Review: Vitamin E Cool BB Cream

geplaatst in: Beauty | 1

Ik ben een lipstickmeisje, nooit een foundationmeisje geweest. Foundation was voor mij lastig om aan te brengen, smerig en het jeukte verschrikkelijk. De reden daarvoor is mijn gevoelige huid in mijn gezicht. Foundation had ik niet nodig vond ik en samen met mij enkele verkoopsters in beautyzaken. Een fijne dagcrème vind ik echter geen overbodige luxe. Toen ik dus over BB cream hoorde, was ik toch geen beetje getriggerd. Wat zou een BB cream kunnen betekenen bij mijn make-up ritueel? Dus probeerde ik de Vitamin E Cool BB Cream van The Body Shop.

De Vitamin E serie van The Body Shop heeft mijn hart al een tijdje geleden veroverd. In mijn zoektocht naar een betaalbare en fijne dagcrème was dit een van de weinige lijnen die niet zorgde voor uitslag of droge huid. Ook de make-up remover van deze lijn staat binnen handbereik in mijn badkamer. Het was dus niet onlogisch om de BB cream van deze lijn ook als eerste te proberen.

Vitamin E BB Cream

Volgens The Body Shop

Op de website van The Body Shop valt het volgende te lezen over deze BB cream:

Vitamin E Cool BB Cream is de perfecte dorstlesser voor de huid met een 12-uurs vochtregulerende werking en een superlichte transparante dekking. De licht gekleurde crème legt een fluweelzachte, gewichtloze voile op de huid. Je huid ziet er de hele dag fantastisch uit.

  • Beschermt de huid door haar te hydrateren
  • Geeft een egale teint
  • Laat de huid er fris uitzien
  • Verkrijgbaar in één kleur.

De verkoopster verzekerde mij dat deze BB zeer voedend was en tegelijk ook het voordeel van een goede foundation had. Je kon hem volgens haar zo gebruiken als vervanging van je dagcrème.

Mijn ervaringen

Over de verpakking ben ik alleszins zeer te spreken. Handig te verdelen en hygiënisch. Een eenvoudige tube kan veel doen!

BB Cream Vitamin E

Voor mijn lichte huid is het geen probleem om met dit ene kleur te werken. Wat voor mij het belangrijkste was, is dat hij voor een goede basis zorgde om gezichtspoeder aan te brengen waar ik eigenlijk veel liever mee werk. Hij is goed uitsmeerbaar, ik had geen last van vlekken of strepen. Hieronder zie je een swatch van de crème net uit de tube.

Vitamin E BB Cream

Over het dekkende effect van deze BB cream heb ik een dubbel gevoel. Langs de ene kant merk ik heus wel een verschil tussen wel of geen cream, langs de andere kant zijn niet alle rode vlekjes helemaal weg gewerkt. Ik gebruik hem echter wel graag, ook in combinatie met gezichtspoeder. Zelf heb ik ook niet zoveel last van oneffenheden op mijn huid, dus dit speelt niet zo’n grote rol. Als je onderstaande foto vergelijkt met bovenstaande zie je wel duidelijk een verschil in kleur.

BB Cream vitamin E

De verzorgende factor is echter wel een belangrijke. Persoonlijk zou ik hem niet elke dag gebruiken als vervanging van mijn dagcrème, maar ik ben wel tevreden wanneer ik hem in het weekend eens gebruik als vervanging voor foundation. Deze BB cream voedt namelijk wel de huid en geeft alvast een beter gevoel dan het gebruik van foundation, waar ik minder fijne ervaringen mee heb.

Al bij al vind ik dit dus een goed product als je voor een redelijke prijs een BB cream wilt.

De Vitamin E Cool BB Cream is te koop bij The Body Shop. Voor een tube van 50 ml betaal je €19,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.