Wat ik nog wil leren op creatief vlak

geplaatst in: Creatief & DIY | 11

Ik ben een redelijk creatief mens: ik heb aardig wat hobby’s (gehad) en kan met de meeste materialen redelijk goed overweg. Op dit moment heb ik een kast vol met allerlei soorten hobbymaterialen, heb ik een paar leuke hobby’s en zijn er, geloof het of niet, ook nog steeds enkele wensen. In 2016 schreef ik hier ook al eens over. Er zijn een paar leuke, creatieve dingen die ik graag nog eens zou willen leren. Vandaag wil ik opnieuw daar eens wat meer over vertellen.

Werken met Distress Ink.

Ik heb de potjes met Distress Ink al op verschillende beurzen voorbij zien komen. En ook in hobbywinkels heb ik ze al eens gespot. Met deze inkt kun je heel mooi, verweerde looks en kleurverlopen maken in bijvoorbeeld je scrapwerkje of je mixed media artwork. Mocht je het niet kennen: op het blog van De Postfabriek wordt alles duidelijk uitgelegd en zijn er diverse voorbeeldfoto’s te vinden. Ik vind het er schitterend uit zien en heb al eens op het punt gestaan om wat van dit spul in huis te halen. Toch is het er nooit echt van gekomen. De prijs hield me toen een beetje tegen. Toch lijkt het me leuk om dit eens te gaan proberen.

Mijn kleurtechnieken verbeteren.

Al met al vind ik mijzelf geen heel slechte kleurder, maar ik weet dat er meer in zit, dat ik meer kan dan wat ik nu laat zien. Het afgelopen half jaar stond het kleuren op een wat lager pitje, maar dit jaar wil ik er echt weer meer tijd en liefde in gaan steken. Ik ga met behulp van Youtube filmpjes kijken of ik mezelf wat nieuwe kleurtechnieken aan kan gaan leren. Zo wil ik heel graag leren hoe ik achtergronden van kleurplaten mooi in kan vullen. En ik wil leren hoe je bijvoorbeeld spiegelende oppervlaktes, huid en edelstenen mooi in kunt kleuren. Als de tijd en financiën het gaan toelaten wil ik dit jaar graag eens een kleurworkshop gaan volgen.

Leren haken.

Ik roep het echt al jaren, en een aantal jaar terug heb ik al eens een halve poging gedaan: ik wil dolgraag leren haken. En breien, dat ook. Maar het komt er steeds maar niet van. Ik heb al geprobeerd om het via Youtube filmpjes te leren, maar dat werkt bij mij blijkbaar niet. Ik heb het liefst iemand (met geduld) naast me zitten die het me stap voor stap uitlegt. Zodat ik alles voor me zie en het op die manier na kan doen. De wolletjes liggen klaar, de naalden liggen klaar. Nu de rest nog, haha.

Aan de slag met wol.

Ik heb een zeer creatieve vriendin: Jodie. En Jodie maakt serieus de allermooiste dingen, en dat met natuurlijke materialen. Ik geniet iedere keer weer van alle prachtige foto’s die zij op haar Instagram deelt. Jodie werkt veel met wol. De wol haalt ze o.a. bij schapenboeren, ze kleurt en bewerkt ze helemaal zelf en daarna maakt ze er ook nog eens geweldig mooie dingen mee. Ik vind wol erg leuk, met dank aan de opleiding dierverzorging die ik heb gedaan. En ik zou, net als Jodie, wel eens iets met wol willen gaan doen. Ik weet nog niet wat (want je kunt echt keiveel dingen maken met wol!) maar ooit…ooit..ga ik iets heel wolligs maken.

Zoals je ziet, ik heb nog genoeg te leren op creatief vlak. En ik heb ook nog genoeg liggen waar ik nu toch echt eens wat mee wil gaan doen. Ik had voor mezelf al bedacht dat ik mezelf dit jaar toch écht wat meer tijd ga gunnen om nieuwe hobby’s te ontdekken en zoals het er nu naar uitziet gaan dat deze hobby’s worden. In 2016 wilde ik al leren haken, nu nog steeds. En ik blijk een woltic te hebben ontwikkeld, haha. Ik ben benieuwd wat 2018 mij op creatief vlak gaat brengen. Heb jij nog een leuke tip voor me? Of wil je me over jouw hobby vertellen? Deel je tip of verhaal gerust in een comment, vind ik erg leuk!

11 Responses

 1. Joella van den Broek

  Dit jaar staat er op mijn doelen lijstje dat ik weer meer creatief wil zijn, en kleuren is er een van.
  het lijkt mij net als jou leuk om meer kleurtechnieken te leren en er vaker mee bezig te zijn.
  net als jou ga ik dus voor het kleuren!

 2. Marleen de Keyzer

  Zo leuk dat je zo creatief bent. Ik teken en schilder zelf ook graag, zo ontspannen! Distress inkt ken ik nog niet, maar het klinkt tof. Leuk om eens uit te proberen. Mijn huisgenootje doet veel met Aquarelle en daar ben ik me ook meer in gaan verdiepen. Inmiddels grote fan! :)

 3. Leonie

  Haken is heel leuk! Ik heb het een paar jaar geleden geleerd en het blijft leuk om te doen.
  Ik heb ook 4 stuks distress oxide liggen, maar ik durf niet te beginnen, bang dat ik er heel slecht in ben haha.

 4. Frederique

  Ik houd erg van inkt, Distress kende ik nog niet. Ik ben een slordige kunstenaar maar ik geniet er enorm van en ik ga altijd los (vooral tekenen, collages, schilderen, schrijven – niet zo van wol en textiel) ik leg mezelf geen grenzen op en probeer altijd rare nieuwe dingen uit. Dat pakt soms heel goed uit maar meestal dramatisch haha
  Frederique heeft onlangs geplaatst…Top 10 films voor foodiesMy Profile

 5. jacqueline

  Voor de Distress inkt zou je eens op Amazon.de kunnen kijken daar zijn ze vrij goedkoop …4 potjes voor ong 12 euro ;) ….
  Voor kleurtechnieken raad ik je het boek van Helen Elliston aan .. Hier staan verschillende technieken en oefeningen in .. Zowel met text als stap voor stap foto… deel 2 bespreekt ze zelfs de kleurnummers :) :) ….

  Ach en het haken … Vond het ook erg leuk om te zien wat iedere kon maken ben bezig gegaan met youtube filmpjes en lid geworden van verschillende facebook groepen … Ben er helaas alleen een volle kelder met acryl en katoen mee opgeschoten ….

  En zo blijven we bezig :) ….

  Miss is dit ook wel iets leuks voor jou … Via aliexpress hebben ze nu Diy dollhouse .. Hier ga je bezig een mini kamer te maken incl borden etc etc etc alles is miniatuur…. ,,De bedoeling is dat je zelf dus alles in elkaar zet en lijmt schildert etc etc etc … Vond het zo leukkk Dus heb me een set besteld eens kijken of dit een nieuwe hobby voor mij erbij word : En misschien ook wel voor jullie :) :)
  Weet niet of je links toestaat maar miss is het ook leuk voor jou ;)

  https://nl.aliexpress.com/item/Assemble-DIY-Doll-House-Toy-Wooden-Miniatura-Doll-Houses-Miniature-Dollhouse-toys-With-Furniture-LED-Lights/32830541288.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.SOUJOo

 6. Lisette van de Logt

  Ik herken me er helemaal in. Zoveel leuks te ontdekken inderdaad! Ook ik heb het liefst iemand die me exact voordoet hoe nu te komen tot hetgeen er in mijn hoofd zit… Best wel eens lastig. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.