Count Your Blessings: Sandy

geplaatst in: Persoonlijk | 3

In ons eerste deel van Count Your Blessings kon je een week lang meekijken naar de mooie momenten van forumlid Mariam. Zij deelde een aantal geweldige foto’s met jullie. Dit keer ben ik zelf aan de beurt. Ik heb op maandag 9 juli de app Instagram op mijn telefoon geïnstalleerd, zodat ik een aantal mooie foto’s met jullie kan delen…

Ik ben op dieet. Althans, ik doe steeds heel voorzichtig een poging. Mijn maag is de laatste weken zo ernstig overstuur dat eten een beetje een ramp is geworden. De maagzuuraanvallen zijn soms niet te harden. Ik ben dus een beetje aan het kijken naar wat ik wel goed kan hebben en vers fruit en verse thee gaan gelukkig heel goed. De thee komt van lunchroom De Zith in Barneveld, het is mijn lievelingsthee. Het schattige kleine schepje heb ik bij Dille en Kamille gescoord. Zo’n schattig gezicht dit!

 


Ruben is weer heerlijk ondeugend. Hij is niet helemaal lekker, er komt weer een tandje door en hij is daar altijd best beroerd van. Desondanks zit hij heerlijk te spelen, en kijkt me af en toe ondeugend en uitdagend aan. Hier zei ik dat hij ‘een lief boefie was’, waarop hij vervolgens zegt: ‘mama boefie!’.

 


‘s Avonds bij het eten doe ik nog eens een poging om wat te bedenken wat niet al te heftig is: dit keer kies ik voor een geitenkaas salade met pijnboompitjes. Ik ben dol op experimenteren met salades, en ook dit recept was heel erg lekker. Ik had en een heel klein toefje honing door gedaan, echt een aanrader!

 


Dinsdagochtend: Ruben en ik kijken televisie. Hij kan, net als mij, heel erg geconcentreerd televisie kijken als hij iets leuk vindt. Deze ochtend vindt hij het Mickey Mouse Clubhuis helemaal te gek. Hij is de hele aflevering muisstil. Ruben blij = mama blij!

 

In de loop van de ochtend gaan we bij mijn schoonmoeder op visite. Ruben vermaakt zich prima met de puzzelblokken. Samen met oma spelen is natuurlijk ook wel supertof! ♥

 

Woensdag: ik lees in de kranten dat één van mijn favoriete winkels failliet is: Sabon. Snel kijk ik in mijn kasten om te zien of ik nog wat heb staan. Conclusie: ik kan gelukkig nog een poosje vooruit. Grote opluchting! Later hoorde ik overigens dat Sabon een doorstaart zal gaan maken, dus je snapt, de opluchting was toen nóg groter, haha!

 

Op woensdagmiddag komt vriendin Jodie op de thee. Ze gaat me leren breien, en laat me gelijk een paar van haar gebreide kittens zien, die ik meteen liefkozend Knitteh kitties noem ♥ Wat zijn ze schattig zeg! Tegen het eind van mijn breisessie heb ik 3 rijtjes aan elkaar gebreid. Er zitten hier en daar wel wat gaten in mijn toekomstige fuchsia roze sjaal, maar dat mag de pret niet drukken: ik kan breien, min of meer!

 

‘sAvonds is het gezellig in de keuken. Jodie en ik maken samen een aardappel-in-schil ovenschotel met salade en een gehaktschnitzel. Onder andere verse citroen en knoflook verdwijnen in de ovenschaal. De aardappeltjes smaken echt héérlijk, ik heb ze serieus nog nooit zó lekker gegeten. Stelletje keukenprinsesjes dat we er zijn ;-)

 

Op donderdag besluit ik weer eens wat postcrossing adressen op te gaan vragen. Ik heb in totaal 7 adressen aangevraagd: 4 er van zijn via Ruben zijn account aangevraagd. De andere 3 adressen via mijn eigen account. De verse lading guldenzegels is aan het eind van de schrijfsessie op, maar de kaarten zien er allemaal weer leuk uit. De kaart met de 5 bloemen er op is mijn eigen ontwerp, ik vind het erg leuk dat ik een eigen kaart heb, die ik de hele wereld over kan sturen.

 

Donderdagmiddag blijven we creatief bezig: ik besluit nog eens wat Lucky Paper Stars te gaan vouwen. Het werkt rustgevend en het resultaat ziet er altijd errug leuk uit. Ja, ook hier word ik helemaal gelukkig van ♥

 

Op vrijdag besluit ik in de boeken te duiken. Ik wil graag wat meer gaan experimenteren met ons eten en kies 3 boeken uit de boekenkast. Gezond slank met dr. Frank, Jamie in 30 minuten en Yum-Yum Bento box. Deze laatste is Engelstalig. Het merendeel van de tijd heb ik in mijn Bento boek zitten bladeren. Moet je eens zien, wat je met je eten kunt knutselen….echt keigaaf en nog gezond ook, tof!

 

Later op de dag zoek ik mijn breiwerkje weer op. Jodie had 45 steken voor me opgezet, dit zijn er inmiddels 52 geworden. Geen idee wat ik gedaan heb, maar ik blijf stug door oefenen. Breien werkt heerlijk ontspannend, en ook al kan ik nu pas één steek en laat ik vooral veel steekjes vallen (…), ik vind het leuk om te doen. Op de foto zie je hier en daar wat witte haartjes. Die zijn van mijn kater Sam, die niet bij me weg te slaan was tijdens het breien. En wanneer ik dan een foto van hem wil maken…peert hij hem. :grins

 


Nieuwe schoentjes voor Ruben. We waren al even op zoek naar leuke schoentjes, maar er is weinig verkrijgbaar in kleine maatjes en vaak zijn het schoentjes die we (manlief en ik) beiden niet zo mooi vinden. Nu kwam ik gister dit paar Nikes tegen bij de Bristol, maar ze hadden ze niet in maat 22. Balen, want ik vond ze echt heel leuk, zo met die neon gele binnenvoering. Wanhopig zijn we verder gaan zoeken, en precies bij de allerlaatste schoenenwinkel (Van Haren) hadden ze nog één paar in, jawel…maat 22. Oh wat was ik blij! Ruben kan er ook heel goed op lopen, dus we zijn met een heel gelukzalig gevoel naar de kassa gegaan. Missie volbracht!

 

Ik vind het altijd heel gezellig, een kat op schoot. We hebben er drie (Sam, Remy en Siepje) dus er is er altijd wel eentje in de buurt die om aandacht komt schooien. De laatste tijd is Sam heel erg knuffelig, hij is niet bij me weg te slaan. Hier komt hij heerlijk bij me op schoot kruipen na de lunch. Aaaaandaaacht please! ♥

 

Regen. De hele middag alleen maar regen. Voorheen kon ik hier echt depri van worden, ik ben gevoelig voor een herfstdip of winterdip. Wanneer er dan minder zonlicht is en ik alleen maar binnen kan blijven door het slechte weer…daar kon ik voorheen erg naar van worden. De laatste tijd gaat het steeds beter. Boekjes lezen met Ruben, (kook)boeken doorspitten, bakjes thee zetten voor mezelf of blogs lezen en forummen…kaarsje er bij aan en ik vermaak me wel. Ik maak het gewoon gezellig hier in huis. Laat die regen maar komen! Het uitzicht op deze foto is vanuit de raam van mijn werkkamer.

In diezelfde werkkamer heb ik een favoriete hoek. Op mijn bureau, op mijn mini kastje, staat een fotolijst met foto’s van Ruben. Verder staan er ook wat natuurstenen bij, onder andere een Bergkristal, stukken Labradoriet en een Lapis Lazuli ei. Ik ben dol op stenen en ik vind dit knusse hoekje heel erg mooi zo. Ik kijk er graag naar.

 

En toen was het al weer zondagochtend! Manlief Jasper besluit al vroeg in de ochtend creatief te gaan doen. Er staat een vers brood te bakken, en terwijl het brood staat te bakken besluit hij er meteen een stapel koekjes bij te bakken. Gezellig! Het huis ruikt inmiddels echt ontzettend lekker naar al die ducky-cookies van Jasper.

 

En nadat Jasper de keuken heeft verlaten maak ik er ook meteen gebruik van. Eerder deze week was ik wat kookboeken aan het doorspitten, en ik heb nu mijn eerste Bento gemaakt. Wat je ziet zijn 4 bolletjes groen gekleurde rijst (heb ik met voedingskleurstof gedaan), 3 stukjes tomaat, 2 halve eitjes, 2 plakjes kaas en sesamzaadjes. Het trommeltje zat wat sneller vol dan ik had verwacht, maar desondanks vind ik het er best gezellig uit zien voor een eerste poging. Yay for Bento!

 

Op zondagmiddag wordt Ruben zijn haar geknipt. Mijn schoonmoeder kan dit zelf heel goed, echt ideaal. Als afleidingsmanoeuvre hebben we een dvd van de Teletubbies opgezet, en dat heeft gewerkt: Ruben heeft geen kik gegeven en vond het knippen allemaal prima, hij heeft nu een fris jongenskoppie, nu zijn laatste babylokjes er af zijn geknipt. Zijn eerste afgeknipte lokje heb ik in een knijpzakje bewaard ♥

 

En we sluiten deze week af met een avondwandeling bij vriendin Hedwig. We gingen buiten in het weiland kijken of we schaapjes konden zien, maar die stonden vrij ver weg in het weiland. Dus weer terug richting huis. Ruben liep zo ontzettend lief hand in hand met papa, dat ik er een foto van heb gemaakt. Heerlijk om mijn mannen zo samen te zien.

 

Nou, dat was hem dan. Een week vol mooie, gezellige en knusse momentjes, allemaal vastgelegd op de foto. Ik heb Instagram pas één week op mijn telefoon, en ik vind het nu al een geweldige app. Heb jij ook Instagram? Voeg me dan gerust toe: mijn user name is Sandy_Leone. En wil jij ook een keertje meedoen met Count Your Blessings? Neem dan even contact met me op. De contact-link vind je boven aan het blog terug.

 

 

3 Responses

  1. Mariam

    Wat een leuke week heb je gehad en wat een mooie foto’s! Echt leuk om nog een ”Count your blessigs” te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.