Verslag: weekendje Limburg

geplaatst in: Randomness | 7

Zo, daar was ik weer! Helemaal bijgetankt en fris en fruitig, na onze mini vakantie. Mijn man en ik hebben het rustig aan gedaan: ons zoontje was bij zijn neefje logeren en pup Bowie mocht bij familieleden overnachten. We hebben dus echt een paar dagen helemaal voor ons zelf gehad. Wat we gedaan hebben? Badderen met een groot stuk chocolade en leesvoer, uitslapen en lekker de toerist uithangen: we hebben allerlei dorpen en steden bewonderd. Ons hotel was in Kerkrade en van daar uit zijn we voornamelijk in Aachen (Duitsland) en Liège (België) geweest. Tijdens onze mini vakantie heb ik een paar leuke aankoopjes gedaan, in dit reisverslagje zal ik ze met jullie delen!

Wel, we zijn om te beginnen eerst naar Duitsland gereden. Ons eerste doel was Aachen. Als kind ben ik er volgens mij een keertje geweest, maar daar kan ik me nauwelijks meer iets van herinneren. Ik herkende de omgeving dan ook niet meer, maar mooi was het er zeker wel. Aachen is een leuke stad, en je kunt er prima winkelen. Mijn eerste missie was, om wat leuke ansichtkaarten te scoren, voor mijn postcrossing hobby. Dit is gelukt! Ik heb een paar mooie kaarten gescoord. Ook heb ik bij een Duitse ‘Euroland’ (veel artikelen voor 1 Euro) wat leuke spulletjes voor Bowie gehaald: tennisballen en hondensnacks. We hebben een heerlijke lunch gehaald bij Dinea, iets wat erg lijkt op onze Nederlandse La Place, van de V&D. Daarna hebben we vooral van de mooie omgeving genoten. Het heuvelachtige landschap vind ik echt ontzettend mooi, ik kan er eindeloos van genieten.

Vanuit Aachen zijn we doorgereden naar Liège, Luik. Dit ligt in België, een goede 55 kilometer van Aachen af. Het buitengebied is mooi en lelijk tegelijk: veel, zoals ik dat noem, ‘industriële troep’: oude huizen die zowat op instorten staan, slecht onderhouden snelwegen, roestige treinrails en grote, lelijke fabrieken. Anderzijds heb je uitzicht op prachtig water en mooie grote heuvels. Hier en daar groffe rotspartijen en flinke bossen op de heuvels. Daartussen zitten dan prachtige grote huizen verstopt. De stad zelf vond ik erg leuk: wat is het daar groot zeg! Ik weet niet eens of we alles wel gezien hebben, overal doken weer nieuwe winkelstraten op. Her en der staan prachtige oude gebouwen en kerken, en op andere plaatsen vind je weer heel moderne gebouwen. Erg gevarieerd dus. Ik had trouwens wel verwacht dat er nog wat Nederlands sprekende mensen zouden zijn, maar laten ze nou net echt allemaal Franstalig zijn. En laat mijn Frans nou net echt helemaal verschrikkelijk ruk zijn :tongue Ik heb hier en daar wel wat aankoopjes gedaan, vooral wat leuke nieuwe kleertjes voor ons zoontje: we hebben nog net van de Solden (sale) kunnen meegenieten. Verder ben ik ook in Liège druk op zoek gegaan naar leuke ansichtkaarten, maar die zijn daar nauwelijks te vinden! En die paar kaarten die er waren, die waren echt spuuglelijk. Ik heb dus maar één kaartje meegenomen.

Tot slot zijn we vanuit Liège nog terug naar Nederland gereden: dit keer voor een bezoekje aan Vaals. Ik wilde graag bij het drielandenpunt gaan kijken. Ook hier ben ik als kind wel eens geweest, en ik wilde het Drielandenpunt nog eens zien. Het was koud, nat en het waaide behoorlijk, maar we zijn er wel eventjes geweest.
Aan het einde van onze dag vol stedentrips heb ik de rest van de avond in een warm bad en bij Wok Parkstad in het Roda JC-stadion in Kerkrade doorgebracht. Echt een aanrader trouwens, we hebben echt heerlijk gegeten.

Buiten de aankoopjes in Aachen en Liège heb ik ook nog wat andere kleine aankoopjes gedaan: zo heb ik een Flow magazine gehaald (leesvoer voor in bad!), heb ik een paars a5 notitieboek gehaald voor een creatief project op het Snail-mail forum, heb ik leuke deco tape gekocht en heb ik bij Lush Maastricht een massagebar (Each Peach) en een gezichtsmasker (Oatfix) gehaald. Nu kan ik de komende tijd nog wat meer ontspanningsmomentjes nemen voor mezelf ♥

Het weer was misschien niet ideaal, maar toch hebben we genoten van onze mini vakantie in Limburg (en omgeving). Het was erg lekker om er even helemaal tussenuit te gaan, en te vieren dat we 11 jaar samen zijn. Woon jij in Limburg, of ben je er wel eens geweest? Heb je nog leuke tips voor een eventueel volgend bezoek? Waar moeten we echt eens gaan kijken volgens jou?

7 Responses

 1. Jes

  Wat een leuk mini verslagje over jullie weekendje weg. Liegé is idd erg groot en de mensen zijn meerendeels wel stug. Je hebt mooie oude huizen en kerken, dat is altijd mooi om te zien. Als je tussen al dat Franse volk zit, krijg je wel heimwee naar Nederlands ;)

 2. diana

  Hey… leuk dat je in Limboland was! Zo te zien idd een hoop leuke dingen gekocht. Ik heb zelf drie jaar in Brunssum gewoond, moet je zeker niet naar toe gaan.;) vaals is idd geweldig om te wandelen! De volgende keer langer blijven, en met beter weer.:)

  • Sandra

   Hey hey niks negatiefs over Brunssum he :P
   Helaas is hier niet zoveel te doen maar er zijn toch nog genoeg leuke dingen hier.. Hihihi

 3. Lin

  Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Inderdaad jammer van het weer, maar ach, samen zijn maakt een hoop goed :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.