijn afgegeven bij de buren. Het is een pakketje met diverse soorten edelstenen. Ik ben er helemaal gelukkig mee. Deze staaf Fluoriet ga ik binnenkort in een ecosysteem verwerken met mos en misschien een klein plantje er bij <3

 

18 januari. Het stormt buiten. En flink ook, het is de zwaarste storm in tijden. Ik laat Ruben overblijven en breng de dag bij vriendin Anika door. We kleuren, kletsen en kijken naar filmpjes van de storm. We zien mensen over straat waaien, evenals Dixie toiletten. We zien huizen hun dak kwijtraken en enorm grote bomen ontworteld raken alsof het twijgjes zijn. Wij zijn zelf vooral heel erg blij dat we binnen zitten ;-)

 

25 januari. Ik lig in bad als ik achter mij de badkamerdeur zachtjes hoor kraken. Hij zat blijkbaar niet goed dicht en dat is voor Floki een gouden kans om de badkamer binnen te dringen. Hij gaat op de rand van het bad zitten. Hij speelt met water en badschuim en vermaakt zich opperbest. Wat een leuk gezicht =D

 

In de nacht van de 25e op de 26e word ik ziek en krijg ik last van migraine. En flink ook. Ik meld me ziek en blijf de rest van de dag zoveel mogelijk in bed liggen. In de avond voel ik me een soort van minder lamlendig en met behulp van een dikke pijnstiller reizen we naar Barneveld. Mijn zwager is 30 geworden dus ik wil hem gaan feliciteren. En ik wil sushi van mijn favoriete afhaal. Dat weekend blijft Ruben logeren dus kan ik de volgende ochtend, eenmaal terug thuis, gelukkig heel goed bijslapen. En ik heb het nodig ook want ik ben de rest van het weekend behoorlijk lam van de pijn.

 

Hoera, plantenpost! Even vergeet ik de pijn in mijn lijf en heb ik wat afleiding. Ik ontving een hele mooie Orchidee van Het Beste Van De Kweker. Hier vertel ik binnenkort meer over… :-)

 

29 januari: ik lig op bed een Engelstalig boek te lezen, als ik ineens aan mijn gelaatstrekken voel dat ik mijn Natural Resting Bitchface op heb staan. Voorzichtig pak ik de camera, lees nog gauw een stukje en maak ondertussen wat foto’s. Dit was het resultaat. Wat ben ik een serieuze lezer zeg, jeetje!

 

En tot slot een foto van mijn Scindapsusplant. Wat vind ik dit een schoonheid! Het is een hangplant en ik hoop dat ie snel mooi vol met van die mooie bladeren hangt. Cannot wait.

 

EMDR therapie.

De maand januari sluit ik uiteindelijk vermoeid af. Afgelopen weekend was ik ziekjes en had ik last van migraine aanvallen. Ik ben deze week ook begonnen aan mijn EMDR therapie. Ik had wel begrepen dat het pittig zou zijn, maar na de eerste sessie voel ik me echt helemaal leeggezogen. En verward. Ik had nooit verwacht dat ik dit fysiek zó intens zou voelen. Ik kan wel janken. Ik besluit dat het even helemaal klaar is. Het harde werken thuis, de zorgen voor mijn kind, therapie hier, fysio daar. Ik ben alleen maar bezig, bezig en nog meer bezig. En tussendoor komen die migraine aanvallen er nog bovenop….Ik kan niet meer, mijn lijf en hoofd doen vreselijk veel pijn en ik voel me extreem vermoeid en verdrieig. Ik bel de teamcoach van mijn werk om me, voor voorlopig, even helemaal ziek te melden en besluit om mezelf voorlopig op de eerste plaats te gaan zetten. RUST wordt het magische woord voor de volgende maand.

Januari was op zich best een leuke maand, maar wel een maand met aan het einde een erg pittige afsluiter. Ik ben benieuwd wat februari me allemaal gaat brengen…tot blogs!

13 Responses

 1. karin

  zelf ben ik nooit zo blij als de kat de badkamerdeur open doet terwijl ik in bad zit, de gang is zooooo koud brrr. Maar wat een schatje is het, ik vind rosse katten prachtig!

 2. Kristof

  Oooh, Creme Brulee taart heb ik nog nooit gegeten! Ik ga ineens het recept opzoeken en het eens maken. Mijn vrouw wordt gek als ik dit op tafel zet!

 3. Tom Outdoor

  Ik zelf vind het altijd leuk om zo iemand zijn bezigheid te lezen.
  Dan leer je mensen beetje van kennen en inschatten.
  Leuke kat!

 4. Mir

  Leuke foto’s, ook van je katje. De ene van jou vind ik eigenlijk juist wel heel mooi, dat serieuze.

 5. sammie

  Oh die Monstera staat nog op mijn wishlist, vind ik ook zo’n leuk plantje om te zien! Sushi is altijd een goed idee :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.