Review: Cupcake bakmix van Funcakes

geplaatst in: Creatief & DIY | 15

In mei plaatste ik een artikel online waarin ik de webwinkel van DeLeuksteTaartenshop in het zonnetje zette. Ik deelde toen mijn enthousiasme over deze webwinkel, waar je echt alles kunt vinden wat te maken heeft met het bakken van taarten, cupcakes, cakepops etc. Na het plaatsen van dat artikel heb ik 2 bakmixen van het merk Funcakes toegestuurd gekregen om te testen: een cupcake mix en een brownie mix. Vandaag ga ik mijn bevindingen omtrent de cupcake mix met jullie delen.

 

Wat zegt DeLeuksteTaartenshop over dit product:

De FunCakes Mix is de beste mix om in een handomdraai de heerlijkste cupcakes te maken. Binnen 25 minuten op tafel! Verpakt in handige, stevige en milieuvriendelijke papieren stazak.

Per 500 gram mix 250 gram boter en 5 eieren toevoegen. Eenvoudigweg alle ingrediënten samen voegen en 4 minuten rustig vermengen. De verpakking van 1 kg. is goed voor ca. 40-50 cupcakes (standaard formaat). Uiteraard is de mix ook geschikt om gewone cake mee te bakken.

Ingredienten: suiker, tarwebloem, rijsmiddel E450, E500, emulgator E472b (plantaardig), E477 (plantaardig), conserveermiddel E202, stabilisator E415, gedroogde glucosestroop, magere melkpoeder, aroma, kleurstof E160b.

Allergenen: melkeiwit, lactose, gluten, tarwe, mais. Bevat geen sporen van noten en pinda’s.

Nou, dat lijkt me wel duidelijk. Het enige wat ik zelf nog moest toevoegen waren boter (op kamertemperatuur) en eieren. Met mijn handmixer heb ik alles goed gemixt. En om het geheel een beetje feestelijker te maken heb ik de mix voorzien van een paar drupjes smaakstof. Deze had ik al in huis, en dit leek me een mooie gelegenheid om de smaakstof eens uit te testen. Ik vond hem erg lekker, hij gaf de cupcakes een beetje een citrus achtige nasmaak.

Ik heb maar een heel klein oventje, eigenlijk is het zelfs een combi-magnetron. Ik heb daarom 2 kleine bakplaatjes aangeschaft. In elk bakplaatje kun je 6 cupcakes plaatsen. Terwijl de ene bakplaat in de oven stond, was ik de volgende lichting aan het vullen. En terwijl de ene lading stond af te koelen, stond de volgende lading al weer braaf te bakken. Het is dus even een een beetje om-en-om werken, maar je kunt dus prima cupcakes maken in een combi-magnetron.

Botercrème.
Bij wijze van experiment heb ik meteen mijn eerste poging gedaan tot het maken van een botercrème voor boven op de cupcakes. Ik heb hier twee dingen van geleerd: botercrème doet zijn naam echt eer aan: het smaakt ontzettend boterig, het is iets waar je van moet houden. En ten tweede: als je je botercrème een kleurtje wilt geven met voedingskleurstof, gooi dan niet twee kleuren door elkaar. In mijn geval: ik wilde een paarse kleur krijgen door rood en blauw te mengen. Het resultaat was….apart. Ik heb het geheel nog kunnen opleuken met wat suikerkristalletjes, maar een volgende keer gooi ik er ten eerste een scheut cacaopoeder door, en ten tweede maximaal één kleur voedingskleurstof. Leermomentje voor mij dus ;-)

Testpanel.
Omdat ik zelf op dieet ben heb ik mijn collega’s gevraagd of zij mijn testpanel wilden zijn. Geen probleem! Ik heb de cupcakes op een woensdagmiddag gemaakt, en op donderdagavond heb ik ze op het werk uitgedeeld. En natuurlijk gevraagd, wat zij er van vonden. Het antwoord was steeds hetzelfde: erg lekker. Wat ik ook een paar keer te horen kreeg was dat de cupcakes zo lekker vers en fluffy waren: ze waren niet droog, wat je vaak wel hebt met cupcakes. Kortom: helemaal goedgekeurd!

Dieet-proof mini cupcakejes voor een collega en mijzelf.


Conclusie.

Cupcakes maken is fun! Ik heb inmiddels een boekje met recepten aangeschaft, want dit wil ik zeker nog eens doen. Ook heb ik als persoonlijke missie om de botercrème een volgende keer wat mooier en lekkerder te krijgen, want het is best simpel om te maken en geeft de cupcakes toch wel net dat mooie effect…als je het tenminste niet verpest, zoals ik ;-)

Op 2 juli ben ik jarig, rond die periode ga ik het pak Browniemix klaarmaken, zodat mijn verjaardagsbezoek straks mee kan helpen met het testen. Uiteraard zal ik de resultaten ook dan met jullie delen.

Funcakes Cupcakes mix is te verkrijgen bij DeLeuksteTaartenShop.
Met één zak mix kun je 40-50 cupcakes maken. De prijs per zak is €4,25

15 Responses

 1. Mirjam

  Wij gebruiken deze mix al jaren naar volle tevredenheid !

  De botercreme kun je een smaakje geven met bijv. patidess of heel simpel met kloppudding van Dr. Oetker.
  Kleuren doen we met AmeriColors, die heb je ook in paars Sandy :wink

 2. Kelly

  Ziet er lekker uit en van de gewenste kleur is inderdaad jammer maar dit staat toch wel goed bij Halloween vind het toch wat hebben!!

  Ik moet de Funcakes ook uitproberen dit pak staat al weken in mijn kast hihi. Ik heb ook de topping van Funcakes gekocht… ben benieuwd!

 3. Tamára

  Ziet er erg lekker uit! Ik dacht dat de topping gewoon pure chocola was of iets dergelijks hahaha. Wat heb je eigenlijk gedaan om die andere cupcakejes ‘dieetproof’?

 4. Esther

  Als je de volgende keer botercreme maakt, begin dan met een heel klein beetje kleurstof. En meng dan eerst het kleurtje voor je het toevoegt aan de botercreme. Het kleuren is dan beter beheersbaar.
  Succes bij je volgende poging!

 5. Aimée

  Wat ik mij vooral afvraag bij zo’n mix: Wat is het voordeel t.o.v. zelf ingredienten mengen? Is dit niet alleen maar zelfrijzend bakmeel met (poeder)suiker?

 6. Chantal

  Ik ben ook een groot fan van deze mix :heart De cakejes worden nog lekkerder als je ongezouten roomboter gebruikt… wel niet zo goed voor de lijn maar wel heeeeel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.