Update: hoe het met mijn gewichtsverlies gaat

geplaatst in: Persoonlijk | 3

Vorige maand vertelde ik wat meer over mijn gewichtsverlies: ik had wat last gehad van kleine complicaties en was net weer lekker aan het opkrabbelen. We zijn inmiddels weer een maand verder, hoe gaat het nu met mijn gezondheid?

Het gaat goed! Inmiddels ben ik ruim 25 kilo afgevallen, en dat merk ik goed aan mezelf. Ik kan weer heel aardig wandelen en fietsen, iets wat ik dagelijks doe in verband met het wegbrengen en ophalen van Ruben. Ook heb ik al een paar keer tikkertje, politie/boefje en een krokodillenspel met hem gespeeld. Wat dat inhoudt: fanatiek achter elkaar aanrennen. En dat voelt goed! De laatste maanden voor de operatie kon ik niks meer. Lopen lukte me nauwelijks meer laat staan rennen…en nu ren ik weer vrolijk achter mijn kind aan. Of ik ren heel hard voor hem weg, het ligt er maar net aan of dat ik de boef of de politieagent ben natuurlijk.  :tongue

Inmiddels heb ik mijn fysiofitness ook weer terug opgepakt. In eerste instantie was ik iets te enthousiast geweest en ging ik bijna (of helemaal? ik weet het niet meer) van m’n graatje. Die lage bloeddruk, dat is iets waar ik nog wel een beetje aan moet wennen  :naniena Maar wanneer ik gedoseerd sport gaat het allemaal prima. Ik vind het fijn dat ik weer kan sporten nu, weer een stukje vrijheid wat ik terug heb.

Gisteren heb ik mijn kledingkast eens flink doorgespit. Ik had verschillende maten kleding door elkaar liggen, waardoor ik geen overzicht meer had. Er is een goeie stapel kledingstukken uitgehaald, ik denk 15 stuks. Allemaal te groot nu..En de voormalig te kleine kledingstukken die ik nog bewaard had liggen nu netjes bovenop. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat er enkele kledingstukken tussen zitten die al minimaal 12 jaar oud zijn. Eigenlijk had ik ze bewaard uit sentimenteel gevoel, maar ik blijk het meeste al weer gewoon aan te kunnen trekken. En dat levert dan dit soort kiekjes op:

Hoewel ik het nog steeds een leuk hippietruitje vind zie ik mezelf er niet echt meer mee lopen tegenwoordig. Ik kocht dit truitje een jaar of 12 (of langer..) geleden in een winkel in Breda. Het was één van mijn eerste alto/hippie kledingstukken. De broek die ik er toen bij had heb ik al jaren niet meer, maar dat was dus ook zo’n typische hippiebroek, haha.

Kort samengevat: het gaat goed met me! Ik merk dat ik stilletjesaan weer wat zelfvertrouwen begin te krijgen en dat voelt ontzettend fijn. Ik begin mijn (fysieke) vrijheid weer terug te krijgen, zie overduidelijk resultaten (getuige de kledingkast) van het gewichtsverlies en mensen in mijn omgeving reageren allemaal heel lief en enthousiast als ze me zien. Ik ga letterlijk en figuurlijk steeds beter in mijn vel zitten  :loveit

liefs

 

 

 

3 Responses

  1. Saar

    Heerlijk, lieve Sandy! Ja, ik kan geloven dat als je gewoon lichamelijk beter in je vel zit omdat je meer kan doen dat ook een boost geeft aan je zelfvertrouwen. We vergeten vaak dat gezondheid en bewegingsmogelijkheden daar ook heel hard aan gekoppeld zijn. Dus dan is het gewoon fijn om met je kind te kunnen spelen. En ook als is het daarom niet persé waar, maar je voelt je waarschijnlijk wel af en toe stiekem een betere moeder ook…

    Die selfie vind ik trouwens geweldig mooi!
    Saar heeft onlangs geplaatst…DankbaarheidMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.