Vanaf het begin in 2012 tot en met maart 2016 heb ik altijd met een vast, wisselend team gewerkt. Echter is in de praktijk gebleken dat dit niet zo goed werkt. Wel blijf ik regelmatig de vraag krijgen van mensen of zij mogen komen bloggen voor Passion 2 Create. Eénmalig of meermaals. Ik heb daarom besloten om het ‘vaste team’ om te zetten naar een club gastbloggers. Hieronder leg ik uit wat gastbloggers zijn en hoe jij ook gastblogger kunt worden.

prijsvraag blog kleurboeken close up

Hoe werkt het gastbloggen

Het is heel simpel: als jij graag een gastblog wil laten publiceren kun je me contacteren op sandy@passion2create.nl of via het contactformulier en me je idee voor een gastblog voorleggen. Ik zal dan kijken of dat jouw idee past binnen de thema’s van Passion 2 Create. Zo ja dan stuur ik je enkele instructies door en kun jij je gastblog gaan schrijven. Je stuurt me het artikel samen met nette, mooie foto’s toe en ik zorg ervoor dat je gastblog wordt gepubliceerd. Ik loop het artikel na op eventuele spelfoutjes, zorg ervoor dat de SEO kloppend is en kies de juiste tags voor je artikel. Je mag je artikel voorzien van je eigen naam of een pseudoniem en je kunt er een linkje in verwerken naar je eigen website of social media. Bijvoorbeeld: ‘dit artikel is geschreven door Sandy – kijk ook eens op mijn Instagram‘ of ‘groetjes, Sandy

Gastblog of advertorial

Een vraag die ik vaak krijg van mijn volgers is of zij een stukje mogen schrijven over hun website of webshop. Ja dit mag, maar dit soort artikelen wordt niet als gastblogs gezien. Wanneer jij een stuk tekst aanlevert met als doel je website of webshop te promoten wordt dit een advertorial genoemd, ook als je dit subtiel vermeldt in je verhaal. Voor het laten plaatsen van een advertorial vraag ik een vergoeding. Houd er s.v.p wel rekening mee dat ik verplicht ben om er bij te vermelden dat het om een advertorial gaat. Dit kan op verschillende zeer subtiele manieren maar ik móet het doen, anders overtreed ik de mediaregels. Gevolg is dat ik een boete kan krijgen en dat Google mijn blog lager gaat ranken. Wil je graag een commerciële samenwerking met mijn blog? Op deze pagina kun je meer informatie terugvinden.