bucketlist: 10 dingen die ik deze herfst wil doen

geplaatst in: Inspiratie, Persoonlijk | 2

Hello herfst! De zomer komt nu langzaam maar zeker tot een einde en de meteorologische herfst is al weer begonnen. Hoewel we de komende dagen nog prachtig nazomerweer gaan krijgen, had ik de afgelopen weken eigenlijk al een ontzettend Herfstgevoel. Ik heb mijn trui al weer uit de kast getrokken, de bakjes thee waren niet aan te slepen en af en toe moest ik flink de neiging onderdrukken om hutspot of pompoensoep te gaan maken.

Het leek me daarom wel eens leuk om 10 dingen te bedenken, die ik de aankomende herfst wil gaan doen. Hieronder heb ik ze, niet in een specifieke volgorde, voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. nieuwe herfst-recepten leren.
In 2012 ben ik begonnen met het ontdekken en uitproberen van nieuwe recepten. Zo heb ik mezelf geleerd om pompoensoep te maken, en kan ik aardig overweg met stoofperen en stoofvlees. Ook kan ik inmiddels de kakelverse erwtensoep volgens recept van mijn oma prima zelf maken. Dit jaar wil ik dat weer gaan doen: nieuwe recepten ontdekken, dingen uitproberen in de keuken. Met het oog op een aankomende maagverkleining zullen het nu wel wat meer mini-maag vriendelijke recepten gaan worden.

2. vaker op pad met Ruben.
Nog een paar maandjes, en dan gaat Ruben naar school. Nog een paar maandjes, en dan ben ik ineens weer alleen overdag. Een goede reden dus om nu nog even extra vaak met Ruben op pad te gaan. Nu kan het nog, straks is hij een stoere grote schooljongen. Ik vind het leuk om samen te fietsen. We hebben de omgeving hier al aardig goed leren kennen. Maar ook wandelen is iets wat we graag doen samen. En met het oog op de aankomende hersftperiode wil ik graag wat vaker met Ruben (en Bowie) naar het bos. Natuurwandelingen zijn de bom!

3. nieuwe DIY projecten gaan doen.
Ik wil graag weer wat meer tijd gaan invullen met creatief bezig zijn. Zo wil ik al een half jaar een lamp van Ball Mason Jars in elkaar knutselen, maar het komt er steeds niet van. Haat aan mezelf, ik vind uitstellen zo’n slechte eigenschap, en wat doe ik nu zelf…..bad girl! Daarom wil ik de komende periode wat vaker gaan knutselen. No more excuses!

4. Cocoonen.
Het moge duidelijk zijn: ik wil meer chillmomentjes voor mezelf! Lekker in een slobberpyjama boeken lezen of films kijken met een grote bak thee en een warm kleed. Ik heb steeds meer behoefte aan wat momentjes voor mezelf. Even helemaal ontspannen. Wat is jouw favoriete manier van cocoonen?

5. Het huis versieren.
In ons oude huis deed ik het regelmatig: de hele boel versieren. Met de Kerst, met Pasen en met Halloween had ik de hele woonkamer altijd vrolijk versierd met vanalles en nog wat. Ik vind sfeer in huis erg belangrijk, en nu mis ik dat soms nog een beetje. Eens kijken dus of ik de woonkamer binnenkort van een sfeervol Herfst Thema kan voorzien.

6. Vaker een boek lezen.
Momenteel lees ik eigenlijk alleen maar ‘savonds laat, om in slaap te kunnen komen. Gevolg: ik lees hooguit 20-50 pagina’s per week. Daarom heb ik bijna een jaar nodig gehad om de hele reeks van ‘Het Lied van IJs en Vuur’ (Game of Thrones) te kunnen lezen. Af en toe eens een rustmomentje nemen en een uurtje in een goed boek of Flow magazine duiken lijkt me helemaal geen slecht plan.

7. Meer socializen.
Ik ben echt een sociaal mens, en heb veel behoefte aan socializen. Nu dat we weer in Brabant wonen, dichter bij mijn familie, heb ik al weer een heleboel meer contacten dan voorheen. Maar…dat smaakt natuurlijk naar meer! Een high tea hier, een beetje winkelen daar of gewoon thuis op de bank een filmpje kijken en bijkletsen. Mij maakt het allemaal niet zo veel uit, als het maar gezellig is. Ik ga daarom proberen om wat vaker af te spreken met mijn dierbaren.

8. Meer bloggen.
Het blijft een moeilijke combinatie: werk, de zorg voor je kind, chronisch ziek zijn en je huishouden. Ik heb er soms best veel moeite mee om het allemaal te kunnen bolwerken. Vooral op de dagen dat mijn lijf in protest is. Momenteel schrijf ik mijn blogs negen van de tien keer met veel moeite tussen alle werkzaamheden door. En daar baal ik best wel van. Daarom ga ik, als Ruben straks op school zit, enkele dagdelen per week volledig aan het bloggen (Passion 2 Create = mijn bedrijf) wijden. Heb ik ook meteen een goede reden om het fotograferen weer wat meer op te gaan pakken…Uiteindelijk wil ik er voor gaan zorgen dat er dagelijks een blog online verschijnt :-)

9. Aan mijn gezondheid werken.
Een heel belangrijke! Vanaf 17 september krijg ik verschillende gesprekken met artsen en specialisten. De verwachting is dat ik in november een Gastric Sleeve Operatie ga krijgen, een maagverkleining dus. Het hoe en wat lees je vooralsnog alleen op mijn persoonlijke blog: Negentienvierentachtig. De komende maanden ga ik me dus voorbereiden op een belangrijke operatie. Superspannend!

10. Meer post versturen (en ontvangen).
De herfst staat zowat synoniem voor regen, regen en nog meer regen. Dat betekent dus veel tijd binnenshuis doorbrengen. Wat mij betreft de ideale gelegenheid om hobby’s zoals snail mail en postcrossing weer eens terug op te pakken. Ik heb een grote bak met postpapier, stempels, lintjes, labels, stickers en postzegels. En ook net zo’n grote bak met ansichtkaarten. Die smeken erom om verstuurd te worden. En mijn brievenbus moest deze zomer ook flink afkicken van het gebrek aan post, dus ja: deze herfst ga ik me weer lekker op mijn posthobby storten!

Tot zover mijn herfst bucketlist/10 dingen lijstje. Enne, wat voor plannen heb jij allemaal voor de aankomende herfst?

 

 

Foto’s via Pixabay.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.