Review: Lush Oatifix vers gezichtsmasker

geplaatst in: Beauty | 8

Weet je nog, dat ik vertelde dat ik met mijn man in Limburg ben geweest? Tijdens onze mini vakantie zijn we ook even in Maastricht geweest. Ik had namelijk vijf lege Lush verpakkingen gespaard en als je deze inlevert, mag je gratis een vers gezichtsmasker uitzoeken. Goed voor het milieu, en goed voor mij. Mooie deal dacht ik zo. Aangezien ik een (zeer)droge huid heb, koos ik voor het Oatifix masker. Vandaag ga ik mijn ervaringen met jullie delen.

Wat zegt Lush over dit product?
Oatifix Zit barstensvol fantastische ingrediënten zoals kalmerende havermout, licht scrubbende stukjes amandel, verzachtende en voedende banaan en illipe boter, dat roodheid vermindert. Het ruikt zo lekker dat je hier eigenlijk iedere ochtend mee zou willen ontbijten. Aanbrengen op een gereinigd gezicht (huid rond de ogen vermijden!), tien minuten laten intrekken terwijl je je ontspant. Daarna spoel je het af met lauwwarm water, heerlijk!

Gebruiksaanwijzing:
Aanbrengen op een schone huid, niet rondom de ogen; laat vijf tot tien minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water. Ongeveer drie behandelingen per potje.
In de koelkast bewaren.

Ingrediënten.
We kopen onze ingrediёnten van leveranciers die niet op dieren testen.

Glycerine (Glycerine), Havermeel, fijn (Avena sativa), Bananen, biologisch, vers (Musa paradisica), Water (Aqua), Amandelen, gemalen (Prunus dulcis), Illipe boter (Shorea stenoptera), Kaoline (Kaolin), Talkpoeder (Talc), Vanillestokjes (Vanilla planifolia), Sandelhout olie (Santalum austro-caledonicum vieill), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), Coumarin (*Coumarin), Benzyl cinnamaat (*Benzyl Cinnamate), Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Gardenia extract (Gardenia jasminoides)

Mijn ervaringen.
Bij het openen van het potje denk ik meteen twee dingen. Ten eerste: ‘dit ruikt lekker!’ en ten tweede: ‘eww!’. Het masker ziet er namelijk uit als een stevige pap, en laat ik pap nu net gruwelijk vinden  :naniena Wel vind ik dat het masker lekker ruikt, ik zou het bijna proeven… Ik heb het toch maar niet gedaan. :nana
De structuur is echt heel erg stevig en korrelig. Het masker is dik en smeert in eerste instantie wat lastig uit. Ook moest ik goed opletten dat de ‘korrelige stukjes’ niet van mijn gezicht afvielen. Na een paar keer smeren wordt het masker wat warmer en vloeibaarder, en gaat het beter. Dit komt denk ik omdat het een product is was je vanuit je koelkast gebruikt. Het product is daardoor in eerste instantie nog wat stijfjes.

Met het opbrengen van het masker prikt mijn gezicht wel een beetje. Ik had ook niet anders verwacht, mijn huid reageert op bijna alles wat ik er opsmeer zo gevoelig.
Tja, en dan natuurlijk de vraag, ga ik nu een foto delen van mijn gezicht met daarop dit masker? Eerlijk is eerlijk, ik vind mezelf al niet zo bijzonder om naar te kijken, en dit masker maakt het totaalplaatje er echt niet beter op :naniena .
Maar goed, ik hou wel van een beetje dollen en gekkigheid, dus hier issie hoor:

Ik heb het hele potje opgemaakt, en kon er 4 keer een masker uithalen. Is mijn gezichtshuid verbeterd? In eerste instantie nauwelijks. Mijn huid was na het gebruik van het maker wel een beetje zachter geworden, maar bleef ook een paar uur vrij gevoelig. Ik kon er daardoor niet heel erg van genieten. Pas bij de 3e en 4e behandeling werd het prikken minder en mijn huid echt voelbaar zachter. In de reviews op de Lush site lees ik wel enkele positieve ervaringen, dus ik denk dat mijn huid gewoon net iets té gevoelig is voor dit masker.

Hebben jullie het Oatifix masker wel eens gebruikt? En zo ja, hoe zijn jullie ervaringen met dit verse masker?

Oatifix masker is verkrijgbaar bij Lush en kost €11.65 voor 75 gram.
Voor andere huidtypes zijn er ook verschillende andere verse maskers te verkrijgen.

8 Responses

 1. Marieke

  Dit is juist mijn ‘geen nood alles komt goed’ maskertje, ik heb altijd een potje liggen in de koelkast. Ik kan er zo’n 8x mee doen, een klein lepeltje is genoeg. Onzuiverheden en rode plekjes worden gekalmeerd, de dag erna ziet mijn huid er een stuk beter uit en heb ik nauwelijks foundation nodig, voor mij echt een topper dus!

 2. Michaela

  Ik heb nog nooit maskers getest van Lush, maar wil het wel een keer doen! Jammer dat het bij jou niet zo veel effect had!

 3. Bibiane

  Ik heb nog nooit een vers masker gebruikt. Misschien moet ik het wel eens doen, weet het zo niet… :) Ik heb wel eens een minder goede ervaring gehad met Lush producten, dus soms sta ik er wat sceptisch over…

 4. Moniek

  Ik heb eigenlijk nooit gehad dat ik echt verschrikkelijk veel verschil merkte met de Lush maskers, maar ik vind persoonlijk Catastrophe Cosmetic het fijnst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.