Maak je eigen kaart

geplaatst in: Creatief & DIY | 4


Origineel en leuk om te maken! en om te geven natuurlijk :wink:

Wil jij weten hoe ik kaarten maak? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig:

 • Kaart + envelop
 • Scrap papier
 • Lintjes
 • Stickers om de kaart op te fleuren
 • Apparaat om gaatjes te maken (ik heb zelf gewoon een gaatjesmaker voor een riem gebruikt)
  Desnoods gewoon een gaatje maken met een schaar.

Allereerst zoek je je spullen bij elkaar, combineer met de kleuren en kijk wat goed bij elkaar past. Ik heb zelf goud/oranje/geel tinten gebruikt.
Daarna heb ik een bloemetjespapier gebruikt (deze zit in het gele/oranje Glitterblok van de Action) En op de kaart geplakt met scrap tape. Als je dit hebt gedaan maak je in het midden bovenaan een gaatje.
Vervolgens maak je van een ander papiertje een klein vierkantje en hier maak je ook een gaatje in. Als je het gaatje erin hebt gemaakt plak je er een sticker op met (in mijn geval) bijvoorbeeld ‘Hartelijk Gefeliciteerd’
Dit kleine kaartje maak je vast met een lintje door het gaatje van de andere kaart. Aan de achterkant maak je een sierlijke strik.

Naast het bloemetjes papier plak je een mooi sierrandje.

Dat zijn alle stappen voor de buitenkant van de kaart. Aan de binnenkant heb ik een klein stukje lint afgeknipt en vastgeplakt met twee kleine 3D diamantjes. Onder het lintje kun je een geldbedrag naar wens stoppen.

En klaar is kees! Dit was mijn resultaat:

 

4 Responses

 1. Sandy

  Wat een mooie kaart zeg! Vooral dat ideetje voor het wegstoppen van briefgeld vind ik erg leuk!

 2. Linda

  Leuk gedaan! hoe kom je toch telkens op de ideen voor zulke kaarten? :dunnow

  • Jess

   Uhm eigen inpiratie eigenlijk. Zolang ik een basis heb kom ik al een heel eind. Basis bedoel ik dan de kaart en kleuren mee.. Meestal zoek ik eerst de kleuren bij elkaar wat past en dan kom je al een heel eind :cool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.