Review: Beautifying olie van The Body Shop

geplaatst in: Beauty | 9

Een paar maanden terug bracht ik een bezoekje aan The Body Shop. Ik had een nieuw flesje parfum nodig en toen ik de winkel binnenliep viel mijn oog meteen op de veelbesproken Beautifying oliën. Ik had er al eerder van gehoord: Een Beautifying olie is een zogenaamde ‘droge olie’: deze voelt niet erg vet aan en trekt snel in. Uiteindelijk liep ik de winkel uit met wat extra aankopen: ik nam namelijk ook een tweetal flesjes Beautifying Oil mee.

Wat zegt The Body Shop over dit product:
De Beautifying Oil is pure schoonheid in een flesje. Het is een zogenaamde ‘droge’ olie, die absoluut niet vet aanvoelt en super snel intrekt. De olie geeft je lichaam, haar en gezicht een prachtige natuurlijke glans en een heerlijk zijdezacht gevoel. Deze olie is verrijkt met cacaoboter wat niet alleen heel verzorgend is voor de huid, maar ook een heerlijk exotische geur achterlaat.

Fair Trade.
Onze Community Fair Trade-cacaoboter komt van Kuapa Kokoo uit Ghana. De cacaopeulen worden met de hand geoogst en de bonen worden eruit gehaald, in de zon gedraagd, vermalen en tot boter geperst. Met meer dan 50.000 kleinschalige boeren is Kuapa Kokoo één van de grootste fair trade coöperaties ter wereld. De handel met hen heeft bijgedragen aan scholing en medische hulp voor de leden van de coöperatie en hun familieleden. Wil je meer weten? Bekijk dan de speciale Community Fair Trade pagina.

Gebruiksaanwijzing:
Voor het lichaam: Neem wat van de olie in je handen, wrijf de handen tegen elkaar en verdeel de olie over het lichaam. Voor het gezicht: ‘s Morgens na de dagcrème een paar druppels aanbrengen zodat je gezicht een prachtige glans krijgt. ‘s Avonds voor de nachtcrème aanbrengen op de huid zodat de olie gedurende de nacht goed kan intrekken.
Voor het haar: Direct na het douchen op handdoekdroog op de punten van het haar aanbrengen. Voor een intensieve voeding 1 à 2 keer per week ‘s avonds aanbrengen op het haard van de hoofdhuid tot de uiteinden en de volgende dag onder de douche weer uitspoelen.

Ingrediënten van de Cocoa butter olie:
Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Sclerocarya Birrea Seed Oil (maroela-olie), Parfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (zoete amandelolie), Theobroma Cacao Seed Butter (cacaoboter), Aleurites Moluccana(essentiële kukuï-olie), Tocopherol (vitamine E), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Benzyl Alcohol, Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloemolie), Coumarin, Ascorbyl Palmitate.

Ingrediënten van de Shea olie:
Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Dicaprylyl Carbonate (Skin-Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Butyrospermum Parkii/Butyrospermum Parkii (Shea Butter) (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Aleurites Moluccana Seed Oil (Emollient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Linalool (Fragrance Ingredient), Coumarin (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Ascorbyl Palmitate (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster).

Deze producten zijn geparfumeerd: iets om rekening mee te houden als je daar niet goed tegen kunt. Er zitten geen parabenen en minerale oliën in.

Mijn ervaringen.
Ik heb deze olie op alle drie de gebieden uitgetest: op mijn lichaam, op mijn gezicht en in mijn haar. Op mijn lichaam vind ik deze olie best prettig: hij is wel ietsje vettig maar zeker niet zo vet als je zou verwachten van een olie. Hij trekt ook lekker vlot in. Ik heb de olie op mijn ellebogen gedaan: ik heb een heel klein beetje last van psoriasis op mijn ellebogen en heb daardoor erg droge, rode en trekkerige huid. Dit wordt na het gebruik van deze olie minder. Mijn huid voelt echt beter aan. Zalig!
In eerste instantie durfde ik dit product niet op mijn gezicht te doen. Mijn huid is erg droog en gevoelig (inderdaad, psoriasis), en ik was bang dat mijn huid niet prettig zou reageren op deze oliën. Maar niets is minder waar. De olie prikt niet, trekt vlot in en verrassend genoeg houd ik er nauwelijks een ‘glimhoofd’ aan over. Op dit moment ben ik daar erg blij mee, omdat de psoriasis behoorlijk opspeelt in deze tijd van het jaar. Ik kan deze olie erg goed als serum gebruiken om mijn tere en pijnlijke huid wat te verzachten. Ik doe hem bij voorkeur ‘savonds op. Na het douchen smeer ik alles in, zodat alles gedurende de nacht rustig in kan trekken.
Ook heb ik deze oliën in mijn haar gedaan. Je kunt hem als een haarserum gebruiken. Ik ben er achter gekomen dat je daarvoor maar een klein beetje olie nodig hebt. Doe je iets te veel olie in je haar, dan krijgt al snel een vette, glanzende look. Persoonlijk hou ik daar echt niet van. Ook op mijn hoofdhuid vind ik hem niet prettig aanvoelen, dus ik doe de olie voornamelijk in de haarpunten.

Na het gebruik van deze olie voelen je handen wel een heel klein beetje vettig aan. En, zoals eerder gezegd, zijn deze oliën geparfumeerd. Ik heb voor twee ‘warme’ geuren gekozen, en vind ze beiden erg lekker ruiken. De geuren zijn sterk aanwezig, iets om rekening mee te houden als je niet van geurende producten houdt, of als je niet tegen geparfumeerde producten kunt.

Conclusie.
Ik ben erg tevreden over deze producten. Ze werken goed, je hebt maar heel weinig olie nodig om je huid of haar te behandelen en ik vind ze erg lekker ruiken. Heerlijk met dit koude klimaat, waarbij mijn huid toch meer te verduren krijgt dan in de zomermaanden.

Beautifying Oils zijn verkrijgbaar bij The Body Shop en kosten €10,- per stuk.

9 Responses

 1. Jes

  Ze ruiken wel heftig, maar ik vond ze wel erg lekker nadat ik ze had getest bij jou, Sandy ^^

 2. Joy

  Ik ben echt dol op TBS maar denk toch dat dit product niks voor mij is. Sowieso heb ik een heeeele vette huid. Op mijn gezicht moet ik het dus sowieso niet gebruiken denk ik.. En ik hou ook niet zo van echte olie op mn lichaam. Wellicht kan ik het ooit nog eens proberen voor in mijn haar!

 3. Michelle

  Leuk, zo multifunctioneel. Je review heeft me nieuwsgierig gemaakt, maar ik moet eerst mn flessen bodylotion opmaken, voordat ik weer mag kopen. Stomme no-buy!

 4. Michaela

  Ik vind olie echt een goed product voor in de winter! Ik ga er zeker een kijkje naar nemen als ik in de TBS ben :D

 5. Lin

  Dit klinkt erg goed!! Altijd lekker om op van die ontzettend droge plekjes te smeren. Als ik er aan denk ga ik er eens naar kijken bij the body shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.