Hoe bewaar jij je snail mail spulletjes?

geplaatst in: Creatief & DIY | 1

Leuk, zo’n slakkenpost-hobby. Voor je het weet heb je op 5 verschillende plaatsen in huis hoekjes vrijgemaakt voor al je briefpapier, kaarten, lijm, glitters, postzegels en andere spulletjes, met als gevolg dat je de hele tijd spulletjes kwijt bent. Ik heb op het forum en op twitter gevraagd hoe andere mensen hun snail mail spulletjes opbergen, en daar kwamen hele leuke reacties op. In dit blog ga ik een aantal tips met jullie delen.

We beginnen met de foto hierboven. Dit is een foto van Jodie, en je kijkt hier naar haar secretaire. Een robuuste kast met tig opbergvakjes en lades, waar je dus heel handig al je snail mail spulletjes in kwijt kunt. Nu heeft Jodie haar snail mail opbergruimte gecombineerd met haar passie voor thee, je moet tenslotte wat als je een student met een chronisch ruimtegebrek bent. Secretaires zoals deze kom je onder andere nog wel eens bij een kringloopwinkel tegen. Mocht je er eentje tegenkomen, gelijk meenemen zou ik zeggen! Dit zijn zulke mooie èn handige kasten…♥

We gaan verder met één van de meest gebruikte opties: je spulletjes bewaren in bakken, mandjes, koffertjes etc. Wanneer je niet al te veel spullen hebt, kun je ze natuurlijk prima in een plastic bak, een schattige rieten (picknick) mandje of een vouwdoos bewaren.

Kaarten kun je prima in een rieten mand bewaren, ziet er nog gezellig uit ook ;-). Foto © Jodie.

 

Bakjes met lades van Mlein. Ideaal om je kleine frummeltjes, tapes etc in te bewaren.

 

Op naar het grotere werk: heb je veel spulletjes, dan zul je er meer ruimte vrij voor moeten maken. Zelf heb ik een stellingenkast en een extra kastje voor mijn spulletjes, maar ik heb ook complete hobbykamers gezien. Op Pinterest kun je trouwens ook een heleboel inspiratie opdoen voor het handig en mooi inrichten van je hobbykamer. Verder kreeg ik veel tips over de IKEA, de Xenos en de HEMA. Al deze winkels verkopen verschillende leuke en betaalbare opbergsystemen. Kleine dozen en boxen, maar ook handige stellingenkasten, ladekastjes in alle kleuren en formaten, waaronder ook de populaire Helmer, deze wordt veel genoemd door jullie. Helmer kastjes zijn handig voor beauty spulletjes, maar kunnen ook zeer goed worden gebruikt voor je snail mail spullen.

Wat voor opbergsysteem heb jij voor je snail mail spullen? En heb je nog een goede tip? Deel hem gerust in de comments, wie weet zet ik jouw tip er dan wel bij in dit blog!

  1. crealice

    ik droom van een mooi georganiseerde hobbykamer. De kamer heb ik, de hobbyspullen ook. Maar ik heb er nu een gigantische puinhoop van. De vraag is: hoe krijg ik dit georganiseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.