Beterpost: hoe het afliep

geplaatst in: Creatief & DIY | 4

Weten jullie het nog? Project Beterpost? Eind augustus schreef ik er een blogartikel over. Hierin vertelde ik het volgende:

“De laatste maanden, of zeg inmiddels maar het laatste jaar, lees ik steeds vaker berichten van teleurgestelde snailmailers. Hun prachtige poststukken komen vaak beschadigd of zelfs helemaal niet aan op de plaats van bestemming. En dat is natuurlijk zonde. Steek jij zoveel tijd, liefde, geld en energie in een prachtige brief of een leuk pakketje, en dan raakt het *ergens* bij PostNL kwijt. Balen!
………

En dat vond Astrid van de Vijver ook. Daarom bedacht zij, samen met Hilde en Patrizia, een hele leuke actie. Op dinsdag 16 september gaan we het hoofdkantoor van PostNL overspoelen met, jawel…snailmails! Stuur PostNL en brief waarin je, op een nette manier, uitlegt dat je er van baalt dat zoveel van jouw snails steeds kwijtraken of beschadigd aankomen. Om de actie bekend te maken op social media kun je gebruik maken van de hashtag #beterpost. En op Facebook is een evenement aangemaakt waarvoor je je kunt aanmelden. Ik was nummertje 60, want ja ik ga natuurlijk wel meedoen. :cheer

Meer informatie over de actie van Astrid vind je op haar blog terug. Doen jullie ook mee?”

Inmiddels is de Grote Dag geweest. Op 16 september kreeg het hoofdkantoor van PostNL ruim 150 vrolijk versierde brieven van ruim 150 teleurgestelde snail mailers. De brieven waren allemaal prachtig versierd, ik heb erg veel moois voorbij zien komen op foto’s. Maar de brieven hadden allemaal hetzelfde doel: PostNL laten zien dat wij dol zijn op Snail Mail, maar dat we allemaal heel erg hard balen van de prijsstijgingen, de kapotte snails en natuurlijk de snails die hun eindbestemming niet halen.

PostNL vond de actie erg leuk, en wist ook goed in te haken op dit project. Zo schreef PostNL webcare member Nick een leuk stukje over deze actie op het blog van PostNL en plaatste PostNL een leuke foto op hun Instagram account. Ook werd toegezegd dat wij allemaal een reactie zouden krijgen op onze brieven. En dat gebeurde! Begin deze week kreeg ik een kaart van PostNL, geschreven uit naam van mevrouw Verhagen:

Wat ontzettend leuk! En ik vind het ook fijn om te lezen dat mijn brief echt goed gelezen is door Joke. Zo gaf ik onder andere aan dat ik het niet meer zo leuk vind om over ‘De Post’ te bloggen (bijvoorbeeld over nieuwe postzegels, snail mail tips etc.) omdat er vaak negatieve reacties op komen. Hopelijk doet PostNL dan ook echt iets met de feedback en tips die zij hebben ontvangen  :wink:

Wat ik overigens ook heel leuk vond was het velletje postzegels wat bij deze kaart zat. Die hebben alle snail mailers gekregen ter compensatie, en het zijn nog erg mooie postzegels ook, nice!

Maar, dan is er toch dat ene kleine minpuntje. Want op dezelfde dag als dat wij onze kaarten kregen, maakte PostNL bekend dat de postzegelprijzen vanaf 1 januari 2015 wéér flink omhoog zullen gaan. Postzegels die nu nog €0,64 per stuk kosten gaan straks maar liefst €0,69 per stuk kosten. En dat vind ik dan toch best een flinke domper. Ons gezin heeft namelijk maar 1 inkomen, en de voorraad postzegels die ik in 2012 insloeg begint toch wel een beetje op te raken nu. Ik moet straks dus noodgedwongen minderen met mijn snail mail hobby totdat ik werk gevonden heb. Iets wat ik absoluut niet wil!

Desondanks vond ik de actie wel heel erg leuk, hopelijk hebben we met zijn allen een steentje kunnen bijdragen aan het geven van feedback aan PostNL. En nog belangrijker: hopelijk gaan ze er ook echt iets mee doen. Want met al die prijsstijgingen en de grote hoeveelheid beschadigde en verloren poststukken plaatst PostNL zichzelf heel erg in een negatieve vicieuze cirkel. En laten we eerlijk zijn: als het zo door blijft gaan zal PostNL zichzelf uiteindelijk kapot maken. Zonde!

Uitgelichte foto © PostNL
Foto brievenbus: PIxabay

4 Responses

 1. Sam

  Ik heb niet zulke goeie ervaringen met Postnl, 3 keer een bekeuring niet ontvangen wat me dus een hoop centjes koste! En wel vaker mis ik post.. En dan nog steeds de tariefen verhogen.. Schandalig!

 2. Kimberly

  Ik baal al langere tijd van de prijsstijgingen en inderdaad dat post niet of zeer beschadigd aankomt! Het heeft voor mij de fun er wel uitgehaald helaas, ik hoop ook dat ze er wat mee gaan doen!
  Kimberly heeft onlangs geplaatst…Verloofd!My Profile

 3. Annelieke

  Leuk dat je echt een persoonlijke reactie hebt gekregen.
  Ik baal ook enorm van de prijsstijgingen. Ga er uiteindelijk minder door versturen.
  Blijf eigenlijk hopen dat het PostNL monopoly word opgeheven en dat we via een andere posterij kunnen gaan versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.