Hoe de maagverkleining verlopen is

geplaatst in: Persoonlijk | 6

Zo, daar was ik weer. Op 18 december kreeg ik de operatie waar ik al een paar maanden met spanning naar uit keek.Hoe is het allemaal verlopen en hoe gaat het nu met me? Tijd om er wat over te vertellen..!

Op donderdag 18 december mocht ik me ‘smorgens om half 9 melden op afdeling B2. Normaal gesproken zou ik op A2 moeten liggen, maar het lag erg vol met patiënten. Veel extra spoedgevallen geloof ik. En dus mocht ik me ergens anders melden.

De operatie zou om half 11 plaatsvinden maar het liep allemaal wat uit. Uiteindelijk was ik om kwart voor 12 ongeveer aan de beurt. En rond half 4 ben ik weer naar mijn kamer gebracht. Het grootste gedeelte van de tijd had ik nodig om wakker te worden uit de narcose, de operatie zelf heeft ongeveer vijf kwartier geduurd en is succesvol verlopen. Mijn lever was prachtig gekrompen en de dokter heeft de maagverkleining keurig uitgevoerd. Mooi nieuws dus!

Ik ben na de operatie nog 3 dagen in het ziekenhuis geweest. Ik had en heb wat moeite met voldoende eten, waardoor ik ter controle nog een nacht extra moest blijven. Ik kan je garanderen dat het zo ongeveer de eerste keer in mijn leven is dat ik op mijn kop krijg omdat ik te weinig eet, haha. Maar verder gaat het gelukkig allemaal goed.

De eerste dagen zat ik non stop aan de Tramadol maar die gebruik ik nu alleen nog in de avond. De hoeveelheid pillen, poeders en prikken die ik nu heb is wel even wennen. Voor mijn gevoel is mijn minimaagje al helemaal vol op het moment dat ik alles binnen heb wat betreft pijnstillers en dergelijke. En dan moet ik ook nog iets van vla of soep naar binnen zien te krijgen. Dat ging de eerste dagen allemaal vrij lastig maar nu gaat het steeds beter. Ook de kerstdagen heb ik overleefd: de overheerlijke verse courgettesoep van mijn moeder heeft uitstekend gesmaakt. Enne, mijn mooiste kerstcadeau? Dat is voor mij het getalletje op de weegschaal: ik ben vanaf 1 december tot en met 26 december 14,5 kilo kwijtgeraakt. Op naar een gezond(er) leven!

Momenteel ben ik nog rustig aan het herstellen van de operatie. Ik kan weer vrij goed zelf lopen maar ben nog wel heel snel moe. Desondanks beginnen mijn vingers weer te jeuken en dat betekent dat ik vandaag of morgen rustigaan wat nieuwe blogs ga schrijven.

Tot zover mijn update. Enne, hoe heb jij de kerstdagen doorgebracht?

 

liefs

 

 

 

 

 

6 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.