Review: Rituals Himalaya Scrub

geplaatst in: Beauty | 3

Tijdens de shopdag van P2C heb ik bij Rituals de Himalaya Scrub gekocht. Omdat ook de rest van de dames hem toen erg lekker vonden ruiken een review van deze scrub.

Zodra ik ergens een product vind wat ik erg prettig vind blijf ik er vaak bij hangen, want ik ben nogal kieskeurig. Het feit was dus dat ik al een jaar of 4 altijd dezelfde scrub in de badkamer had staan. Toch is het altijd zo dat als ik in een winkel sta ik even aan de scrubs die ze daar hebben staan moet ruiken. Mocht je ooit iemand aan een pot scrub zien ruiken, zeg vooral even gedag want de kans bestaat dat ik dat ben.
Meestal vertrek ik zonder scrub weer uit de winkel maar deze keer was het raak. Ik vond een geur die mij aantrok en ben dus met scrub naar huis vertrokken.

Foto 1

Wat zegt Rituals zelf over de Himalaya Scrub

Revitaliseer je huid met deze fluweel zachte en verkoelende bodyscrub.
Deze zuiverende scrub laat een intens verzorgend olielaagje op je huid achter.
Verrrijkt met de weelderige geur van Indiase roos, en met verzachtende zoete amandel olie.
Uit de traditionele Ayurvedische wetenschap blijkt dat scrubben een zeer effectieve manier is om je lichaam te zuiveren en de energiestroom in je lichaam te stimuleren. Het proces wordt nog versneld als je daarna een warm bad neemt.
Bevat oeroud kristalzout uit de Himalaya met een zuiverende en harmoniserende werking voor innerlijke balans en vitaliteit.
Het eeuwenoude Ayurvedische ingrediënt Verse Munt revitaliseert je lichaam en zorgt voor een verfrissend effect.

Foto 2

Als ik de pot open draai en aan de scrub ruik dan krijg ik het direct warm van de geuren die op mij af komen. Je ruikt de amandel en de roos in de scrub, maar de geuren zijn absoluut niet te sterk aanwezig. Als ik op de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat er ook munt en basilicum en een citrusgeur in zit, maar deze geuren komen niet echt sterk naar voren.

Op de pot zelf staat heel duidelijk hoe je de scrub moet gebruiken, wat natuurlijk erg fijn is als je nog nooit een scrub hebt gebruikt.

Masseer de lichaamsscrub in op een vochtige huid. Spoel af met warm water onder de douche of in bad.

De Himalaya scrub voelt een beetje vochtig aan van de olie als je het in je handen doet en waar bij sommige scrubs het uit je handen glibbert van de hoeveelheid olie is dat hier absoluut niet het geval. Ondertussen heb ik de Himalaya scrub al 3 maanden in huis en tot nog toe heb ik nog nooit een olielaag op de scrub zien zitten wat ik persoonlijk erg fijn vind.

Foto 4
Als ik de scrub weer van mijn hand af haal (zonder water) blijft er een heel klein olie laagje op mijn hand achter.

Foto 5

In tegenstelling tot de warme geur die de scrub heeft, voelt de scrub op mijn huid juist lekker fris aan. De scrub glijd niet van mijn huid af tijdens het scrubben en ik moet echt het er afwassen met water.
Ik heb uiteindelijk dus minder scrub nodig doordat niet de helft van de scrub al in het bad valt tijdens het scrubben.

Rituals Himalaya Scrub

Als ik kijk naar de hoeveelheid scrub die ik persoonlijk gebruik (1 houten lepel per keer) en er even vanuit ga dat ik 2 keer per week scrub (en ook alleen deze scrub zou gebruiken), dan kan ik met 1 pot ruim 3 maanden doen.

De Himalaya Scrub is te koop bij Rituals winkels en via www.rituals.nl.
Een pot van 450 gram kost €19,50.

 

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.